Du „Kauno Žalgirio“ futbolininkai kovos dėl Baltijos eTaurės 1

Gegužės 9-13 dienomis du „Kauno Žalgirio“ futbolininkai dalyvaus Baltijos efutbolo taurės turnyre, kuriame kartu su visų Lietuvos futbolo A lygos ekipų futbolininkais „FIFA 20“ žaidime varžysis ir kolegos iš Latvijos bei Estijos futbolo lygų.

„Kauno Žalgirio“ komandai šiame turnyre atstovaus lietuvis Pijus Širvys ir ukrainietis Jurijus Bušmanas.

„Tai puiki proga pasitikrinti jėgas ne tik aikštėje, bet ir virtualioje erdvėje. Būtų visai smagu patekti į finalinį etapą ir jame pasivaržyti su žaidėjais iš Latvijos ir Estijos“, – teigė turnyre dalyvausiantis P.Širvys.

Tokiu iššūkiu džiaugėsi ir pirmajame šio sezono A lygos ture puikiu baudos smūgiu ir įvarčiu į „Riterių“ vartus pasižymėjęs J.Bušmanas.

„Manau, kad toks turnyras yra tikrai įdomus sprendimas ir bent kažkaip padės atitrūkti nuo dabartinės situacijos pasaulyje“, – svarstė legionierius.

Baltijos eTaurės varžybų pirmasis etapas vyks gegužės 9-10 dienomis. Jo metu kiekvienos šalies futbolininkai tarpusavyje kovos dėl 4 kelialapių į antrąjį etapą. A lygos klubų atstovai bus suskirstyti į 2 grupes: pirmoji grupė rungtyniaus šeštadienį, antroji – sekmadienį. Po 2 geriausius futbolininkus iš kiekvienos grupės pateks į finalus.

Dėl vietos juose su žalgiriečiais kausis Giedrius Matulevičius ir Eligijus Jankauskas iš Marijampolės „Sūduvos“, Matas Vareika ir Motiejus Burba iš Vilniaus „Žalgirio“, Rokas Filipavičius ir Matas Ramanauskas iš Vilniaus „Riterių“, Ernestas Veliulis ir Tomas Salamanavičius iš „Panevėžio“ bei Ignas Driomovas iš Gargždų „Bangos“.

Tuo pačiu metu Latvijoje ir Estijoje susigrums po 10 šių šalių čempionatuose dalyvaujančių žaidėjų.

Po pirmojo etapo futbolininkai vieną dieną pailsės ir jau antradienį 12 geriausiųjų iš visų Baltijos šalių pratęs kovą dėl čempiono vardo. Nugalėtojas bus išaiškintas gegužės 13-ąją.

Visą Baltijos eTaurės turnyrą tiesiogiai transliuos „Delfi“, rungtynės visas dienas vyks nuo 17 val. 45 min.

Komentarai

  1. Fan

    Kada jūsų treniruotės