„Kauno Žalgiriui“ suteikta UEFA licencija 0

Praėjusiame A lygos sezone ketvirtą vietą užėmęs „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas iškovojo teisę dalyvauti 2020/2021-ųjų metų UEFA Europos lygos atrankoje, o vos prasidėjus vasarai LFF Licencijavimo komiteto sprendimu gavo UEFA licenciją.

„Nepaisant dabartinės situacijos ir pasaulyje siaučiančio karantino, klubai sugebėjo įvykdyti UEFA licencijai keliamus reikalavimus, įskaitant teisinius, finansinius, personalo, infrastruktūros bei sporto kriterijus. Džiaugiamės už komandas bei linkime joms didžiausios sėkmės Europos varžybose“, – teigė LFF licencijavimo skyriaus vadybininkas Karolis Dieninis.

Žalgiriečiai UEFA Europos lygos atrankoje debiutavo praėjusią vasarą – tada kauniečiai dukart nusileido Limasolio „Apollon“ komandai iš Kipro ir savo pasirodymą baigė jau po pirmojo kvalifikacinio etapo, tačiau pasikėlė savo UEFA koeficientą – nuo 0.825 iki 1,250

Kartu su „Kauno Žalgiriu“ UEFA licencijas gavo ir dar trys A lygos ekipos – Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Žalgiris“ ir Vilniaus „Riteriai“. Planuojama, kad UEFA Europos lygos atrankos prasidės liepos pabaigoje.

Komentarai