„Kauno Žalgirio“ futbolininkai išvykoje nusileido „Sūduvai“ 1

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai pirmąją vasaros dieną sugrįžo į A lygos čempionato kovas. Antrojo turo rungtynėse Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 0:1 (0:0) nusileido titulą ginančiai Marijampolės „Sūduvos“ komandai.

Po beveik dviejų mėnesių pertraukos į aikštę sugrįžusios ekipos iš pradžių užsiėmė tam tikra žvalgyba, tačiau greitai iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkai. Jie sukūrė keletą progų, tačiau pasižymėti nesugebėjo. Keletą smūgių atrėmė Armantas Vitkauskas, o kiti smūgiai skriejo ne į vartus.

Tiesa, savo progą pirmoje rungtynių dalyje turėjo ir kauniečiai – pavojingo epizodo smaigalyje atsidūręs Gratas Sirgėdas nespėjo prie kamuolio.

Nors antrame kėlinyje aikštės viduryje žaidimas išsilygino, pavojingiau ir toliau rungtyniavo Lietuvos čempionai.

68-ąją minutę po kampinio „Sūduva“ išsiveržė į priekį. Baudos aikštelėje kamuolį galva pasiekęs pasižymėjo Povilas Leimonas.

75-ąją minutę aikštėje įvyko nemenkas incidentas – po Jurijaus Bušmano pražangos varžovų futbolininkai užsipuolė ukrainietį, o į susistumdymą subėgo ir beveik visi likę futbolininkai. Trys konflikto dalyviai buvo nubausti geltonomis kortelėmis, o jau pakeistas „Sūduvos“ puolėjas Mihretas Topčagičius – raudona.

Iki rungtynių pabaigos dar vieną pavojingesnę situaciją „Sūduvos“ aikštės pusėje sukūrė į vartus smūgiavęs G.Sirgėdas

Sudėtis: A.Vitkauskas; E.Vaitkūnas, M.Dapkus, Rudinilsonas, R.Sadauskas, J.Bušmanas; K.Šilkaitis, L.Pilibaitis (76‘ B.Anisas); P.Otele (46‘ S.Urbys), G.Sirgėdas ir E.Davidas.

Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgirio“ futbolininkai birželio 6 dieną namų aikštėje žais su Vilniaus „Žalgiriu“.

Komentarai

  1. Sad

    Nieko gero :/ puolime atsiprašant atrodėt skurdžiai .Trūksta gero lygio puolejo ir kokio nors techniško greito krašto žaidėjo.Niekaip neišeina mums tos Sūduvos įveikt.Manau reikėjo prieš sezoną daryti didesnes permainas komandoj kalbant apie žaidėjus, nes pvz keitimai Urbys, Anisas nu nieko neįnešė.Reikia gero lygio žaidėjų, o ne jaunimo.Taip reikia turėti vieną kitą jauną, bet jei norite pasiekti didelių tikslų tiek Europoj tiek lygoj reikės nemenkai pasistiprinti.Gynybai priekaištų nėra, tikrai atrodė solidžiai, tik viena klaida nulemė įvartį.Bet puolimas labai silpnas.Smūgių beveik nebuvo.Sugrįžtam prie tikrojo Čepo futbolo kur nieko nepeša puolime.Ačiū komandai už kova, bet norėtusi laimėt prieš visus ir mušti įvarčius.Tikiuosi kitą savaitę su Vilnium atrodysit geriau ir pakrausit malkų.