Regbio „Top“ lygoje – dramatiška „Žalgirio“ pergalė 0

Savaitgalį vykusiame ketvirtajame Baltijos regbio „Top“ lygos ture dramatišką pergalę iškovojo Kauno „Žalgiris“.

Lygos naujokai „Šiaulių“ regbininkai Šiauliuose kibo į atlapus sėkmingai šiame sezone rungtyniaujančiam „Žalgiriui“. Žalgiriečiai iškovojo pergalę po dramatiškos kovos 22:21 (7:3).

Antrojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo 19:11, bet ambicinga ir jauna „Šiaulių“ ekipa nepasidavė ir pelnė 10 taškų iš eilės bei išsiveržė į priekį 21:19. Tik pačioje mačo pabaigoje, 78-ąją min., „Žalgirio“ žaidėjai išprovokavo varžovų pražangą ir Paulius Sugintas tiksliu baudos smūgiu padovanojo pergalę Kauno klubui.

„Žalgiriui“ visus tris žeminimus (15 tšk.) pelnė Naglis Dunčikas. 7 taškus pridėjo P.Sugintas. „Šiaulių“ ekipoje 11 taškų surinko Matas Miežys, po 5 – Gytis Balčiūnas ir Donatas Streckis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Kasparas Krasauskas („Žalgiris“) ir Gytis Balčiūnas („Šiauliai“).

„Šiauliai“ skaudžiai pralaimėjo pirmąsias dvejas rungtynes „Top“ lygoje, todėl toks žaidimas prieš vienus čempionato lyderių suteikė daug pozityvo tiek žaidėjams, tiek treneriams.

„Labai didžiuojuosi savo vaikinais. Lyginant su pirmosiomis sezono rungtynėmis, atrodėme tarsi kita komanda. Esu sužavėtas Gyčio Balčiūno žaidimu, jam gerai talkino ir kiti. Esu patenkintas jaunųjų žaidėjų pasirodymu. Su kiekvienomis rungtynėmis gerėja mūsų susižaidimas, o taip pat fiziškai tampame vis stipresni“, – savo auklėtinius gyrė „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Žalgirio“ treneris, taip pat specialistas iš PAR, Felo Sangweni buvo nepatenkintas savo regbininkų nusiteikimu.

„Žaidėjai galvojo, kad tai bus lengvos rungtynės ir pasąmonėje ta mintis lydėjo visas rungtynes. Gerai, kad laimėjome ir galėsime laukti pusfinalio, bet turėsime padaryti išvadas. Analizuosime žaidimą ir stengsimės išspręsti savo problemas“, – teigė F.Sangweni.

„Nusiteikimas buvo didžiausia mūsų problema. Prieš tai jauniems varžovams tiesiog trūko žaidybinės patirties, bet žinome, kokį trenerį turi „Šiauliai“, žinome, kad kiekvienoms rungtynėms jie kažką paruošia. Jauni žaidėjai yra labai motyvuoti, todėl negalėjome nesitikėti tokio gero varžovų žaidimo“, – pridūrė žalgirietis Domantas Tautkus.

Kitose rungtynėse Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ namuose 47:10 (13:10) įveikė Kekavos „RC Miesnieki-Kekava“ (Latvija) ekipą. Svečiai iš Latvijos pirmajame kėlinyje su šiauliečiais žaidė kaip lygūs su lygiais, bet antroje susitikimo pusėje „Baltrex-Šiauliai“ įsibėgėjo ir įrodė savo pranašumą.

Baltijos regbio „Top“ lygoje pirmauja Šiaulių „Vairas-Kalvis“ (3 pergalės/0 pralaimėjimų), antrąją vietą užima Kauno „Žalgiris“ (3/1), trečiąją – „Baltrex-Šiauliai“ (2/1), ketvirtąją – „RC Miesnieki-Kekava“ (0/3), penktąją – „Šiauliai“ (0/3).

Komentarai