J.Bušmanas: „Reikia tęsti tai, ką pradėjome“ 0

Dvi pergales iš eilės A lygos čempionate jau iškovojęs „Kauno Žalgirio“ vyrų futbolo klubas intensyviai ruošiasi šeštadienio dvikovai su tiek pat pergalių iš eilės iškovojusiu ir tašku mažiau turinčiu Vilniaus „Riterių“ klubu.

Svariai prie komandos pergalių prisideda ir gynybos krašte sėkmingai tvarkosi komandos legionierius iš Ukrainos – Jurijus Bušmanas. 28-erių metų ukrainiečiui tai yra pirmoji futbolo patirtis už gimtosios šalies ribų, tačiau pats gynėjas tikina, kad daug skirtumų tarp Ukrainos ir Lietuvos nėra.

„Jaučiuosi puikiai. Iš principo, komanda priėmė gerai, tik gal kažkiek trūksta šeimos. Iš kitos pusės – ji greitai atvyks ir bus lengviau. Kalbant apie futbolo šeimą, tai ji vienoda visur. Labai gerai, kad dauguma vaikinų kalba rusiškai, dėl to man žymiai lengviau. Čia gyvenu du mėnesius, tačiau negalėčiau nieko išskirti. Man nėra skirtumo tarp buvusio ir dabartinio etapo”, – su žalgiris.lt mintimis dalinosi legionierius.




Futbolininko teigimu, komanda pirmą sezono pralaimėjimą Klaipėdoje jau pamiršo ir dabar nori tęsti gerą seriją.

„Startas mūsų komandai nebuvo geras, nes pralaimėjome „Atlantui”. Aišku, būtų geriau startuoti pergale, bet gerai, kad tas pralaimėjimas mums padarė nedidelę įtaką, mes susiėmėme, o pasiektos pergalės pridėjo pasitikėjimo. Dabar tai reikia tęsti”, – sakė J.Bušmanas.

Tiesa, krašto gynėjas labai nesureikšmino pergalingo Kauno derbio su „Stumbru“ ir tikino, kad visose rungtynėse komandos tikslas yra tas pats.

„Geros rungtynės. Galvoju, kad jos per daug nesiskyrė nuo ankstesnių čempionato rungtynių. Tiek su „Sūduva”, tiek su „Žalgiriu,” tiek su „Stumbru” nėra lengva. Visoms rungtynėms reikia pasiruošti vienodai. Derbis ar ne derbis – tikslas yra vienas – iškovoti tris taškus”, – svarstė visas penkerias rungtynes startinėje sudėtyje pradėjęs žaidėjas.

Kol kas J.Bušmano sąskaitoje vienas rezultatyvus perdavimas, bet ukrainietis buvo labai arti to, kad savo sąskaitoje turėtų ir du įvarčius. Rungtynėse su „Atlantu“ ir „Sūduva“ jo atlikti baudos smūgiai buvo paleisti į varžovų vartų skersinius.

„Nežinau. Dvejose rungtynėse neįmušiau, laikas nutraukti šią seriją. Kažkokia nesėkmė… Vis tik, jei kitose rungtynėse bus baudos smūgis, galvoju, kad jau įmušiu”, – pozityviai kalbėjo legionierius.

Artimiausias A lygos rungtynes su Vilniaus „Riteriai“ NFA stadione „Kauno Žalgiris“ žais jau balandžio 13 dieną, 13 valandą.

Komentarai