Klaidos gynyboje sutrukdė „Hegelmann Litauen“ kovoti dėl taškų 0

Po dviejų „sausų“ rungtynių Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkams pavyko pralaužti ledus ir pasižymėti, tačiau vieno įvarčio iškovoti taškams buvo maža. Dainiaus Bučmos auklėtiniai LFF I lygos penktajame ture namuose rezultatu 1:3 (1:2) turėjo pripažinti Telšių „Džiugo“ pranašumą.

Sėkmingiau susitikimą pradėjo svečiai. Telšiečiai turėjo galimybę jau 4-ąją rungtynių minutę. Kauniečiai suklydo gynyboje, tačiau varžovų nubausti nepavyko. „Džiugo“ ekipa nesusistabdė kamuolio baudos aikštelėje ir šis atsidūrė už galinės linijos.

Dar viena pavojinga proga – 18-ąją rungtynių minutę. Puikiai kamuolį skirstę telšiečiai sukūrė galimybę Rokui Petrikui, kuriam beliko pasiųsti kamuolį  į tinklą vos iš kelių metrų. Tai jis padarė, tačiau „Hegelmann Litauen“ išgelbėjo teisėjas, užfiksavęs nuošalę, tad rezultatas išliko nepakitęs.

Galiausiai po 3 minučių R.Petrikui pavyko pasižymėti. „Džiugo“ puolėjas po perdavimo išbėgo vienas prieš vartininką Modestą Stonį ir nuginklavo vartų sargą smūgiu į apatinį vartų kampą (0:1).

Praleidę įvartį aktyviau žaisti pradėjo ir aikštės šeimininkai, siekę kuo greičiau panaikinti deficitą. 27-ąją minutę perdavimo įbėgdamas į baudos aikštelę sulaukė Ernestas Mickevičius ir pavojingai smūgiavo, tačiau kamuolys prašvilpė šalia virpsto, o 34-ąją minutę paskirtą baudos smūgį atrėmė Telšių vartininkas Jordy Van de Corputas.

Savomis progomis aikštės šeimininkams pasinaudoti nepavyko, o telšiečiai atsakė dar vienu tiksliu smūgiu. Po R.Petriko perdavimo rezultatą padidino Eduardas Serbulas (0:2).

„Hegelmann Litauen“ neketino nuleisti rankų ir prieš pat didžiąją pertrauką sumažino deficitą. Po Roko Sikorskio perdavimo kamuolį iš artimos distancijos į vartus pasiuntė trečiąjį sezoną įvartį pelnęs E.Mickevičius (1:2).

Antrajame kėlinyje „Džiugo“ komanda neleido aikštės šeimininkams priartėti, o dar labiau padidino atotrūkį. Po gynėjo klaidos 48-ąją minutę perdavimo sulaukęs R.Petrikas dar kartą išbėgo vienas prieš vartininką ir laimėjo antrą akistatą su M.Stoniu, o rezultatas tapo 1:3.

„Hegelmann Litauen“ mėgino gelbėtis ir susitikimo pabaigoje perėmė iniciatyvą. Vis dėlto, pasižymėti nepavyko. Kauniečių smūgius sėkmingai atrėmė telšiečių vartų sargas, o kartą, po Luko Sendžiko smūgio, svečius gelbėjo ir skersinis. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:3.

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Gavrilovas, A.Kvalkauskas, D.Levišauskas, T.Bučma, L.Sendžikas, R.Sikorskis, B.Olencevičius, A.Kšanavičius, M.Zlatkus, E.Mickevičius.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Sužaidėme gana prastas rungtynes. Mūsų komandos sudėtis keičiasi kiekvienose rungtynėse. Galbūt tai pakišo koją, nes trūksta tarpusavio susižaidimo, supratimo, ypač prastai atrodėme gynyboje. Gynėjai žaidė pernelyg plačiai ir dėl to praleidome įvarčius. Sugebėjome palaikyti kamuolį aikštės viduryje, tačiau atakose taip pat trūko aštrumo. Žinoma, norime būti aukščiau turnyrinėje lentelėje ir tikimės, kad komanda įsivažiuos.“

E.Mickevičiaus komentaras: „Žaidimą kontroliavome, tačiau pritrūko sėkmės. Dabar esame duobėje, turime iš jos išlipti. Puolime mums pritrūko aštrumo, turime dirbti ir ties atakos užbaigimu ir, manau, viskas bus gerai – išlipsime iš duobės.“

Po penktojo turo su 4 taškais likęs „Hegelmann Litauen“ klubas turnyrinėje lentelėje nukrito žemyn dviemis laipteliais, į 13-ąją poziciją, o pergalę iškovoję „Džiugo“ futbolininkai su 9 taškais žengia penkti.

Kitas rungtynes D.Bučmos auklėtiniai žais balandžio 30 dieną, šeštadienį. Namuose kauniečiai susitiks su šeštoje vietoje esančia Gargždų „Bangos“ ekipa.

Komentarai