„Hegelmann Litauen“ turėjo pripažinti „Žalgirio B“ pranašumą 0

Pralaimėjimą devintajame LFF I lygos ture patyrė Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkai. Dainiaus Bučmos vadovaujamas klubas svečiuose 1:3 (0:2) turėjo pripažinti Vilniaus „Žalgirio B“ komandos pranašumą.

Nieko nelaukę aikštės šeimininkai ėmė regzti pavojingas atakas. Jau pirmąją rungtynių minutę kauniečius nuo įvarčio gelbėjo skersinis. Netrukus, po trijų minučių, krito ir pirmasis įvartis. Vilniečiai atliko tolimą perdavimą į kairį baudos aikštelės kraštą, kas privertė Modestą Stonį išbėgti iš vartų, o kamuolį per vartininką „permetęs“ Danielis Romanovskis sukūrė progą Juliui Momkui, kuris pirmasis prišoko prie kamuolio ir pasiuntė jį į vartų tinklą – 0:1.

Prie pirmojo įvarčio rezultatyviu perdavimu prisidėjęs D.Romanovskis nenustojo grasinti Kauno komandos vartams ir aštriais reidais pjaustė varžovų gynybą. Pavojingą saugo išpuolį pirmą kartą pavyko sustabdyti M.Stoniui, tačiau antrasis sykis nemelavo. Kairiuoju kraštu prasiveržęs futbolininkas tiksliu smūgiu į viršutinį vartų kampą padidino skirtumą – 0:2.

„Hegelmann Litauen“ mėgino gelbėtis ir sukūrė dvi progas. Vis dėlto, pasižymėti nepavyko. Po Povilo Malako perdavimo baudos aikštelėje virš skersinio smūgiavo Ernestas Mickevičius. Taip pat pasibaigė ir Audriaus Kšanavičiaus bandymas šalia baudos aikštelės.

Po nerealizuotų progų kauniečiams teko sugrįžti prie savųjų vartų, kur 34-ąją minutę tik per plauką pavyko išvengti trečiojo įvarčio – svečius nuo jo dar kartą išgelbėjo skersinis.

Kėlinio pabaigoje pavojingai smūgiavo P.Malakas, tačiau „Hegelmann Litauen“ saugo smūgis po rikošeto praskriejo šalia virpsto, tad pirmoji rungtynių dalis baigėsi rezultatai esant 0:2.

Antrąją mačo pusę D.Bučmos auklėtiniai pradėjo pasižymėdami įvarčiu. 52-ąją minutę po aikštės šeimininkų vartininko Pijaus Petkevičiaus klaidos kamuolį į vartus nukreipė Donatas Stulga, taip sušvelnindamas rezultatą 1:2.

Visgi vėliau Kauno futbolininkams užsikabinti nepavyko, o tašką susitikime padėjo Ernestas Stočkūnas. 80-ąją minutę šalia baudos aikštelės suklydo P.Malakas. Kamuolį perėmę varžovai surengė kontrataką ir atakos smaigalyje atsidūręs E.Stočkūnas smūgiu į tuščius vartus pelnė trečiąjį vilniečių įvartį mače – 1:3.

Baigiantis rungtynėms aikštės šeimininkai dar kartą pagrasino „Hegelmann Litauen“ vartams, tačiau kamuolys po kampinio prašvilpė šalia virpsto ir dvikova pasibaigė rezultatu 1:3.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Išėjo vaikinai į aikštę nepasiruošę, ypač sunkiai tvarkėsi gynėjai. Nors kalbėjome apie susikaupimą, atidumą, tačiau viskas gavosi atvirkščiai. Varžovai šiandien buvo labiau nusiteikę kovoti dėl pergalės. Galėčiau išskirti vienintelį žaidėją – Povilą Malaką, kuris stengėsi, kovojo, o visi kiti žaidė tikrai ne taip, kaip galėtų. Žaisti tikrai galėjome, tačiau vaikinai galbūt neįvertino varžovo. Nesame silpnesni – abi komandos jaunos, tačiau vilniečiai šiandien labiau norėjo laimėti ir tai parodė aikštėje.“

Komandos saugo P.Malako komentaras: „Pirmąjį kėlinį įvertinčiau šešetu, o antroji rungtynių pusė buvo sėkmingesnė. Ją įvertinčiau septynetu–aštuonetu. Šiandien buvo vyriškos rungtynės, daug kovos, kontakto, tačiau, manau, man sekėsi visai neblogai. Kalbant apie komandos pasirodymą sezone, turime 6 taškus, tačiau esu įsitikinęs, kad mes galime pasirodyti geriau. Daug praradome taškų paskutinėmis rungtynių akimirkomis. Turime labiau susitelkti gynyboje ir mačo pabaigose žaisti užtikrinčiau.“

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Gavrilovas, D.Levišauskas, M.Jakutavičius, R.Sikorskis, B.Olencevičius, A.Kšanavičius, M.Zabiela, P.Malakas, D.Stulga, E.Mickevičius.

Po devintųjų sezono rungtynių „Hegelmann Litauen“ futbolininkai su 6 taškais, bent jau laikinai, išliko 12-oje turnyrinės lentelės vietoje, o vilniečiai, turintys 15 taškų, pakilo į 7-ąją poziciją.

Kitas rungtynes D.Bučmos auklėtiniai žais gegužės 28 dieną,  šeštadienį. Kauniečiai dešimtajame LFF I lygos ture išvykoje stos į kovą su „Šilutės“ komanda.

Komentarai