Be vartininko likęs „Hegelmann Litauen“ klubas palaužė svečius iš Alytaus 0

Pirmajame kėlinyje du įvarčius įmušusi Kauno „Hegelmann Litauen“ komanda išsaugojo pranašumą ir šventė antrą pergalę per paskutinius tris mačus. Šį kartą Dainiaus Bučmos auklėtiniai LFF I lygos keturioliktajame ture namuose 2:1 (2:0) įveikė Alytaus DFK „Dainavos“ klubą.

Nors svečiai dažniau kontroliavo kamuolį, tačiau aikštės šeimininkai pirmieji pagrasino oponentų vartams. 11-ąją minutę šalia baudos aikštelės smūgį atliko Donatas Stulga, visgi kamuolį pagavo vartininkas Donatas Mikučionis. Nepaisant to, antrąją savo galimybę „Hegelmann Litauen“ puolėjas išnaudojo. 17-ąją minutę puikų perdavimą atlikęs Audrius Kšanavičius išvedė D.Stulgą vieną prieš vartininką, o šis technišku smūgiu nepaliko vilčių varžovams ir pelnė pirmąjį kauniečių įvartį rungtynėse – 1:0.

D.Bučmos treniruojama komanda apsukų neketino mažinti. 31-ąją minutę ir vėl puikiai darbavosi A.Kšanavičius. Saugas pastebėjo baudos aikštelės link bėgantį Karolį Palaimą ir atliko perdavimą, o kamuolį susistabdęs K.Palaima pasižymėjo įvarčiu bei padidino „Hegelmann Litauen“ pranašumą – 2:0.

Baigiantis pirmajam kėliniui, savo meistriškumą dar kartą demonstravo D.Stulga. Puolėjas prasiveržė kairiuoju aikštės kraštu ir savo kelyje pergudravo du gynėjus bei atliko smūgį, tačiau vietoje buvęs vartininkas susitvarkė su šiuo išbandymu.

Antroje rungtynių dalyje kur kas agresyviau pradėjo žaisti svečiai iš Alytaus. DFK „Dainavos“ futbolininkai vis dažniau grasino aikštės šeimininkų vartams. Visgi komandą gelbėjo patikimai vartuose stovėjęs Modestas Stonys, o kartą kamuolys skriejo visiškai šalia virpsto.

81-ąją minutę sėkmingai žaidęs M.Stonys buvo priverstas palikti aikštę. „Hegelmann Litauen“ vartininkas ranka palietė kamuolį už baudos aikštelės ribų, o teisėjas nebuvo atlaidus ir futbolininkui parodė raudoną kortelę. Šeimininkai jau nebeturėjo keitimų, tad save naujame amplua išbandė gynėjas Matas Gavrilovas.

Vos tik jam stojus į vartus, komandai teko atlaikyti oponentų šturmą. 84-ąją minutę varžovų smūgis ir puikiai kojomis sužaidęs M.Gavrilovas atrėmė šį bandymą, tačiau netrukus jam teko kur kas rimtesnis iššūkis. 85-ąją minutę buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Nors M.Gavrilovas atspėjo, į kur smūgiuos oponentas, tačiau išgelbėti komandos nuo įvarčio nepavyko – 2:1.

Susitikimo pabaigoje galimybę skirtumą padidinti turėjo Benas Olencevičius. Po Kasparo Neverdausko perdavimo saugas smūgiavo iš baudos aikštelės. Svečius nuo trečiojo įvarčio svečius gelbėjo vartininkas, o rungtynės baigėsi rezultatu 2:1.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Pradžia buvo sunki. 15 minučių žaidėme vangiai, o varžovai kontroliavo situaciją. Nuo to mūsų vangumo turbūt prisnūdo ir patys oponentai, o mums pavyko suregzti kelias kontratakas ir pelnyti įvarčius. Rungtynės buvo nervingos, nestigo kovos, tačiau svarbiausia – pasiekta pergalė. Kalbant apie situaciją mačo pabaigoje, kai M.Stonys gavo raudoną kortelę, tai futbolininkai patys apsisprendė, kas eis į vartus. Matas ir treniruočių metu mėgsta stovėti vartuose.“

Gynėjo M.Gavrilovo komentaras: „Karjeroje pirmą kartą oficialiose rungtynėse tenka žaisti vartininku, bet čia nebuvo naujiena man. Prieš treniruotes kartais atsistoju į vartus ir mėginu atlaikyti baudinius. Vaikystėje svajojau tapti vartininku, tačiau treneris mane statydavo gynyboje. Kalbant apie rungtynes, galiu tikrai pagirti visą komandą. Vaikinai kovojo, stengėsi ir atidavė visas jėgas aikštėje. Mūsų žaidimo kreivė kyla aukštyn, dirbame treniruotėse ir gerėja tarpusavio supratimas.“

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Gavrilovas, D.Šinkūnas, D.Sinkus, D.Levišauskas, M.Jakutavičius, B.Olencevičius, A.Kšanavičius, Edg.Kloniūnas, K.Palaima, D.Stulga.

„Hegelmann Litauen“ atlikti keitimai: M.Jakutavičių pakeitė P.Malakas (46 min.), K.Palaimą – K.Neverdauskas (46 min.), D.Stulgą – M.Zlatkus (46 min.), Edg.Kloniūną – M.Zabiela (59 min.), P.Malaką – P.Širvys (62 min.).

Šiuo metu 15 taškų savo sąskaitoje turintys kauniečiai turnyrinėje lentelėje pakilo į dešimtąją poziciją, o Alytaus klubas su 22 taškais žengia septintas.

Keturias rungtynes iš eilės namuose žaidę „Hegelmann Litauen“ futbolininkai kitą mačą žais svečiuose. Liepos 2 dieną kauniečiai susitiks su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa, užimančia šeštąją vietą.

Komentarai