„Hegelmann Litauen“ išvykų maratoną pradėjo nesėkme Vilniuje 0

Po iš eilės keturių rungtynių žaistų namuose Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkai pradėjo keturių paeiliui mačų maratoną išvykose. Vis dėlto, jo startas sėkmingas nebuvo. Dainiaus Bučmos auklėtiniai LFF I lygos septintajame ture Vilniuje rezultatu 0:2 (0:1) turėjo pripažinti „Trakų B“ ekipos pranašumą.

Aikštės šeimininkai, nieko nelaukę, stvėrė žaidimo vadžias į savo rankas ir per pirmąsias 6 minutes surengė du pavojingus išpuolius, tačiau paversti jų įvarčiu nepavyko. Po perdavimo iš dešiniojo krašto smūgis buvo netikslus, o vėliau kauniečius gelbėjo vartininkas Modestas Stonys.

Sužaidus kiek daugiau pusvalandį, 34 minutę, Trakų ekipa turėjo puikų šansą pasižymėti. Po ilgo perdavimo vienas prieš vartininką išbėgo Romualdas Kliukoitis. Nepaisant to, M.Stonys fantastiškai atrėmė smūgį ir neleido aikštės šeimininkai persverti rezultato. Vis dėlto, trakiškiams pavyko uždirbti kampinį, po kurio ir krito pirmasis rungtynių įvartis. Nors pirmasis bandymas atlikti perdavimą nebuvo itin sėkmingas, tačiau antruoju šansu buvo pasinaudota. Ekipos draugo smūgiuotą kamuolį susistabdęs Povilas Malinauskas reagavo žaibiškai ir atliko smūgį į apatinį vartų kampą, o vartininkui jau nepavyko apsaugoti savo komandos nuo įvarčio (0:1).

Pirmasis kėlinys tokiu rezultatu ir baigėsi. Tuo tarpu kauniečiams per pirmąją mačo dalį nieko pavojingo sukurti nepavyko.

Pirmoji pavojingesnė „Hegelmann Litauen“ ataka buvo suregzta 49 minutę. Perdavimo sulaukęs Rokas Krušnauskas atsidūrė už gynėjų nugarų, tačiau likus vienam prieš vartininką nepavyko pasiųsti kamuolio į vartų tinklą.

Netrukus „Trakų B“ komanda padidino skirtumą. 56 minutę pasižymėjo R.Kliukoitis, po kurio, nors ir nestipraus, tačiau itin tikslaus smūgio, kamuolys atsidūrė dešiniajame vartų kampe (0:2).

83 minutę savo įgūdžius pademonstravo Pijus Širvys. „Hegelmann Litauen“ futbolininkais ties baudos aikštele paguldė vieną gynėją ir pasitaisęs kamuolys smūgiavo į vartus, tačiau šūvį atrėmęs Ignas Plūkas neleido kauniečiams pelnyti įvarčio.

Baigiantis susitikimui dar savo progų turėjo ir Trakų ekipa. Visgi, M.Stonys žaidė užtikrintai ir sustabdė aikštės šeimininkų atakas. Rungtynės baigėsi rezultatu 0:2.

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Gavrilovas, T.Bučma, B.Olencevičius, K.Šilkaitis, A.Kšanavičius, M.Zlatkus, M.Zabiela, D.Stulga, E.Mickevičius, R.Krušnauskas.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Trūko šiandien mums daug visko. Darėme daug klaidų, nebuvo greičio, visur vėlavome. Kai kurie žaidėjai mintimis buvo kažkur išvykę. Turėsime apie tai pasikalbėti su žaidėjais ir darysime išvadas. Galima matyti, kad ne visi futbolininkai stengiasi aikštėje. Buvo prastos rungtynės mums. Taip būti negali, turėsime kalbėtis ir priimti tam tikrus sprendimus. Kitose rungtynėse, manau, žaisime daug geriau.“

Po septintųjų rungtynių čempionate Kauno komanda su 5 taškais liko 12-oje turnyrinės lentelės vietoje, o Trakų klubas su 9 taškais žengia devintas.

Kitas rungtynes D.Bučmos vadovaujama komanda žais gegužės 14 dieną Radviliškyje. Aštuntajame ture „Hegelmann Litauen“ susitiks su „Lokomotyvo“ futbolininkais, turnyrinėje lentelėje esančiais laipteliu žemiau už kauniečius, 13-oje vietoje.

Komentarai