„Hegelmann Litauen“ sezoną pradėjo rezultatyvia pergale 0

Rezultatyvia pergale LFF I lygos sezoną pradėjo „Kauno Žalgirio“ dublerių komanda „Hegelmann Litauen“. Dainiaus Bučmos auklėtiniai savo aistruolių akivaizdoje 3:2 (2:1) pranoko Kretingos „Minijos“ ekipą.

„Hegelmann Litauen“ jau nuo pirmųjų minučių ėmė įrodinėti, kas aikštėje yra šeimininkas. 4-ąją minutę buvo pelnytas pirmasis įvartis. Iš dešiniojo krašto po aštraus Donato Stulgos perdavimo kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Mindaugas Kalonas, išvedęs aikštės šeimininkų į priekį (1:0).

D.Bučmos auklėtiniai ir toliau nemažino apsukų ir aštriais prasiveržimais bei perdavimais draskė Kretingos klubo gynybą ir netrukus skirtumą pavyko padidinti. M.Kalonas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įbėgančiam Ernestui Mickevičiui, kuris pergudravo vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartus (2:0).

Po praleistų dviejų įvarčių „Minija“ sukruto ir surengė du labai pavojingus išpuolius, tačiau aikštės šeimininkus gelbėjo puikiai žaidęs vartininkas Modestas Stonys.

26-ąją minutę skirtumas galėjo dar labiau išaugti. Baudos aikštelėje smūgį atliko E.Mickevičius, tačiau paskutinę akimirką svečių vartininkas sugebėjo atremti šūvį, o kamuolys, palikdamas aikštę, dar atsitrenkė į skersinį.

Po 6 minučių „Minija“ sušvelnino savo deficitą. Daug laisvės turėjęs Andrius Paulauskas smūgiu baudos aikštelėje nepaliko vilčių vartininkui (2:1).

Po didžiosios pertraukos „Hegelmann Litauen“ pirmieji ėmė grasinti varžovams, tačiau Kretingos komanda kantriai laukė savosios progos ir ją išnaudojo 57-ąją minutę, kai po kampinio galva kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Jurijus Kurbangalijevas ir išlygino rezultatą (2:2).

Prabėgus 10 minučių, aikštės šeimininkų kontrataka vėl leido įsiveržti į priekį. Po puikaus M.Kalono perdavimo vienas prieš vartininką iššoko Mantas Zabiela. Futbolininko smūgis nebuvo visiškai užtvirtintas, tad įvarčiu pasižymėjo besiritantį kamuolį į vartus pasiuntęs E.Mickevičius (3:2).

Per likusias kiek daugiau nei 20 minučių „Hegelmann Litauen“ pavyko išlaikyti persvarą ir klubas pergalingai pradėjo naują sezoną.

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Miškinis, M.Gavrilovas, K.Gvildys, M.Kalonas, B.Olencevičius, E.Mickevičius, D.Šinkūnas, A.Kšanavičius, D.Sinkus, D.Stulga.

Vyriausiojo trenerio A.Bučmos komentaras: „Galbūt anksti įmušti įvarčiai mums padarė meškos paslaugą. Pirmos rungtynės, tad jaudulio buvo abiems komandoms. Mačo pradžioje galbūt mums pasisekė, o vėliau Kretingos klubas atsitiesė ir stengėsi parodyti savo pajėgumą. Tikiuosi kitose rungtynėse mūsų žaidimas pagerės.

Mindaugas Kalonas yra reikalingas mūsų jaunai komandai. Jis rodo pavyzdį, stengiasi. Pas mus žaidžia, nes nori pagerinti savo sportinę formą, kad galėtų sėkmingai žaisti aukščiausioje lygoje.“

Gynėjo M.Miškinio komentaras: „Rungtynių pradžioje, kai pelnėme du greitus įvarčius, galbūt per anksti patikėjome, kad galime laimėti. Vėliau praleidome vieną, tačiau buvo užfiksuota nuošalė. Tada ir prasidėjo nerimas ir galiausiai krito įvartis į mūsų vartus. Sunkiai sekėsi palaikyti kamuolį, per daug skubėjome.

Andrius Kšanavičius ir Mindaugas Kalonas komandai duoda tik teigiamos naudos. Jie neskuba, atlieka protingus perdavimus. Tikrai malonu su tokiais futbolininkais žaisti. Jie duoda daug naudos tiek man, tiek kitiems jauniems žaidėjams.“

Kitas rungtynes „Hegelmann Litauen“ komanda žais su „Vilniaus Vyčio“ klubu balandžio 1 dieną, penktadienį, Vilniuje.

Komentarai