Edgaras Ulanovas: „Tikėjausi, kad pateksiu į rinktinės dvyliktuką“ 2

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Edgaras Ulanovas pastaruosius dvejus metus gali pavadinti idealiu laikotarpiu. Krepšininkas turėjo dvi svajones – įsitvirtinti savo gimtojo miesto Kauno „Žalgirio“ komandoje bei patekti į Lietuvos rinktinę. Kaip svajojo, taip ir įvyko.

24-erių metų puolėjas šią vasarą pirmą kartą pateko į rinktinės stovyklą ir iškart buvo įtrauktas tarp dvylikos žaidėjų, kurie gins rinktinės garbę Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Pats krepšininkas neslepia – džiaugsmo, sužinojus Jono Kazlausko sprendimą, buvo labai daug. Tačiau jau kitą dieną nuotaikos pasikeitė, kadangi E.Ulanovas suprato, kokią didelę atsakomybę jis prisiėmė.

„Trenerio sprendimas nenustebino. Jeigu atvažiavau, tai tikrai tikėjausi, kad galiu praeiti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė E.Ulanovas. – Sunkiai dirbau, stengiausi ir džiaugiuosi, kad taip įvyko.

Sužinojęs labai apsidžiaugiau, buvau labai laimingas. Iškart puoliau skambinti savo šeimai, draugei, visi kartu pasidžiaugėme. Tačiau kitą dieną jau viskas buvo ramu, tiesiog vėl sportavome ir užsimiršo tas džiaugsmas. Juk mūsų laukia labai didelis darbas.“

E.Ulanovas neskuba savęs vadinti rinktinės nariu. Nors jau turi vietą dvyliktuke, puolėjas dar nori palaukti to mačo olimpinėse žaidynėse, kai išbėgs ant parketo.

„Aš taip galvoju: kol aš dar neišbėgau į aikštę olimpinėse žaidynėse, tol dar nesu debiutavęs ir nesu tame dvylikuke. Kai bus protokole prie mano pavardės parašyta kažkiek minučių, tada bus galima tvirtai sakyti, kad esu olimpinės rinktinės narys“, – teigė E.Ulanovas.

Atsarginis žaidėjas

Rinktinės treneris J.Kazlauskas tikisi, kad komandoje pirmą kartą žaidžiantis E.Ulanovas taps pagrindinių žaidėjų pagalbininku. Ulanovo pozicijoje rungtyniauja patyrę krepšininkai – Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas.

„Debiutantai dirba gerai. Jie drąsūs ir skirtingi. Bet jei jūs galvojate, kad mes viską skirsime debiutantams, tai neteisinga. Mes turime daug gerų ir vyresnių žaidėjų. Dėmesys ir dauguma mūsų derinių skirti jiems, o kiti turi papildyti“, – pabrėžė J.Kazlauskas.

Pats E.Ulanovas taip pat supranta, kad neužims pagrindinio žaidėjo vietos. Visgi jis savo karjeroje jau įrodė, kad pamažu užsitarnauja pasitikėjimą ir įgyvendina išsikeltus tikslus. Kitas E.Ulanovo tikslas – įsitvirtinti nacionalinėje komandoje.

„Stengsiuosi išnaudoti kiekvieną suteiktą šansą, kad padėčiau komandai. Turime gerą sudėtį, pavardės visoje Europoje yra puikiai žinomos, o atsarginiams žaidėjams reikės jiems padėti. Smagu būtų įsitvirtinti ir tapti svarbiu žaidėju. Ir tų minučių visada norisi, bet nereikia visko forsuoti ir skubėti, viskas ateina savu laiku, jeigu tik viską darai gerai“, – sakė E.Ulanovas.

Veržėsi į rinktinę

Žalgirietis praėjusį sezoną buvo tarp daugiausiai laiko aikštėje praleidžiančių Kauno ekipos krepšininkų, o po sezono iki rinktinės stovyklos ilsėjosi tik dvi savaites. Skirtingai nei dalis rinktinės žaidėjų, jis ne tik nesiskundė dėl poilsio trūkumo, bet atvirkščiai – veržėsi į komandą.

„Po tų dviejų savaičių jau buvau pasiilgęs treniruočių. Pirmoji stovykla būna sunkiausia, tačiau pavyko atlaikyti krūvius. Tik turėjau priprasti prie trenerio metodikos, treniruočių ir darbo proceso. Žaidžiu ne toje pozicijoje, kurioje kuriame žaidimą – atlieku mažas smulkmenas, o iš jų susideda didelis darbas. Stengiuosi įsiklausyti, ką treneris pasako, į kiekvieną smulkmeną. Jeigu tai gerai atlieki, tai ir visas darbas pavyksta“, – kalbėjo puolėjas.

Atvykęs į rinktinę E.Ulanovas turėjo priimti neįprastą iššūkį. 199 cm ūgio žaidėjui pirmose dvejose rungtynėse teko užimti sunkiojo krašto puolėjo poziciją. Visgi tuomet jam sekėsi geriausiai – jis pelnydavo po 13 taškų ir atkovodavo po 4 kamuolius.

„Jau stovyklos pradžioje pasakė, kad gali tekti žaisti ketvirtu numeriu, tai aš mielai sutikau. Gavosi neblogai, tik aišku priešininkai nebuvo tokie, kokie bus olimpinėse žaidynėse. Pozicija nebuvo mano, bet viskas buvo tvarkoje“, – kalbėjo puolėjas, kuris šiuo metu jau užima sau įprastą trečiąją poziciją.

Karjeros viršūnė

E.Ulanovas pokalbio pabaigoje pripažino, kad džiaugiasi, jog debiutuos būtent olimpinėse žaidynėse. Tai gali įvykti jau rugpjūčio 7-ąją.

„Sudalyvauti olimpinėse žaidynėse yra maksimalus sportininko pasiekimas. Jeigu debiutuosiu, tai bus didžiulė garbė. Reikia į tai žiūrėti atsakingai“, – mano E.Ulanovas.

Krepšininkas draugiškose rungtynėse vidutiniškai per 20 minučių pelno po 8 taškus (61,5 proc. dvit., 37,5 proc. trit.), atkovoja po 2,5 kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 9,3 naudingumo balo.

Komentarai

  1. L.M.

    Saunuolis Ulanovas, pamazu, bet uztikrintai eina pirmyn.. Didziausios sekmes !

  2. Jon

    Prisidžiaugė…