„Atlantą“ įveikęs „Kauno Žalgiris“ kyla į trečią vietą 1

Pirmosiose A lygos antrojo rato rungtynėse „Kauno Žalgiris“ pasiekė revanšą prieš Klaipėdos „Atlantą“ ir už nesėkmę pirmojo turo rungtynėse atsilygino pergale namuose rezultatu 2:1 (1:0).

Po šios pergalės Mindaugo Čepo auklėtiniai pakilo į trečią turnyrinės lentelės vietą bei savo sąskaitoje turi jau 15 taškų.

16-ąją susitikimo minutę „Kauno Žalgiris“ išsiveržė į priekį. Deividas Šešplaukis iš gilumos atliko perdavimą už varžovų gynėjų nugarų, o ten vienas prieš vartininką likęs Joao Figueiredo neklydo ir išvedė savo komandą į priekį.

Po praleisto įvarčio keletą pavojingesnių atakų pavyko suregzti ir svečiams iš pajūrio, tačiau pelnyti įvarčio „Atlanto“ žaidėjams nepavyko – kamuolys arba nepataikydavo į vartus, arba vartus gelbėdavo Deividas Mikelionis.

Sužaidus apie dešimt minučių antroje rungtynių pusėje rezultatas vos netapo lygus. „Atlanto“ futbolininkas Vytautas Lukša iš krašto kėlė kamuolį į baudos aikštelę, o šis vos neįsisuko į vartus ir atsimušė nuo virpsto.

Praktiškai viso antrojo kėlinio metu svečiai iš Klaipėdos ilgiau kontroliavo kamuolį ir spaudė Kauno komandos futbolininkus jų aikštės pusėje, tačiau per pagrindinį rungtynių laiką jų atakos įvarčiais nevirto, o tuo pasinaudoję kauniečiai greitoje atakoje padvigubino savo persvarą.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Pijus Širvys būdamas baudos aikštelėje smūgiavo tiksliai ir nepaliko jokių šansų Lukui Paukštei, o po kelių akimirkų dar vieną puikią progą turėjo J.Figueiredo.

Pačioje rungtynių pabaigoje, jau per pridėtą teisėjo laiką, „Atlanto“ veteranas Vytautas Lukša atliko puikų baudos smūgį ir sušvelnino atsilikimą.

Kitame ture „Kauno Žalgirio“ komandos laukia išvyka į Pajūrį ir rungtynės su „Palangos“ komanda.

Komentarai

  1. Kaunietis

    3 taskai – labai gerai, zaidimo kokybe – nelabai gerai… Antrose rungtynese is eiles kala puolejas – labai gerai :) Pirmyn Zalgiri!