Spyris“ atsirevanšavo „Stumbrui“ 0

„Spyris“ atsirevanšavo „Stumbrui“ už pralaimėjimą I rato Kauno derbyje ir gražiose rungtynėse iškovojo penktąją pergalę „SMScredit.lt A lygos“ čempionate. „Stumbras“ dusyk pirmavo po taiklių Artūro Rimkevičiaus smūgių, tačiau buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą – 2:4 (2:2).

Pirmasis progą įvarčiui sukūrė nominalus aikštės šeimininkas „Stumbras“, kai Mohamedo Djabrailovo stiprų smūgį pažeme standartinės situacijos metu ne be vargo sugavo Deividas Mikelionis. „Spyris“ Giedriaus Kvedaro budrumą patikrino Luko Sendžiko bei Mariaus Miškinio smūgiais iš kraštų, įmušti galėjo ir šalia vartų kamuolį baudos smūgiu pasiuntęs Andrius Velička.

Kaip reikia realizuoti momentus, pademonstravo A.Rimkevičius. Puolėjas iššoko vienas prieš vartus po to, kai kamuolio galva atmušti nesugebėjo Rokas Sikorskis, ir iš aštraus kampo smūgiu vartininkui tarpo kojų 28-ą minutę.

Persvara „Stumbras“ džiaugėsi vos penkias minutes. Po perdavimo iš krašto, gynėjas kamuolį atmušė tiesiai L.Sendžikui. Saugas susistabdė kamuolį ir gražiu smūgiu jį pasiuntė į apatinį vartų kampą, išlygindamas rezultatą.

Netrukus, A.Rimkevičius į savo sąskaitą įsirašė dublį. Puolėjas užbaigė trimis perdavimais vienu lietimu pasibaigusią ataką. Iš pradžių atakos kraštą labai tiksliai pakeitė Erikas Skripkinas, ten surasdamas M.Djabrailovą, šis tiksliai numetė kamuolį A.Rimkevičiui, kuris savo šansą išnaudojo taikliu smūgiu.

Darsyk išlyginti rezultatą „Spyriui“ prireikė vos dviejų minučių. Uždirbus kampinį, be priežiūros paliktas Tomas Bučma labai lengvai pasiuntė kamuolį į tinklą po Dmitrijaus Rekišo perdavimo.

Iškart po pertraukos D.Rekišas į savo sąskaitą įsirašė antrąjį rezultatyvų perdavimą. Legionierius iš Baltarusijos tikslu perdavimu prieš vartus išvedė A.Veličką, kuris labai techniškai perkėlė kamuolį per vartus palikusį G.Kvedarą ir išvedė „Spyrį“ į priekį.

„Stumbrui“ metėsi lyginti rezultatą, tačiau didelių problemų D.Mikelioniui nekėlė, „Spyrio“ gynėjai žaidė patikimai ir progų varžovams nesuteikė. Iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių, aikštės šeimininkai vietoje gynėjo Luko Čerkausko į aikštę metė puolėją Deividą Stradalovą, tačiau permainų puolime neįvyko.

Pavojus prie svečių vartų vartų kildavo tik po individualių pastangų. Kartą labai pavojingai smūgiavo E.Skripkinas, jau per arbitro pridėtą laiką šiek tiek sėkmės pritrūko Martynui Dapkui, bandymo įmušti iš aikštės vidurio sirgalius nudžiugino Rimvydas Sadauskas, pamatęs, kad vartus šiek tiek paliko D.Mikelionis.

Saldų „Spyrio“ revanšą užbaigė D.Rekišas, pasinaudojęs varžovų vartininko ir A.Račkaus nesusikalbėjimu. Po Donato Stulgos reido kraštu ir bandymo atlikti perdavimą, G.Kvedaras pirštų galais pakeitė kamuolį, kurio jau laukė gynėjas, kryptį. Už jų stovėjusiam svečių legionieriui beliko įtvirtinti komandos pergalę.

Martynas Pocius/alyga.lt

Komentarai