„Kauno Žalgirio“ futbolininkės nugalėjo Lietuvos čempiones 1

ELTA inf.

Užsitęsusi Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos pergalių serija Lietuvos moterų futbolo A lygoje sekmadienį nutrūko Kaune. XVII turo rungtynėse sekmadienį Nacionalinės futbolo akademijos stadione Kaune daugkartines Lietuvos čempiones 3:2 (0:1) įveikė „Kauno Žalgirio“ futbolininkės.

Tai buvo pirmasis šiauliečių pralaimėjimas A lygoje per pastaruosius tris sezonus.

Kauno komandoje du 11 m baudinius realizavo Liucija Vaitukaitytė, dar vieną įvartį pelnė Viktorija Platonova.

Šiaulių ekipoje pasižymėjo Simona Veličkaitė bei Zenatha Coleman.

Nepaisant šios nesėkmės, „Gintra-Universitetas“ ir toliau tvirtai išlieka turnyrinės lentelės viršūnėje su 39 taškais. Antroje vietoje žengiančios kaunietės savo kraityje turi 34 taškus, bet yra sužaidusios dvejomis rungtynėmis daugiau.

Po rungtynių vyriausiasis Šiaulių komandos treneris Rimantas Viktoravičius buvo nusivylęs auklėtinių nusiteikimu ir teigė, kad Dievas nemyli tų, kurie į aikštę žengia užriestomis nosimis.

„Futbole, kaip ir visame kitame sporte fortūna palaiko tuos, kurie atiduoda visas jėgas. Nenoriu komentuoti teisėjavimo, nes nepaisant to koks jis bebūtų mes pirmiausia privalome susitvarkyti su savo užduotimis. Yra tokia tiesa, kad Dievas nemyli arogancijos ir tų, kurie į aikštę žengia pervertindami save“, – nusivylimo neslėpė treneris.

Jau ateinantį trečiadienį, spalio 11 dieną, Šveicarijoje „Gintra-Universitetas“ stos į atsakomąją moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio dvikovą su Ciuricho „Zurich Frauen“ (Šveicarija) komanda. Pirmųjų rungtynių rezultatas – 1:1.

Komentarai

  1. HI

    LABAI puikiu gal kauno zalgiris atsizvelgs ir kita met matysime nauju veidu klube tada galetu bandyti laimeti cempionata ir zengti y uefa ucl