Pirmą kartą šiame sezone aikštėje pasirodė Ignas Dedura ir Jevgenij Moroz 0

Susitikime su Pakruojo „Kruoja“ metu kauniečių gretose pirmą kartą šiame sezone aikštėje pasirodė veteranas Ignas Dedura ir neseniai vienuolikę sustiprinęs Jevgenijus Morozas.

Rungtynių pradžioje svečiai du kartus smūgiavo į vartų plotą po pakeltų kampinių, tačiau Deividas Mikelionis būdavo savo vietoje. Per pirmąjį akistatos pusvalandį nė viena komanda pavojingų epizodų nesukūrė.

Tylą nutraukė „Kruojos“ veteranas Ričardas Beniušis. Puolėjas sulaukė Tautvydo Eliošiaus perdavimo ir pažeme smūgiavo į artimąjį vartų kampą. Kamuolys skriejo arti tikslo ir nežinia, ar vartininkas būtų išgelbėjęs savo komandą.

Vis tik 36 minutę Aido Dambrausko kariaunai pavyko atidaryti įvarčių sąskaitą. T.Eliošius iš dešiniojo krašto perdavė kamuolį link Aivaro Bagočius, kuris tiksliu smūgiu iš 20 metrų nuginklavo D.Mikelionį.

Netrukus neblogą galimybę išlyginti rezultatą turėjo ir kauniečiai. Dmitrijus Rekišas atitvėrė gynėją nuo kamuolio, tačiau smūgis vienu lietimu iš gana dėkingos padėties buvo netikslus.

Šeimininkų ūpą svečiai dar labiau atšaldė 41 minutę. Po išmetimo iš užribio, R.Beniušis numetė kamuolį link T.Eliošiaus, o techniškas saugas susikoordinavo bei atliko tikslų smūgį į tolimąjį vartų kampą.

Nors D.Rekišo tolimas smūgis tapo gana nemenku išbandymu Martynui Matuzui, bet svečių progos buvo dar geresnės. R.Beniušis ir Tomas Birškys nepasinaudojo itin dėkingomis situacijomis ir smūgiavo tiesiai į D.Mikelionį.
Kėlinio viduryje „Spyrio“ futbolininkai kiek perėmė iniciatyvą, tačiau itin pavojingų atakų sukurti nepavyko.

Dvikovos pabaigoje „Kruojos“ ekipa rezgė ilgas pozicines atakas ir laukė paskutinio teisėjo švilpuko. Vis dėlto paskutinis žodis šiame mače priklausė Andriui Veličkai, tačiau puolėjui rezultato sušvelninti nepavyko – smūgiuotas kamuolys pralėkė virš vartų.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

Komentarai