2020-ųjų metų sezoną „Kauno Žalgiris“ pradėjo užtikrinta pergale 1

„Kauno Žalgirio“ futbolo komanda sėkmingai startavo 2020-ųjų metų Lietuvos futbolo A lygos čempionate. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 3:0 (1:0) įveikė praėjusiais metais bronzos medalius iškovojusius Vilniaus „Riterius“.

Pirmosiose sezono rungtynėse žalgiriečiai užtikrintai gynėsi ir tvirtai kontroliavo rungtynių eigą.

Rungtynių pradžioje kauniečiai atakas dažniausiai rengė dešiniuoju kraštu, kur itin aktyvus buvo Egidijus Vaitkūnas, kuris priekyje nuolat ieškojo atakuojančių komandos žaidėjų bei pats sėkmingai jungėsi į atakas.

25-ąją minutę po puikaus Grato Sirgėdo perdavimo pirmą sezono įvartį įmušė ir komandą į priekį išvedė Emmanuelis Davidas.

Kovingose rungtynėse netrūko ir geltonų kortelių – vien per pirmą kėlinį Kauno komandai buvo parodytos 4 geltonos kortelės, o viena iš jų – komandos treneriui R.Garastui.

Vos prasidėjus antram kėliniui rezultatą kauniečiams pavyko padvigubinti. Varžovų baudos aikštelėje buvo pargriautas G.Sirgėdas, kuris pats ir realizavo skirtą vienuolikos metrų baudinį.

Vėliau tas pats G.Sirgėdas turėjo dar vieną šansą, juo nepasinaudojo ir vėliau sužaidus apie valandą baigė savo pasirodymą – buvo pakeistas.

Bene pirmoji labai pavojinga proga prie „Kauno Žalgirio“ vartų buvo 60-ąją susitikimo minutę, kai virš vartų iš labai arti smūgiavo varžovų puolėjas M.Thuique. Tas pats futbolininkas Armanto Vitkausko ginamiems vartams dar kartą grasino 75-ąją susitikimo minutę.

Iki rungtynių pabaigos žalgiriečiams teko atlaikyti ne vieną varžovų ataką, tačiau galutinį tašką baigiantis pagrindiniam rungtynių laikui padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Jurijus Bušmanas. Ukrainietis sėkmingai realizavo baudos smūgį ir rezultatas tapo 3:0.

Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgirio“ futbolininkai kovo 15 dieną išvykoje žais su Marijampolės „Sūduva“.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Hm…