Pasirengimo cikle – pirmasis „Kauno Žalgirio“ pralaimėjimas 7

Dešimties dienų stovyklą Kipre „Kauno Žalgirio“ futbolininkai ketvirtadienį užbaigė rungtynėmis su stipriausioje Lenkijos lygoje rungtyniaujančiu Čenstakavos „Rakow“ klubu ir patyrė pirmą pralaimėjimą pasirengimo cikle. Rungtynes žalgiriečiai pralaimėjo rezultatu 0:2 (0:0).

Startinė sudėtis: D.Mikelionis; E.Vaitkūnas, Rudinilsonas, M.Dapkus, R.Sadauskas, P.Širvys; K.Šilkaitis, D.Putrius; B.Anisas, P.Otele ir peržiūroje dalyvaujantis E.Davidas.

Drąsiai rungtynes pradėję žalgiriečiai dar nesužaidus net dešimties minučių turėjo šansą išsiveržti į priekį, tačiau peržiūroje dalyvaujančio Emmanuelio Davido smūgis nebuvo tikslus.

Pirmojo susitikimo pusvalandžio metu kauniečiai rungtyniavo užtikrintai, nuolat kūrė atakas ir kėlė ne vieną kampinį. Vis tik, vėliau iniciatyvą perėmė Lenkijos ekipa. Nors varžovai turėjo šansą pasižymėti, jis taip pat buvo neišnaudotas ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 0:0.

Nuo pat antrojo kėlinio pradžios vietoje B.Aniso ir D.Putriaus aikštėje pasirodė D.Šešplaukis ir L.Pilibaitis, o R.Garasto auklėtiniai buvo priversti gintis nuo pavojingų varžovų išpuolių.

Vienas tokių 59-ąją susitikimo minutę virto įvarčiu – po kampinio smūgiu galva „Rakow“ klubą į priekį išvedė S.Musiolikas.

Po praleisto įvarčio „Kauno Žalgirio“ komandos trenerių štabas atliko dar 5 keitimus – aikštėje pasirodė A.Vitkauskas, E.Mockus, G.Sirgėdas, S.Urbys ir peržiūroje dalyvaujantis F.Leuteneckeris.

Praėjus dar 10 minučių varžovai savo persvarą padvigubino. Aikštėje pasirodęs jaunasis gynėjas E.Mockus grubiai suklydo netoli savo vartų, o tuo pasinaudojęs Miloszas Szczepanskis įmušė antrą Lenkijos ekipos įvartį.

Vėliau kauniečiai buvo arti to, kad rezultatą pavyktų sušvelninti. Jau minėtas E.Davidas atliko klastingą smūgį iš baudos aikštelės kampo ir pataikė į varžovų vartų skersinį. Aikštėje dar spėjo pasirodyti ir D.Vinckus.

Rezultatu 0:2 rungtynes pralaimėję „Kauno Žalgirio“ futbolininkai pasirengimo cikle patyrė pirmą nesėkmę ir toliau sezonui ruoštis sugrįš į Lietuvą.

Komentarai

  1. Trt

    O kur Vicente Mena dingo gi paemet ji i kipra

  2. Goale

    Tuos vaikezus Mockus,Anisus ir Chuj znaju kas ten per Putrius juos reikia paskolint sezonui i kitas komandas o pasikvieskit patyrusiu geru zaideju nes nieko jus neturit gero tik kad su praeito sezono sudetim norit kazko pasiekt.Norit geru rezultatu reikia geru zaideju.Bet turbut treneris kuris vien su jaunimu dirbes tai tik ir sugeba kviest akademijos zaidejus kuriem 18-19 metu ir is kuriu naudos nebus.Susimastykit.O zalgirio puslapis tegul daugiau naujienu kelia ir story daro instagrame.

  3. Jo

    Kada bus daugiau informacijos apie komanda

  4. Kaunietis tikras

    Kaip paeme sita „treneri“, iskart pasidare aisku, kuo viskas baigsis. Pasiruosimo etapas isibegejo, o sudetis tragiska, perziuroje kazkokie visiski noname’ai, uztat kruva treneriu/draugeliu atostogauja Kipruose. Pilnai pritariu „Goale’ui“ – laukia visiskas fiasko. Nesuprantu – koks slapimas trenke cadovams nueiti sitais klystkeliais?

  5. Jankuno prosenelis

    Gavo stipresne komandą ir lygis pasimatė? Tad tikrai stiprintis reikėtu.Visgi mes nesam Riteriai kurie turi gana pajegu jaunima kad iskovotu medalius kiekviena sezona.O ir Čepo paleidimas i Riterius buvo big mistake.Atsimenu kai varydavau ant Cepo kad jis nieko nepešia su ta komanda bet dabar supratau kad su siuo treneriu jei taip galima ji pavadint bus dar didesnis ‘šūdas’

  6. Kaunietis tikras

    O beje gali man kas nors paaiskinti, kas tas Kelvin Abara Obasi? Sita „mirusi siela“ jau trecius metus kaba sudeties sarase, nors per ta laika nepasirode ne tik kad A lygos, bet ir II lygos rungtynese…

  7. Goale

    Aš lygiai ta pati ilgai galvojau ir norėjau paklaust kas jis toks.Kiek žinau jis 2018 vasara atvyko i Žalgiri bet greit patyre trauma ir nežaidė o toliau nieko nežinau.Kažkur mačiau lyg jis bando agentauti truputi bet ar jis loš už žalgiri tai nzn.Instagrame yra jis tai lyg su komanda visa 2019 sezona buvo bet taip ir nesuzaide.