L.Pilibaitis prieš penktą A lygos ratą: „Turėsime visiškai negailėti savęs“ 1

Šeštadienį Lietuvos futbolo A lygoje bus žaidžiami paskutiniai ketvirtojo rato susitikimai. Tiesa, „Kauno Žalgirio“ komandai žaisti rungtynių nereikės, nes komandai bus įskaityta techninė pergalė prieš iš Lietuvos futbolo žemėlapio išnykusį Kauno „Stumbrą“.

Tris taškus į savo sąskaitą įsirašę kauniečiai pabaigę rytinę šeštadienio treniruotę žvalgysis į kitas A lygos rungtynes Vilniuje, kur vietos „Riteriai“ susitiks su „Panevėžiu“. Būtent šiose rungtynėse paaiškės kurią vietą, trečią ar ketvirtą, po keturių ratų užims žalgiriečiai ir kiek rungtynių penktame rate jie žais savo namų aikštėje.

Lygiosios arba „Riterių“ nesėkmė leistų Mindaugo Čepo auklėtiniams ketvirtą ratą užbaigti trečioje vietoje ir įgyti namų aikštės pranašumą prieš tą pačią „Riterių“ komandą, su kuria ir vyksta kova dėl trečiosios vietos. Beje, būtent su „Riteriais“ žalgiriečiai pradės ir penktojo rato kovas.

„Būtų malonu pradėti penktą A lygos ratą namuose, bet iš kitos pusės, reikės su visomis komandomis kovoti ir pergalių siekti tiek namuose, tiek išvykose. Svarbiausia kurią vietą užimsime pasibaigus sezonui“, – su Žalgiris.lt mintimis dalinosi komandos kapitonas Linas Pilibaitis.

Vilniuje su „Riteriais“ „Kauno Žalgirio“ futbolininkai kovojo ir praėjusį savaitgalį, o rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0. Po jų komandas ir toliau skiria du taškai, tačiau viskas gali pasikeisti jau šį savaitgalį.

Prisiminęs sostinėje vykusias rungtynes, ilgametis Lietuvos rinktinės futbolininkas pripažino, kad planus gerokai pakeitė susitikimo pradžioje gauta raudona kortelė. Pasak L.Pilibaičio, varžovų žaidime naujovių nebuvo, o įtakos komandos pasirodymui galėjo turėti ir perėjimas nuo natūralios, ant dirbtinės dangos.

„Važiavome kautis dėl trijų taškų, bet gavome raudoną kortelę ir tada jau buvo sunku. Aišku, kovojome toliau ir tikrai negalvojome apie pralaimėjimą, todėl manau, kad lygiosios ten nebuvo prastas rezultatas. „Riteriai“ nėra bloga komanda, bet jokių naujovių jų žaidime nebuvo. Šiemet su jais žaidžiame gana dažnai, tad viskas yra pažįstama. Savo įtaką padarė ir mūsų perėjimas nuo žolės ant dirbtinės dangos. Dabar treniruojamės ant jos ir reikia šiek tiek laiko vėl persiprogramuoti“, – svarstė 34-erių metų saugas.

Nepriklausomai nuo to, kurią vietą žalgiriečiai užims po keturių ratų, penktasis ratas prasidės žūtbūtine dvikova su „Riteriais“. Tikslus tvarkaraštis paaiškės kitos savaitės pradžioje, tačiau jau šeštoji šio sezono „Kauno Žalgirio“ ir Vilniaus „Riterių“ dvikova yra numatyta spalio 29 arba 30 dieną.

„Žiūrint į ateitį, tos rungtynės su „Riteriais“ bus labai svarbios, bet lygiai taip pat svarbios arba net svarbesnės bus ir visos likusios.  Penktame rate turėsime visiškai negailėti savęs ir išlikti komanda iki pat galo. Apie tai kalbėjau ir prieš sezoną – pas mus labai geras kolektyvas, todėl dėl kovos ir atsidavimo problemų neturėsime. Visi laukiame kiekvienų rungtynių, nes jaučiame, kad sezono pabaiga jau visai šalia, o mes vis dar turime galimybę užlipti ant prizininkų pakylos. Norime sezoną pabaigti aukšta nata“, – svarbiausius dalykus prieš penktą ratą išskyrė žalgirietis.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    O ka, iki siol gailejote saves? Padekokit Cepui, pastaciusiam pries benamius Klimaviciu, kuris jau 5min. atidave kamuoli mofiui ir palengva sau bego paskui ji ziuredamas, kuo baigsis – cia jau buvo 100% proga, gerai kad anas pasirode ganetinai klisas… O jau 17min. gavo raudona… :(