E.Vaitkūno sugrįžimas pažymėtas lygiosiomis su „Panevėžiu“ 1

„Kauno Žalgirio“ komanda po vasaros pertraukos sugrįžo į Lietuvos A lygos čempionatą. Kauniečiai namuose rezultatu 2:2 (1:1) sužaidė su laipteliu žemiau turnyro lentelėje žengiančia „Panevėžio“ komanda.

Rungtynės lyjant lietui prasidėjo pakankamai apylyge kova ir abi komandos daugiau rūpinosi savų vartų saugumu. Nors pirmosios realios progos buvo sukurtos prie „Panevėžio“ komandos vartų, įvartis krito į aikštės šeimininkų vartus.

Kauniečiai pažeidė taisykles prie pat savo baudos aikštelės, o paskirtą baudos smūgį meistriškai realizavo „Panevėžio“ naujokas Andrejus Čiofu.

Po praleisto įvarčio Mindaugo Čepo auklėtiniai perėmė rungtynių kontrolę ir siekė išlyginti rezultatą. Nors pozicinėse atakose įvarčio pasiekti nepavyko, iki kėlinio pabaigos rezultatas vis tik tapo lygus.

Pačioje kėlinio pabaigoje Jurijus Bušmanas atliko baudos smūgį iš labai toli ir pasiuntė kamuolį į vartus, pelnydamas antrą savo įvartį A lygoje šiemet.

Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei „Kauno Žalgiris“ persvėrė rungtynių rezultatą. Pijus Širvys nelengvoje situacijoje išsaugojo kamuolį, atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten buvęs Danielis Romanovskis pasiuntė kamuolį į vartus.

Vėliau „Kauno Žalgirio“ komanda turėjo šansą padėti galutinį tašką rungtynėse ir įmušti trečią įvartį, tačiau Linas Pilibaitis nerealizavo vienuolikos metrų baudinio, kurį atrėmė varžovų vartų sargas.

„Kauno Žalgirio“ ekipoje šiose rungtynėse debiutavo po keitimo į aikštę žengęs Simonas Urbys, o po traumos vėl rungtyniavo ilgą laiką nežaidęs Egidijus Vaitkūnas.

Neįmušę baudinio kauniečiai kontroliavo rungtynių eigą, tačiau vis tiek praleido įvartį. Rungtynių pabaigoje rezultatą išlygino Tomas Salamanavičius ir komandos pasidalino po tašką.

Po šių rungtynių nuo penktoje vietoje esančio „Panevėžio“ Kauno komandą dabar skiria 10 taškų.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Ne na blemba nusibodo – laimesite pagaliau kada nors?!