Kauno „Žalgirio“ dubleriai NKL versis be veteranų 0

Zigmas Jurevičius, „Kauno diena“

Kol pagrindinė Kauno „Žalgirio“ komanda rengiasi sezono startui, Tomas Masiulis jau dėlioja dublerių ekipos planus. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniausiančio kolektyvo užduotis – kaip ir kasmet: garbingai atstovauti „Žalgirio“ vardui ir rengti pamainą Lietuvos čempionų klubui.

NKL metinėje ataskaitinėje konferencijoje šią savaitę buvo patvirtintas artėjančio sezono formatas ir tvarkaraštis. Dėl titulo šiemet kausis keturiolika vyrų komandų, tarp jų – vos viena iš Kauno. Pernai lygoje paskutinę vietą užėmusi Kauno „JAZZ-Diremta“ iš čempionato iškrito, o atkrintamąsias varžybas pasiekęs „Žalgiris-2“ sieks naujų aukštumų.

Šiemet pirmenybėse nedalyvaus ir viena pernykščio sezono lyderių – „Trakų“ ekipa. Tiesa, ne dėl sportinių aspektų, o todėl, kad neįvykdė lygos reikalavimų.

„Trakų namų arenai nuo to laiko, kai jie atėjo į NKL, buvo duotas dvejų metų terminas susitvarkyti salę, kad atitiktų minimalius reikalavimus. Šių metų pavasarį terminas baigėsi ir klubas buvo priverstas ieškoti naujos namų arenos. Deja, naujos arenos laiku rasti nepavyko, nors NKL vykdomasis komitetas klubui buvo davęs papildomai laiko pateikti reikiamą informaciją dėl salės ir kitų reikalavimų“, – aiškino NKL vykdomasis direktorius Giedrius Grybauskas.

2015–2016 m. NKL čempionato formatas bus toks pat, koks ir pernai. Pirmajame etape visos ekipos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes, iš viso – 26. Po to dalyviai, pagal vietas, užimtas pirmajame etape, skils į dvi grupes po septynias komandas ir žais tarpusavyje.

Atkrintamosios varžybos taip pat vyks analogiškai – keturios stipriausios komandos iš karto pateks į ketvirtfinalius, o aštuntfinaliuose varžysis 5–7 vietas pirmojoje grupėje ir 1–5 vietas antrojoje grupėje užėmusios ekipos.

NKL reguliarusis sezonas prasidės spalio 1 d. Palangoje, kur vietos „Palanga“ priims Šakių „Vytį“. Spalio 2-ąją startuos visos kitos NKL komandos. „Žalgiris-2“ per pirmąsias rungtynes Raseiniuose pasigalynės su vietos „Rasų“ ekipa.

– Kaip vyksta pasirengimas NKL čempionatui? – pasiteiravome T.Masiulio.
– Nemenka dalis mūsų lyderių rengėsi su pirmąja „Žalgirio“ komanda. Neseniai jie grįžo iš turnyro Italijoje. Ten rungtyniavo Martynas Varnas, Paulius Valinskas, Regimantas Miniotas, Martynas Sajus, Laurynas Birutis, Kristupas Žemaitis. Likusieji senbuviai su prisidėjusiais dar jaunesniais žaidėjais sportavo namuose. Prisidėjo A.Sabonio mokyklos auklėtiniai, tarp jaunimo yra ir keletas šešiolikmečių žaidėjų, šią vasarą rungtyniavusių Europos jaunučių čempionate Kaune. Kiek jų liks, žiūrėsime.

– Nemažai jūsų pernykščių lyderių sportuoja su „Žalgirio“ vyrais. Ar daug jų paliks dublerių ekipą?
– Dabar susidarė tokia situacija, kad pagrindinė komanda pasipildė pajėgiais žaidėjais, todėl vargu, ar daug kas iš mūsų vaikinų ten įsitvirtins. Turbūt laikysimės principo, kad jie galės treniruotis su vyrais, o rungtyniaus mūsų ekipoje.

– Ar komandai nebepadės ir žinomas įžaidėjas Vidas Ginevičius?
– Vidas pradėjo trenerio karjerą (tapo T.Masiulio asistentu – aut. past.), tad į aikštę nebeišbėgs. Karjerą baigė ir vidurio puolėjas Alehas Kojenetsas (38 metų baltarusis, keletą sezonų atstovavęs dublerių ekipai – aut. past.).

– Praėjusį sezoną pasirodymą NKL čempionate baigėte aštuntfinalyje, nusileidę pajėgiai Jonavos „Petrochemos“ ekipai. Kokie tikslai keliami šiemet?
– Daugelis žaidėjų pernai užsigrūdino NKL mūšiuose, tad šiemet mūsų nuotaikos – kovingos. Žinoma, pagrindinė užduotis lieka ta pati – rengti pamainą „Žalgirio“ vyrams. Prieš sezoną vyko sklandus bendradarbiavimas su pagrindine komanda, daugelis vaikinų dirbo vadovaujami Šarūno Jasikevičiaus. Iš jo gavo nurodymų, pamatė, kuria linkme turi dirbti toliau. Tas darbas su patyrusiais žalgiriečiais jaunimui suteikia didžiulės motyvacijos ir neįkainojamos patirties. Jie iš arti pamatė, kaip treniruojasi Eurolygos lygio mūsų žaidėjai ar pajėgūs legionieriai. Tokių pamokų vien plušėdamas su savais negausi.

Komentarai