Kauno „Žalgiris“ – jubiliejinio Lietuvos paplūdimio regbio čempionato nugalėtojas 0

Šeštadienį Klaipėdos Smiltynės paplūdimyje vykusiame jubiliejiniame – 20-ajame – Lietuvos paplūdimio regbio čempionate triumfavo Kauno „Žalgirio“ komanda.

„Žalgirio“ regbininkai A grupėje 9:3 nugalėjo Panevėžio ekipą, 12:1 sutriuškino Plungės „Dorbę“ ir sužaidė lygiosiomis 5:5 su čempiono titulą praradusiu Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubu. Šiauliečiai grupėje, kaip ir žalgiriečiai, surinko po 8 taškus, bet dėl geresnio pelnytų/praleistų taškų santykio grupėje pirmas buvo „Žalgiris“, antras – „Vairas-Kalvis“.

B grupėje visas ketverias rungtynes laimėjo „Klaipėdos kovas“ (12 tšk.). Jis 6:2 nugalėjo Jurbarko „Lūšį“, 5:4 – Kauno „Žalgirio“ antrąją komandą, 8:6 – Vilniaus „Geležinį vilką“ ir 10:3 – „Tauro-Citmos“ komandą.

Antrąją vietą grupėje užėmė „Tauras-Citma“ (10 tšk.), trečiąją – „Žalgiris-2“ (7 tšk.).

Čempionato finale „Žalgiris“ 7:3 nugalėjo „Klaipėdos kovą“.

„Pergalę tikriausiai lėmė tai, kad buvome gerai susižaidę ir turėjome daug žaidėjų. Taip pat turėjome galimybę prieš savaitę dalyvauti turnyre Lenkijoje, tai irgi prisidėjo prie geros formos. Dabar dar yra tarpsezonis, todėl tokie paplūdimio regbio turnyrai padeda palaikyti formą. Žinoma, kad tai nėra svarbiausias metų turnyras, bet visada malonu tapti čempionais. Tikimės, kad su geromis nuotaikomis pasitiksime ir „Top“ lygos sezoną“, – kalbėjo vienas „Žalgirio“ lyderių Dainius Tamoliūnas.

Kovoje dėl bronzos medalių „Vairas-Kalvis“ 5:2 įveikė „Taurą-Citmą“. Penktąją vietą užėmė „Žalgiris-2“, šeštąją – Panevėžys.

Galutinė čempionato rikiuotė ir geriausi žaidėjai:

  1. Kauno „Žalgiris“ (Paulius Penčila)
    2. „Klaipėdos kovas“ (Justinas Mielinis)
    3. Šiaulių „Vairas-Kalvis“ (Darius Nosys)
    4. „Tauras-Citma“ (Irmantas Kučinskas)
    5. „Žalgiris-2“ (Tomas Gresius)
    6. Panevėžys (Nortas Albavičius)
    7. Jurbarko „Lūšis“ (Mindaugas Višinskas)
    8. Plungės „Dorbė“ (Tomas Maksimovas)
    9. Vilniaus „Geležinis vilkas“ (Darius Dačkauskas).

Komentarai