„Kauno Žalgiris“ iš Gargždų grįžta su lygiosiomis 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai pirmąjį A lygos čempionato ratą pabaigė lygiosiomis. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 1:1 (0:0) sužaidė su Gargždų „Bangos“ ekipa.

Nuo pat susitikimo pradžios aikštės šeimininkai užsidarė savo aikštės pusėje ir atidavė rungtynių iniciatyvą „Kauno Žalgiriui“.

Tuo žalgiriečiai stengėsi naudotis ir pradėjo grasinti varžovų vartams – bene geriausią progą turėjo Simonas Urbys, baudos aikštelėje ne kartą su kamuoliu pavojingai buvo Linas Pilibaitis ar Benas Anisas.

20-ąją rungtynių minutę grubiai savo aikštės pusėje suklydo Martynas Dapkus, tačiau „Bangos“ ekipai pasinaudoti kauniečių dovanėle nepavyko.

Kėlinio pabaigoje progų turėjo ir „Banga“, bet užtikrintai vartuose stovėjęs Deividas Mikelionis susitvarkė su varžovų keliamomis problemomis.

Antrojo kėlinio pradžioje pavojingai į vartus iš labai toli smūgiavo Gratas Sirgėdas. Galva į vartus pabandė L.Pilibaitis, o puikios progos 67-ąją minutę neišnaudojo Egidijus Vaitkūnas.

Prabėgus keletui minučių pavojingą baudos smūgį atliko ir aikštės šeimininkai. Tiesa, vėl reagavo D.Mikelionis.

Po daugybės progų svečiai galiausiai pasižymėjo. Po puikaus perdavimo į baudos aikštelę galva į vartus smūgiavo L.Pilibaitis, jo smūgis buvo atremtas, pakartotinis Philipo Otele smūgis taip pat, tačiau galiausiai pats kauniečių kapitonas smūgiavo dar kartą ir išvedė komandą į priekį.

Po įvarčio iniciatyvą jau perėmė aikštės šeimininkai – žalgiriečiams teko daugiausiai gintis ir reaguoti į varžovų išpuolius. Deja, to padaryti nepavyko – jau per pridėtą laiką „Banga“ rezultatą išlygino.

Komentarai