Turo ryškiausių asmenybių sąraše du „Spyrio“ žaidėjai 0

Deividas Mikelionis (Kauno „Spyris“). Kauno derbyje praleido du „Stumbro“ puolėjo Artūro Rimkevičiaus smūgius, bet rungtynių pradžioje, kai vyko pagrindinė kova dėl iniciatyvos, porą kartų gelbėjo komandą nuo Mohamedo Djabrailovo išpuolių. Utenoje „Utenio“ ir Pakruojo „Kruojos“ vartai antradienį liko „sausi“, bet šių komandų vartininkai turėjo mažiau darbo nei D.Mikelionis sekmadienį.

Andro Švrljuga (Vilniaus „Žalgiris“). Sostinės komanda besąlygiškai šeimininkavo Šiauliuose, beveik nesuteikdama varžovams progų savo aikštės pusėje, todėl dešinysis „Žalgirio“ gynėjas iš Kroatijos rado galimybių pasiautėti varžovų teritorijoje. A.Švrljuga aktyviai dalyvavo atakoje, pasibaigusioje pirmu „Žalgirio“ įvarčiu, vėliau pataikė į virpstą, o antrajame kėlinyje iš didelio noro įmušti prieš „Šiaulių“ vartus nepasidalijo kamuoliu su komandos draugu Elivelto.

Justinas Januševskis („Trakai“). Dar vienas įvarčių fejerverkas, dar vienas vakaras, kai savi vartai buvo patikimai prižiūrimi, dar viena pergalė – įprasta riterių darbo rutina. J.Januševskis savo poste gynybos širdyje spinduliavo ramybę, o vieną įvartį į Marijampolės „Sūduvos“ vartus pasiuntė būtent jis. Tai buvo jau trečias tikslus Lietuvos jaunimo rinktinės gynėjo smūgis šį sezoną.

Horia Crisanas (Pakruojo „Kruoja“). LFF nuobaudų išretintoms vicečempionų gynybos gretoms Utenoje buvo sunku dar ir dėl to, kad daugiau nei kėlinį „Utenis“ turėjo kiekybinę persvarą – raudoną kortelę prieš save pamatė „Kruojos“ saugas Tomas Birškys. Generolu, subūrusiu aplink save komandą sunkiomis aplinkybėmis, tapo vidurio gynėjas iš Rumunijos H.Crisanas. „Kruoja“ atsilaikė ir nutraukė penkių pralaimėjimų seriją.

Edvardas Gaurilovas („Trakai“). Tokio tylaus „Sūduvos“ krašto saugo Valentino Baranovskio „SMScredit.lt A lyga“ seniai nematė. Kairiajame gynybos krašte rungtyniaujantis E.Gaurilovas ne tik suvaldė įprastai vieną aktyviausių Marijampolės komandos žaidėjų, bet ir pats grasino varžovų vartams – po jo smūgio nuo vartų konstrukcijos atšokusį kamuolį įmušė J.Januševskis, o antrajame kėlinyje po pavojingo „Trakų“ gynėjo bandymo kamuolys nušvilpė virš skersinio.

Dmitrijus Rekišas („Spyris“). Čia priėjo D.Rekišas, ir „Spyris“ šventė dar vieną pergalę. 39-ąją rungtynių Kaune minutę „Stumbras“ pirmavo 2:1, bet tada iniciatyvos ėmėsi baltarusis, atlikęs du rezultatyvius perdavimus ir kontroliniu spyriu prieš pat finalinį švilpuką nužudęs varžovų viltį – 4:2. Į „TOP sport“ turo rinktinę kauniečių vidurio saugas pateko penktą kartą iš eilės, o iš viso šį sezoną – šeštą.

Aleksandras Byčionokas („Trakai“). Dar vienas kamuolys po šio saugo baudos smūgio nusileido varžovų vartuose – A.Byčionokas įmušė pirmą įvartį rungtynėse su „Sūduva“. Kartu su Jurijumi Mamajevu ir Eugenu Zasavitchi baltarusis vėl užvaldė riteriams aikštės vidurį bei vedė lygos lyderius dar vienos – jau dešimtos iš eilės – pergalės link. Šįkart „Trakai“ varžovus sumušė 4:1.

Jakubas Wilkas („Žalgiris“). Atsargiai, Wilkas. Įvartis ir keturi rezultatyvūs perdavimai 6:1 Šiauliuose laimėtoje dvikovoje. Ko gero, tas atvejis, kai nieko daugiau pridurti neverta.

Maksimas Maksimovas (Klaipėdos „Atlantas“). Bene vienintelis šviesos spindulys rūškaname uostamiesčio derbyje. „Atlanto“ rusas pats uždirbo 11 metrų baudinį, pats jį įmušė, pats baudos smūgiu paleido į „Klaipėdos granito“ vartų pusę kamuolį, kurio nesuvaldė nei varžovų gynėjai, nei vartininkas Tadas Simaitis. Galutinis rezultatas: M.Maksimovas – 2, „Klaipėdos granitas“ – 1.

Elivelto („Žalgiris“). Pirmajame rungtynių Šiauliuose kėlinyje sužaidus maždaug ketvirtį valandos šis puolėjas kartu su J.Wilku nusprendė, jog atėjo laikas aiškiai parodyti, kas yra kas. Per penkias minutes kamuolys tris kartus atsidūrė „Šiaulių“ vartų tinkle, o Elivelto įsirašė į savo aktyvą du įvarčius bei rezultatyvų perdavimą. „Žalgiris“ laimėjo 6:1, o šios komandos brazilas „SMScredit.lt A lygos“ snaiperių rikiuotėje aplenkė Luką Kochanauską iš „Trakų“ bei pakilo į trečią poziciją.

Artūras Rimkevičius (Kauno „Stumbras“). Tam, kad po traumos sugrįžtų žudikiški instinktai, daug laiko neprireikė. „Stumbro“ puolėjas nepaliko D.Mikelioniui šansų abukart, kai gavo galimybę įmušti. Tikslūs lygos rekordininko skaičiuojant per vieną sezoną surinktus įvarčius smūgiai „Stumbrui“ pergalės neatnešė, bet galima drąsiai teigti – ne A.Rimkevičius dėl pralaimėjimo kaltas.

Nerijus Kesminas/alyga.lt

Komentarai