UEFA Europos lygoje žalgiriečiai nepasipriešino Norvegijos čempionato lyderiams 2

Antrus metus iš eilės „Kauno Žalgirio“ futbolo komandai dalyvavimas UEFA Europos lygos atrankoje baigėsi po pirmojo etapo. Šį kartą žalgiriečiai išvykoje rezultatu 1:6 (0:2) pralaimėjo Budės „Glimt“ komandai iš Norvegijos.

Prieš šiuo metu savo šalies čempionate užtikrintai pirmaujančią „Glimt“ komandą nuo pat pirmųjų susitikimo minučių kauniečiams teko gintis savoje aikštės pusėje ir atsimušinėti nuo pavojingų jų išpuolių.

Deja, bet 27-ąją rungtynių minutę Deividui Mikelioniui teko traukti kamuolį iš savo vartų. Baudos aikštelėje tarp kelių gynėjų buvęs Philipas Zinckernagelis meistrišku ir paslėptu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Iškart po šio epizodo žalgiriečiai turėjo šansą išlyginti rezultatą, tačiau kontratakoje Egidijaus Vaitkūno atliktas skersas perdavimas į baudos aikštelę buvo šiek tiek per stiprus ir Simonas Urbys prie kamuolio nesuspėjo. Vėliau panašiai nutiko ir su atakos smaigalyje atsidūrusiu Karoliu Šilkaičiu, kurio perdavimą perskaitė varžovų vartininkas.

36-ąją minutę savo kontrataką ir žalgiriečių gynėjų klaidą išnaudojo tas pats P.Zinckernagelis, kuris pabėgęs vienas prieš vartininką pelnė dar vieną įvartį.

Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei, 52-ąją minutę rezultatas tapo 3:0 varžovų naudai, kai puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą pasižymėjo auganti Norvegijos futbolo žvaigždė Jensas Hauge.

Dar po 7 minučių Martynas Dapkus savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė varžovų atakuojantį futbolininką, o skirtą vienuolikos metrų baudinį sėkmingai realizavo tas pats J.Hauge.

Po ketvirtojo įvarčio daugiau laisvės aikštėje atsirado ir Roko Garasto auklėtiniams, kurie sugebėjo ir pasižymėti.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Philipas Otele paspaudė varžovų vartininką, perėmė iš jo kamuolį ir sušvelnino atsilikimą.

Tiesa, čia pat jau po kelių akimirkų varžovai savo keturių įvarčių pranašumą atstatė po Victoro Boniface‘o smūgio, o 82-ąją minutę tašką rungtynėse šeštuoju įvarčiu pasižymėdamas padėjo Sebastianas Tounekti.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Baisu…

  2. LInas

    Nekazka, bet as mazdaug to ir tikejausi, gal tik kazkiek mazesnio pralaimejimo 0:3 ar 0:4.