Choco: „Prieš keletą metų Lietuvos futbolas buvo kitoks“ 0

Prie „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos šią žiemą prisijungęs krašto gynėjas Guilherme de Souza netruko apsiprasti Lietuvoje ir jau yra pilnai įsiliejęs į komandos gyvenimą.

Žalgiriečiai nuo pat sausio pradžios lieja prakaitą treniruotėse ir jau sužaidė ketverias kontrolines rungtynes. Dar penki susitikimai laukia vasarį, o kovo pradžioje yra numatytas A lygos startas.

Prieš šeštadienio draugiškas rungtynes su „Panevėžio“ ekipa Žalgiris.lt apie pirmąjį mėnesį Kaune pakalbino Choco pravarde geriau atpažįstamą futbolininką.

„Esu laimingas būdamas čia, nes praėjusiais metais reikalai nesiklostė itin gerai. Kaune komandos draugai bei treneriai leidžia man pasitikėti savimi ir padėjo greitai adaptuotis. Komandoje yra portugališkai šnekančių vyrukų, treneris moka ispaniškai, todėl man yra tikrai lengva čia įsilieti. Lietuviai taip pat yra puikūs vyrukai, su kuriais leisti laiką yra vienas malonumas “, – oficialiai klubo svetainei pasakojo brazilas.

Su Marijampolės „Sūduvos“ komanda prieš keletą metų Choco tapo Lietuvos čempionu, o dabar tikina, kad per tuos kelis metus Lietuvos futbolas atrodo pasikeitęs.

„Prieš keletą metų, kai žaidžiau Marijampolėje, Lietuvos futbolas buvo kitoks. Dabar žaidėjai šioje lygoje nori žaisti su kamuoliu, žaidimą grindžia perdavimais ir nori spausti varžovus. Anksčiau to nebuvo ir aš esu tuo patenkintas – man patinka toks žaidimo stilius. Kai rungtyniavau Bulgarijoje, tokiu stiliumi mes nežaidėme. Turime jauną trenerį, kuris nori kuo ilgiau kontroliuoti kamuolį, o tai yra mano futbolas. Labai mėgstu greitą žaidimą, su daug perdavimų vienu arba dviem lietimais. Pats esu gana greitas žaidėjas, todėl mėgstu dalyvauti komandos atakose. Treneris manimi pasitiki ir stengiasi išnaudoti stipriąsias mano puses. Mėgaujuosi tokiu žaidimu ir treniruočių procesu kiekvieną dieną“, – pasakojo vienas iš komandos legionierių.

Į Kauną futbolininkas atvyko iš Bulgarijos čempiono Razgrado „Ludogorec“ antrosios komandos. Kiek anksčiau penkerius metus jis praleido ir pagrindinėje Bulgarijos grando sudėtyje.

„Kai prasidėjo pandemija ir aš likau be komandos, paskambino „Ludogorec“ ir pasiūlė prisijungti prie antrosios ekipos tol, kol įgausiu formą. Kurį laiką jau treniravausi ir su pagrindine ekipa, o po pusės metų sulaukiau trenerio Roko skambučio. Kai išgirdau apie klubo planus ir žaidimo viziją, abejonių nekilo ir atvykau į Lietuvą“, – pasakojo Choco.

Kontrolinių rungtynių cikle sausio mėnesį žalgiriečiai iškovojo vieną pergalę ir tris kartus sužaidė lygiosiomis. Komandos naujokas rezultatų nesureikšmina ir į ateitį žvelgia itin pozityviai.

„Dabar yra pasirengimo etapas, mes sunkiai dirbame treniruotėse, todėl rungtyniauti visu 100 procentų nėra lengva. Žaidimas nebuvo blogas, o kontrolinių rungtynių rezultatai mums nerūpi. Stengiamės iš treniruočių dalykus perkelti į aikštę ir jeigu mums tai pavyks, rezultatai ateis. Svarbiausia, kad jie ateitų prasidėjus oficialioms rungtynėms, o šiuo metu kryptingai link to einame“, – užbaigė Kauno ekipos narys.

Komentarai