Išvykoje kauniečiai nenusileido šeimininkų komandai ir susitikimą baigė lygiosiomis 0

​Pirmojo kėlinio pabaigoje išsiveržusiam į priekį Kauno „Spyriui“ nepavyko antrą kartą sezone įveikti „Klaipėdos granito“. „Klaipėdos granitui“po pertraukos pavyko išlyginti rezultatą „SMScredit.lt A lygos“ II rato rungtynėse uostamiestyje – 1:1 (0:1). Pergalės atveju galėję pakilti į penktąją turnyro lentelės vietą, kauniečiai čempionate lygiosiomis sužaidė pirmąjį kartą.

Daugiau nei pusę pirmojo kėlinio minučių Kauno „Spyris“ kontroliavo žaidimo eigą, daugiau valdė kamuolį. Rokui Urbeliui teko gelbėti komandą 32-ą minutę, kai baudos aikštelę palikęs vartininkas Tadas Simaitis nesėkmingai koja išmušė kamuolį, kuris atiteko Jevgenijui Morozui. Saugas pabandė tolimu smūgiu įmušti į tuščius vartus, bet to padaryti neleido juose atsidūręs „Klaipėdos granito“ gynėjas.

Aikštės šeimininkai atsakė pavojingu išpuoliu, kai Justas Vilavičius apmaudžiai nepataikė į tolimą vartų kampą smūgiu pažeme po tikslaus Karolio Laukžemio perdavimo. Tai buvo vienintelė uostamiesčio komandos proga pirmajame kėlinyje.

Šie momentai tarsi pažadino „Spyrį“, kuris ėmė kurti gaisrus prie varžovų vartų. Iš pradžių labai pavojingą Andriaus Veličkos baudos smūgį ranka už vartų nukreipė T.Simaitis. Pakėlus kampinį, prie „Klaipėdos granito“ vartų kilo sumaištis, kurio metu smūgiuoti galėjo tas pats A.Velička bei Giussepe Palma.

Netrukus labiausiai patyręs kauniečių puolėjas po puikaus Dmitrijaus Rekišo perdavimo iš aikštės gilumos iššoko vienas prieš vartus, bet neišnaudojo idealios progos, labai stipriu smūgiu pataikęs į skersinį. Vėliau dusyk aštriai sužaidė J.Morozas, kartą smūgiavęs į vartus, kartą – pavojingai perdavęs kamuolį link vartų.

Nemažą persvarą paversti įvarčiu „Spyriui“ pavyko pačioje kėlinio pabaigoje. Dmitrijus Rekišas išvengė kamuolį pabandžiusio perimti Tito Vitukyno ir puikiu tolimu smūgiu į apatinį vartų kampą išvedė kauniečius į priekį.

Po pertraukos sužaidus 15 minučių, pirmą kartą į žaidimą teko įsijungti Modestui Stoniui ir atremti stiprų Zigmanto Jesipovo smūgį. Pastebimai pagyvėjęs „Klaipėdos granitas“ ėmė žaisti kur kas aktyviau, progą įmušti turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Liutauras Rimkus. Sulaukęs iš užribio grąžinto kamuolio, jis prasiveržė link vartų, bet iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

„Klaipėdos granitas“ buvo apdovanotas 77-ą minutę. Tolimo Dmitrijaus Šiškino perdavimo dviejų varžovų apsuptyje sulaukęs Karolis Laukžemis sugebėjo išsivaduoti iš jų priežiūros ir smūgiu pro M.Stonį pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, išlygindamas rezultatą.

Taškas tenkino abi komandas, todėl per likusį laiką jos labiau rūpinosi savo vartų saugumu ir pavojingų momentų nebesukūrė. Kartą į vartus, įmetus kamuolį į baudos aikštelę iš užribio, smūgiavo K.Laukžemis. Svečiai atsakė D.Rekišo smūgiu po individualaus reido.

Martynas Pocius/alyga.lt

Vyr. treneris Laimis Bičkauskas („Spyris“): „Šios lygiosios mums nėra labai blogas rezultatas, kadangi ir mes, ir „Klaipėdos granitas“ kovoja dėl išlikimo aukščiausioje lygoje. Išvykoje paimti iš tokios komandos tašką – kaip ir gerai. Iš kitos pusės, varžovas žaidė ne pilnos sudėties, negalėjo žaisti jų pagrindiniai žaidėjai. Turėta iniciatyva ir nerealizuotos progos šiek tiek liūdina, kad nepasiekėme pergalės ir neiškovojome trijų taškų. Kai kurie žaidėjai pavargo, nes šią savaitę turėjome taurės rungtynes. Jie buvo energetiškai išsekę ir antrajame kėlinyje nebuvo tokie aktyvūs, prašėsi keitimų dėl raumenų sutraukimo. Rungtynės su „Žalgiriu“ mus išbalansavo.“

Klimas Gusočenko („Spyris“): „Žiūrint pagal eigą, labai, labai gaila, kad pralošėm. Žinojome, kad „Klaipėdos granitas“ neturi keleto pagrindinių žaidėjų. Važiavome čia trijų taškų, pergalės. Pagal žaidimo eigą labai jautėmės, kad kažkiek dominavome. Visiškai nesijuto, negalvojome apie lygiasias. Gaila, pasidarėme grubią klaidą. Aišku, mano didelė kaltė ten buvo. Taip atsitiko, kad 1:1. Nieko dabar nepakeisi. Pagal tokią savijautą lygiosios – kaip pralaimėjimas. Buvo palankios sąlygos. Jautėsi aikštėje, kad buvome pranašesni ir pagal kamuolio kontrolę, ir pagal įvartines situacijas. Buvo planas nuo pat pradžios varžovus spausti. Pamatėme, kad jie mums leidžia įžaidinėti, puolėjas atsitraukė gan giliai gintis. Tuo naudojomės, ir gan neblogai sekėsi. Antrajame kėlinyje įsivėlėme į jų žaidimą, kai tai vieni atakuoja, tai kažkiek kiti.“

Komentarai