„Kauno Žalgirio“ futbolo komanda sustiprino saugų grandį 0

Prieš artėjantį 2019 m. Lietuvos futbolo A lygos sezoną „Kauno Žalgiris“ rikiuoja komandos gretas. Pirmaisiais ekipos naujokais tapo lietuviai Dominykas Galkevičius ir Deividas Šešplaukis.

32-iejų D.Galkevičius praėjusiame sezone atstovavo Kauno „Stumbro“ klubui, kuriame buvo vienas komandos lyderių.

Iš Jonavos kilęs D.Galkevičius per savo karjerą rungtyniavo ne viename Lietuvos ir užsienio klube. 2010 m. atstovaudamas Panevėžio „Ekranui“ D.Galkevičius buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku bei tais pačiais metais debiutavo Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje.

Tuo tarpu 20-metis D.Šešplaukis karjerą bandys atgaivinti Kaune. Vienas perspektyviausių savo amžiaus futbolininkų Lietuvos futbolo A lygos čempionate debiutavo sulaukęs vos 18-os. Puikų žaidimą Šiaulių „Šiauliai“ ekipoje demonstravęs saugas atkreipė Alikantės „Hercules“ klubo dėmesį bei 2016 m. išvyko į būtent šią Ispanijos komandą.

Po metų, praleistų Ispanijoje, D. Šešplaukis vėl sugrįžo į Lietuvą, tačiau vilkėdamas Marijampolės „Sūduvos“ marškinėlius savo progos nesulaukė ir buvo priverstas ieškotis naujos karjeros stotelės. Praėjusiame sezone ja tapo Lietuvos futbolo pirmoje lygoje rungtyniaujantis Pakruojo „Pakruojis“. Atstovaudamas šiai ekipai D.Šešplaukis per 20 rungtynių pasižymėjo 8 įvarčiais.

Kauno komandos gretose toliau matysime ir patyrusį Liną Pilibaitį, kuris lieka „Kauno Žalgiryje“ dar vienam sezonui. L.Pilibaitis praėjusiame sezone buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas (6 įvarčiai).

Komentarai