M.Varnas – apie „bronzinę“ vasarą, patirtį „Žalgiryje“ ir atsidūrimą ant žurnalo viršelio (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipos lyderis Martynas Varnas jau trečiąjį sezoną žaidžia ne tik Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), bet ir įvairaus amžiaus Lietuvos krepšinio rinktinėse.

18-metis krepšininkas šių metų vasarą pažymėjo galingu žaidimu Lietuvos jaunių rinktinėje, su kuria tapo Europos čempionato prizininku. Pats M.Varnas buvo išrinktas tarp penkių geriausių pirmenybių krepšininkų.

Dalindamasis mintimis su „Žalgiris TV“ jaunasis žalgirietis patikino, kad patirtis rinktinėje atnešė naudos 2015-2016 m. sezono pradžiai.

„Kuomet turi galimybę žaisti su geriausiais savo metų žaidėjais, visą laiką tobulėji, žiūri, ką jie daro, stengiesi kaupti patirtį. Tai išeina į naudą“, – kalbėjo „Žalgirio-2“ komandos žaidėjas.

NKL pirmenybėms įsivažiavus, M.Varnas per 15 rungtynių vidutiniškai renka po 14,2 taško, atkovoja po 2,7 kamuolio ir atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Dėl savo sėkmingo žaidimo dublerių ekipoje krepšininkas jau buvo sulaukęs kvietimo prisijungti prie „Žalgirio“ vyrų klubo treniruočių praėjusio sezono pabaigoje. Šis sezonas ne išimtis. Anot M.Varno, treniruotės su žalgiriečiais yra naudingos visapusiškai.

„Nereali patirtis sportuoti su tais žaidėjais, kurie yra aukščiausio lygio profesionalai. Man buvo nerealu žiūrėti, kaip jie žaidžia, kaip viską supranta aikštelėje. Gaudavau patarimų iš trenerių, pasakydavo, ką darydavau negerai, ką reikia taisyti“ – teigė M.Varnas.

Pastaruoju metu jaunasis žalgirietis sulaukė nemažai dėmesio ir už aikštelės ribų. Krepšininkas prieš metus yra papuošęs studijų žurnalo „Kur stoti“ viršelį. Tiesa, anot pašnekovo, tai neprisidėjo prie papildomo dėmesio Kauno gatvėse.

„Smagu, džiaugiausi dėl tokios patirties. Bus, ką papasakoti vaikams ateityje. Tiesa, dėl to nesulaukiau kažko didesnio dėmesio. Draugai kiek pasijuokė, nes tai buvo gana ne dažnai pasitaikanti patirtis“, – pokalbio pabaigoje šypsojosi M.Varnas.

Komentarai