Pirmieji D.Matulevičiaus įvarčiai padėjo išvykoje palaužti „Palangos“ komandą 2

Trečią vietą A lygoje užimantis „Kauno Žalgirio“ klubas iškovojo trečią pergalę iš eilės. Po rinktinių pertraukos kauniečiai išvykoje rezultatu 3:2 (1:1) jau ketvirtą kartą šiame sezone įveikė „Palangos“ komandą.

Rungtynės „Kauno Žalgirio“ komandai prasidėjo labai prastai. Jau trečią susitikimo minutę „Palangos“ legionierius Giorgi Diakvnishvili smūgiu iš už baudos aikštelės ribų išvedė aikštės šeimininkus į priekį.

Kauniečiai varžovams persvara ilgai džiaugtis neleido – jau 15-ąją susitikimo minutę po puikus Danielio Romanovskio perdavimo pasižymėjo Deivydas Matulevičius, kuriam tai buvo pirmasis įvartis oficialiose rungtynėse vilkint „Kauno Žalgirio“ marškinėlius.

Išlyginę rezultatą kauniečiai ilgiau kontroliavo kamuolį ir kūrė progas, tačiau jų paversti įvarčiais nepavyko, o kėlinio pabaigoje į Kauno ekipos vartus vos nekrito ir antrasis įvartis.

Į „Kauno Žalgirio“ vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys, tačiau varžovų komandos legionieriaus Josipo Jurjevičius smūgį atrėmė Martynas Matuzas.

Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei svečiai iš laikinosios sostinės išsiveržė į priekį. 48-ąją minutę po kampinio galva kamuolį į vartus pasiuntė Arūnas Klimavičius.

Deja, ilgai persvara džiaugtis negalėjo ir Mindaugo Čepo auklėtiniai. Vos po kelių akimirkų į žalgiriečių vartus buvo skirtas dar vienas vienuolikos metrų baudinys, o jį mušti stojęs Yao N’Goranas neklydo ir išlygino rezultatą.

Po šio epizodo Roką Krušnauską pakeitė Simonas Urbys, kuris vienu iš pirmųjų prisilietimų prie kamuolio smūgiavo į virpstą.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Kauno Žalgirio“ žaidėjai kūrė vieną ataką po kitos ir galiausiai vėl išsiveržė į priekį. Jurijus Bušmanas smūgiavo į vartus, varžovų vartininkas kamuolį atmušė tiesiai prieš save, o prie jo pirmasis suskubęs D.Matulevičius pasiuntė kamuolį į tinklą.

Per likusį laiką Kauno ekipai pavyko išsaugoti turimą persvarą ir iškovoti tris taškus.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Kame cia buvo ideja statyti Matuleviciu ir Krusnauska kartu i starta, o Urbi palikti ant suolo? Tai dar gerai, kad viskas taip baigesi… 3 tsk. aisku gerai, bet zinote – kai vos issikuteni su visisku autsaideriu, nuotaikos tai pries pagrindinius macus su kliteriais ir pnvz. tai tikrai nepakelia :(

  2. Kaunietis tikras

    Ir dziaugiuosi del Matuleviciaus – panasu pagaliau turime puoleja, kuris zino, ka puolejas turi daryti :)