Pirmojo rato pabaigoje – „Hegelmann Litauen“ nesėkmė Kėdainiuose 0

Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkai užbaigė pirmąjį LFF I lygos ratą. Vis dėlto, to sėkmingai padaryti nepavyko. Dainiaus Bučmos auklėtiniai Kėdainiuose rezultatu 0:3 (0:1) nusileido vietos „Nevėžio“ komandai, kuriai tai buvo ketvirtoji pergalė paeiliui.

Rungtynių pradžioje vyko žvalgybinis futbolas. Kamuolys dažniausiai buvo aikštės viduryje ir pavojingų progų per daug sukurta nebuvo. Svečiams galimybė pasižymėti atsirado 22-ąją mačo minutę. Visai netoli baudos aikštelės kėdainiečiai neleistinai sustabdė Pijaus Širvio prasiveržimą ir buvo nubausti geltona kortele, o kauniečiams suteikta teisė mušti baudinį. Visgi Donato Stulgos šūvis skriejo visiškai šalia virpsto.

Žaidėjus alinant karščiui, teisėjas nusprendė skelbti pertraukėlę, skirtą atsigaivinti. Po jos iniciatyvą į savo rankas perėmė aikštės šeimininkai. „Nevėžio“ futbolininkai dažniau kontroliavo kamuolį, o 34-ąją minutę ir realizavo pirmąją rimtą progą. Svečiams nepavyko išvengti pavojaus, kai kamuolio iš dešiniojo aikštės krašto sulaukė Aretas Gėgžna. Futbolininkas baudos aikštelėje pasistabdė kamuolį ir užtikrintu smūgiu išvedė Kėdainių klubą į priekį – 0:1.

Įvartį pelnę kėdainiečiai jautėsi vis tvirčiau ir tvirčiau bei ėmė dar labiau spausti oponentus. Baigiantis kėliniui, jie vieną po kito rengė pavojingus išpuolius, tačiau svečius gelbėjo patikimai žaidęs Deividas Mikelionis. Vartininkas iki didžiosios pertraukos neleido varžovams dar labiau įtvirtino turimos persvaros.

Padidėjus aikštės šeimininkų spaudimui, antrojo įvarčio po pertraukos ilgai laukti neteko. Sužaidus 10 minučių, aikštės šeimininkai padidino skirtumą. Perdavimo kulnu sulaukęs Evaldas Kugys įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu į apatinį vartų kampą nuginklavo D.Mikelionį – 0:2.

„Hegelmann Litauen“ futbolininkų bandymai pasižymėti buvo bevaisiai, o baigiantis susitikimui, 82-ąją minutę, „Nevėžis“dar labiau įtvirtino savo pranašumą. A.Gėgžna kairiajame baudos aikštelės krašte atliko perdavimą, kuriuo sėkmingai pasinaudojo E.Kugys, pasižymėjęs antruoju savo įvarčiu rungtynėse – 0:3.

Per likusias aštuonias minutes pavojingesnių progų prie abiejų komandų vartų nebuvo ir pergale džiaugėsi Kėdainių komanda.

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: D.Mikelionis, D.Šinkūnas, D.Sinkus, D.Levišauskas, M.Jakutavičius, B.Olencevičius, Edv.Kloniūnas, A.Kšanavičius, P.Širvys, Edg.Kloniūnas, D.Stulga.

„Hegelmann Litauen“ atlikti keitimai: D.Stulgą pakeitė – E.Mickevičius (46 min.), Edg.Kloniūną – M.Zabiela (46 min.), P.Širvį – L.Veščiūnas (59 min.), A.Kšanavičių – M.Zlatkus (73 min.).

15 taškų savo sąskaitoje turintis Kauno klubas išliko 11-oje turnyrinės lentelės vietoje, o su „Nevėžis“ su 29 taškais pakilo į ketvirtąją poziciją.

Antrąjį ratą „Hegelmann Litauen“ komanda pradės liepos 5 dieną, antradienį. 16-ame ture kauniečiai svečiuose susitiks su Kretingos „Minijos“ ekipa, esančia paskutinėje, 16-oje, turnyrinės lentelės vietoje.

Komentarai