Kauno „Žalgiris“ padės vystytis ir Lietuvos regbiui 7

Kauno „Žalgiris“ savo žiniomis ir patirtimi dalinsis su dar vienos sporto šakos atstovais. Trečiadienį buvo pasirašyta sutartis tarp „Žalgirio“ krepšinio ir Kauno „Ąžuolo“ regbio klubų, kuris nuo šiol vadinsis Kauno regbio klubas „Žalgiris“.

„Žalgirio“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje parašais bendradarbiavimą patvirtino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas ir regbio klubo direktorius Tomas Bieliauskas. Sėkmės regbiui linkėjo ir Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

„Futbolo pavyzdys Kaune parodė, kad skirtingi sportai gali vieni iš kito pasimokyti ir siekti bendro tikslo. Pradedame bendradarbiavimą su dar viena sporto šaka, kuri mums yra įdomi. Regbio infrastruktūra Lietuvoje dar žengia pirmuosius žingsnius ir mums yra malonu prisidėti prie jos vystymo. Dalinsimės savo patirtimi, žiniomis ir tikimės padėti Kauno ir Lietuvos regbiui kilti aukštyn“, – sakė „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas.

Jis pridūrė, kad regbio klubo vizija atitinka ir „Žalgirio“ krepšinio bei futbolo komandų strategijas, nes turi jaunimo sporto mokyklą ir žaidėjų ugdymo piramidę.

Nauju projektu džiaugėsi ir spaudos konferencijoje sudalyvauti negalėjęs Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis: „Kauno „Žalgirio“ klube dirba daug skirtingų sričių profesionalų, kurių patirtis prisidės prie regbio vystymosi. Tikiu, kad dar vienas didelis postūmis regbiui bus ir atnaujintas S.Dariaus ir S.Girėno stadionas“.

Tiek P.Motiejūnas, tiek regbio klubo direktorius T.Bieliauskas teigė, kad šis susijungimas Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandai finansiškai neatsilieps.

„Lietuvoje regbio žaidėjai nėra profesionalai. Be savo mėgiamo sporto, jie dar turi ir kitus darbus, tačiau šis bendradarbiavimas atveria duris pakelti regbio infrastruktūrą į aukštesnį lygį. Stadiono atnaujinimas, galimybė surasti papildomų rėmėjų yra didelis žingsnis į priekį. Šį sezoną mūsų biudžetas smarkiai nesikeis, tačiau eidami kalbėtis pas potencialius rėmėjus galėsime jiems pasiūlyti platesnį galimybių spektrą“, – teigė T.Bieliauskas.

„Žalgirio“ noru padėti regbininkams džiaugėsi ir Lietuvos regbio federacijos prezidentas R.Davidovičius.

„Tai puikus dviejų sporto šakų sprendimas. Lietuvos krepšinis yra aukščiausio lygio, tuo tarpu regbis seka jo pavyzdžiu ir siekia demonstruoti aukštus rezultatus tarptautinėje arenoje. Bendradarbiavimas padės ne tik Kauno regbiui, bet ir visam šalies sportui. Neabejoju, kad profesionalaus klubo valdymo dėka, Lietuvos regbio rinktinėse išvysime vis daugiau Laikinosios sostinės atstovų“, – sakė Lietuvos regbio federacijos prezidentas.

Balandžio mėnesį sezoną pradedantys „Žalgirio“ regbininkai ir toliau rungtyniaus Lietuvos regbio „Top“ lygos čempionate. Kauniečiai taip pat išbandys jėgas Lietuvos taurės ir Baltijos lygos varžybose.

Komentarai

  1. Nusivyliau...

    laukiau kazkokios rimtos naujienos, o cia… ir kokie jau tie futbolo pasiekimai? priespaskutine vieta cempe?

  2. ....

    Padės vystytis regbiui :D :D :D Tegul sau geriau padeda, nes irgi ne ką geriau atrodo. Jau 16 metų kaip Eurolygoj tik durim trankosi.

  3. sypsena

    motiejunas pamokys kaip atsirinkti brangius ir niekam tikusius legionierius :)

  4. Ro

    Dabar laukiam tinklininku, rankininku ir galiausiai šaškininku. Ankščiau buvo žalgiriečiai krepšininkai, dabar bus visas žalgiriečiu konciežas.

  5. Lavonine

    Kazkoks marazmas, suburti ubagus aplink save

  6. S eikatos apsauga

    Ligoniai kodel ne lovose?

  7. Jurbarko Lusis

    Naturalu, kad Zalgiris jeigu nori toliau gauti didelius pinigus is savivaldybes, tai turi atsvizvelgti i Kauno miesto pageidavimus, padeti Kauno jaunimui sudaryti salygas sportuoti. Cia yra puikus bendradarbiavimo pavyzdys, kurio tik pavydeti gali visi kiti miestai.