Rezultatyviausią sezono mačą sužaidęs „Hegelmann Litauen“ klubas sutriuškino FBK „Kauną“ 0

Po skaudžios nesėkmės Panevėžio „Panevėžio“ ekipai Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas atsitiesė su trenksmu. Dainiaus Bučmos auklėtiniai sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir 12-ame LFF I lygos ture sutriuškino FBK „Kauno“ komandą rezultatu 5:0 (1:0).

Pirmieji atakuoti ėmė FBK „Kauno“ futbolininkai. Per pirmąsias 13 minučių pastarieji susikūrė dvi progas. Vis dėlto, abu smūgiai skriejo šalia vartų ir nesukėlė rimtesnių problemų vartininkui Modestui Stoniui.

Tuo tarpu „Hegelmann Litauen“ sugebėjo realizuoti savo pirmąją pavojingą ataką – 26-ąją minutę po Audriaus Kšanavičiaus pakelto kampinio tiksliu smūgiu pasižymėjo Ignas Dedura, išvedęs komandą į priekį (1:0).

Po pelnyto įvarčio D.Bučmos auklėtiniai kontroliavo situaciją aikštėje ir turėjo galimybę pasižymėti dar prieš ilgąją pertrauką. 45-ąją minutę Edgaro Kloniūno perdavimo sulaukęs Ernestas Mickevičius smūgiavo galva. Vis dėlto, puikiai į smūgį sureagavęs vartų sargas Justinas Popiera jį atrėmė ir apsaugojo ekipą nuo garantuoto įvarčio.

Antrąją rungtynių dalį „Hegelmann Litauen“ pradėjo taip pat aktyviai. Klubas surengė dvi pavojingas atakas, tačiau tiek I.Deduros smūgis galva, tiek Povilo Malako galingas tolimas šūvis skriejo šalia vartų.

Vis dėlto, galiausiai 65-ąją minutę į FBK „Kauno“ komandos vartus krito antrasis įvartis. Dešiniajame aikštės krašte du varžovus pergudravęs Kasparas Neverdauskas atliko perdavimą į baudos aikštelę Dovydui Sinkui, kuris galingu smūgiu padidino skirtumą – 2:0.

„Hegelmann Litauen“ atakos nesiliovė ir ilgai netrukus, po 9 minučių, J.Popierai dar kartą teko traukti kamuolį iš vartų tinklo. Tiksliu smūgiu į dešinį apatinį vartų kampą pasižymėjo Benas Olencevičius – 3:0.

FBK „Kaunas“ nesurado priešnuoždių aštriems D.Bučmos ekipos reidams. Vienas jų baigėsi dar vienu įvarčiu. 84-ąją minutę A.Kšanavičius pastebėjo baudos aikštelės link spurtavusį Paulių Daukšą ir atliko puikų perdavimą, o pastarsis pelnė komandos ketvirtąjį įvartį (4:0).

„Hegelmann Litauen“ nemažino apsukų ir jau po dviejų minučių pasižymėjo penktuoju rungtynių įvarčiu. Po A.Kšanavčiaus pakelto kampinio galva kamuolį į vartus pasiuntė K.Neverdauskas, padėjęs galutinį tašką šiame mače – 5:0.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Po nesėkmingų praėjusių rungtynių vaikinai padarė išvadas. Pirmajame kėlinyje dar šiek tiek jautėsi jaudulys, tačiau antrajame, kai įmušėme antrą įvartį, futbolininkai atsipalaidavo ir žaidė savo žaidimą. Galiu tik pasveikinti savo komandą su tokiu žaidimu. Šiandien į aikštę žengėme tik dėl pergalės. Po pirmojo kėlinio turėjome minimalią persvarą ir atsipalaiduoti negalėjome, padarėme keletą pokyčių. Visi žaidėjai, kurie buvo aikštėje pateisino lūkesčius. Ekipai daug naudos davė Ignas Dedura ir Paulius Daukša. Ypač Ignas. Jis yra autoritetas komandai. Jaunimui tikrai yra iš ko pasimokyti.“

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Gavrilovas, I.Dedura, M.Jakutavičius, P.Daukša, B.Olencevičius, A.Kšanavičius, P.Malakas, E.Kloniūnas, E.Mickevičius, D.Stulga.

„Hegelmann Litauen“ atlikti keitimai: M.Stonį pakeitė Deividas Mikelionis (46 min.), D.Stulgą – K.Neverdauskas (46 min.), E.Mickevičių – D.Sinkus (56 min.), I.Dedurą – Domas Levišauskas (70 min.).

Pergalę iškovoję D.Bučmos auklėtiniai savo sąskaitoje turi 12 taškų ir turnyrinėje lentelėje pakilo į dešimtąją poziciją. Tuo tarpu FBK „Kauno“ klubas su 7 taškais žengia keturioliktas.

Kitas rungtynes „Hegelmann Litauen“ futbolininkais žais birželio 17 dieną. Kauniečiai savo aistruolių akivaizdoje susitiks su LFF I lygos lyderiu Kazlų Rūdos „Šilo“ klubu.

Komentarai