L.Pilibaitis prieš lygos startą: „Vaikinų akys dega noru“ 1

Kovo 8 dieną Vilniaus „Sportimos“ manieže „Kauno Žalgirio“ komanda pradės 2020-ųjų metų Lietuvos futbolo A lygos sezoną.

Centrinėje pirmojo turo dvikovoje Roko Garasto treniruojamos komandos laukia Vilniaus „Riteriai“, kuriems nuo šio sezono vadovauja buvęs „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas.

Prieš pirmąsias oficialias sezono rungtynes su Žalgiris.lt mintimis dalinosi komandos kapitonas Linas Pilibaitis.

„Jaučiamės gerai. Aišku, kaip ir visi, norėtume turėti šiek tiek daugiau laiko pasiruošti, bet pasirengimas praėjo sklandžiai ir dabar visi su nekantrumu laukiame sezono pradžios. Vaikinų akys dega noru“, – teigė 34-erių saugas.

Šiemet A lygoje varžysis tik 6 klubai, o jau per pirmus tris turus žalgiriečių laukia dvikovos su visais praėjusio sezono prizininkais. Be dvikovos su „Riteriais“, kauniečių kovo 15 dieną lauks išvykos rungtynės su Marijampolės „Sūduva“, o pirmame namų mače kovo 21 dieną lauks Vilniaus „Žalgirio“ ekipa.

„Varžovų nepasirinksime. Vis tiek šiemet su visomis komandomis teks žaisti gana dažnai, tad nematau didelio skirtumo, su kuo pradedame čempionatą. Neišskiriame jokių varžovų ir galvojame tik apie artimiausias rungtynes“, – apie sezono startą pasakojo nuo 2018-ųjų metų klube rungtyniaujantis L.Pilibaitis.

Įskaitant ir LFF taurės rungtynes, praėjusiame sezone su „Riteriais“ žalgiriečiai susitiko šešis kartus, per kuriuos keturis kartus laimėjo, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė vieną nesėkmę.

„Pernai visos dvikovos su „Riteriais“ buvo labai kovingos ir įdomios, o šiemet ten dirba ir M.Čepas, tad mūsų laukia tikrai geras varžovas. Kaip ir visada, sezono pradžioje aikštėje nebus didelio grožio, bet stengsimės nuolat žengti į priekį ir siekti pergalių“, – apie būsimus varžovus kalbėjo šešis kartus Lietuvos čempionu tapęs futbolininkas.

Nors tarpusavio rungtynių su „Riteriais“ santykis praėjusiais metais buvo teigiamas, nuo trečioje vietoje likusių „Riterių“ kauniečiai atsiliko dviem taškais ir liko be medalių.

„Žinoma, tikrai norėtume medalio, bet nėra reikalo bėgti įvykiams už akių. Gerbsime kiekvieną komandą, kovosime su visais ir sezono pabaigoje matysime, kur būsime“, – užbaigė daugiau nei 30 rungtynių Lietuvos rinktinės sudėtyje sužaidęs L.Pilibaitis.

Vilniaus „Sportimos“ manieže „Riterių“ ir „Kauno Žalgirio“ dvikova kovo 8 dieną prasidės 18 valandą, o rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Komentarai

  1. Erla

    I prieki??