Progų neišnaudojęs „Hegelmann Litauen“ klubas nusileido svečiams iš Kelmės 0

Sezono starte rezultatyvumu pasižymėjusi „Kauno Žalgirio“ dublerių komanda Kauno „Hegelmann Litauen“ per pirmąsias dvi LFF I lygos rungtynės įmušė penkis įvarčius, tačiau trečiajame ture pritrūko sėkmės. Nė karto nepasižymėję Dainiaus Bučmos auklėtiniai savo aistruolių akivaizdoje 0:2 (0:0) nusileido pirmuosius taškus iškovojusiems Kelmės „Kražantės“ futbolininkams.

Rungtynių pradžioje kontrolę į savo rankas stvėrė aikštės šeimininkai. 14-ąją minutę vartininko budrumą patikrino Benas Olencevičius. Vis dėlto, kauniečių saugo smūgiuotas kamuolys skriejo virš skersinio.

Puikią galimybę pasižymėti „Hegelmann Litauen“ turėjo 20-ąją minutę. Dešiniuoju kraštu spurtavęs Donatas Stulga atliko puikų perdavimą Mantui Jakutavičiui, tačiau vienu lietimu futbolininkui smūgiuoti nepavyko, o antrą bandymą atrėmė vartininkas.

Baigiantis pirmajam kėliniui, 39-ąją minutę, aikštės šeimininkai galėjo įsiveržti į priekį. Daug laisvės baudos aikštelėje turėjęs Ernestas Mickevičius atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau puolėjo smūgiuotas kamuolys prašvilpė prie pat kairiojo vartų virpsto ir rezultatas išliko nepakitęs.

Jaunieji žalgiriečiai ir toliau spaudė svečius iš Kelmės. Dar viena proga buvo susikurta 44-ąją minutę. Po D.Stulgos perdavimo galva smūgiavo B.Olencevičius, tačiau ir šį kartą aikštės šeimininkams pasižymėti nepavyko. Po pirmojo kėlinio – be įvarčių (0:0).

Po didžiosios pertraukos „Hegelmann Litauen“ pavojingos atakos baigėsi, o iniciatyvą perėmė „Kražantės“ futbolininkai. 68-ąją minutę kauniečių baudos aikštelėje kilo sumaištis, tačiau paskutinę akimirką gynėjams pavyko išsmūgiuoti kamuolį ir apsiginti.

Visgi antrąjį kartą sėkmingai apsaugoti savo vartų nepavyko. 72-ąją minutę po kampinio galva kamuolį į vartų tinklą nukreipė Aivaras Meškinis, išvedęs svečius į priekį (0:1).

Tuo Kelmės futbolininkai neapsiribojo ir sugebėjo padidinti skirtumą. 86-ąją minutę „Kražantės“ ekipa surado spragų kauniečių gynyboje ir surengė kontrataką. Iš dešiniojo krašto perdavimo sulaukęs Dovydas Medžiaušis iššoko vienas prieš vartininką ir įmušė antrą „Kražantės“ klubo įvartį bei galutinai padėjo tašką susitikime (0:2).

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Miškinis, M.Gavrilovas, D.Šinkūnas, M.Jakutavičius, B.Olencevičius, A.Kšanavičius, P.Malakas, M.Zlatkus, D.Stulga, E.Mickevičius.

Pirmąją sezono nesėkmę patyrusi „Hegelmann Litauen“ komanda liko su 4 taškais ir turnyrinėje lentelėje nukrito į 8-ąją vietą. Tuo tarpu „Kražantės“ klubas, iškovojęs pirmuosius taškus čempionate, pakilo į 13-ąją poziciją.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Nuogąstavau, kad rungtynės gali taip pasibaigti. Nepaisant to, į aikštę ėjome laimėti ir iškovoti tris taškus. Pirmajame kėlinyje neišnaudojome progų ir antrajame tai atsiliepė, bet varžovai pergalės norėjo labiau ir iškovojo pelnytus tris taškus.

„Kražantė“ nustebino. Žiūrėjau jų rungtynes su Gargždų „Bangos“ ekipa ir tuomet jie žaidė visiškai kitokį žaidimą. Šiandien jie buvo pasiruošę ir siekė iškovoti pirmuosius taškus.“

Kitas rungtynes „Hegelmann Litauen“ futbolininkais žais namuose balandžio 17 dieną, sekmadienį. D.Bučmos auklėtiniai susitiks su viena iš čempionato lyderių – „Palangos“ ekipa.

Komentarai