Į „Žalgirio“ jaunimo komandą atvyko pietų afrikietis 0

Kauno „Žalgirio“ ir Pietų Afrikos Respublikos krepšinio bendradarbiavimas duoda pirmuosius realius vaisius. Penktadienį į Lietuvą atvyko dvidešimtmetis gynėjas Thabo Sithole‘as, kuris iki sezono pabaigos rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipoje.

Prieš metus užmezgę ryšius su „Duzi Royals“ klubu žalgiriečiai šią vasarą į PAR buvo delegavę trenerį Darių Dimavičių, kuris tris mėnesius afrikiečius mokė krepšinio paslapčių.

D.Dimavičius taip pat buvo prisijungęs prie „Duzi Royals“ treniruočių proceso , o šiame klube ir rungtyniavo 190 cm ūgio T.Sithole‘as. Rugsėjo mėnesį „Duzi Royals“ tapo PAR vicečempionais.

„Thabo yra vienas perspektyviausių jaunųjų PAR krepšininkų. Jo komandos žaidimą stebėjau tris mėnesius. Jis rungtyniauja tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijoje. Jis yra darbštus ir žaisdamas tėvynėje išsiskyrė iš savo bendraamžių, – kalbėjo po stažuotės PAR į Lietuvą sugrįžęs treneris D.Dimavičius. – Bus įdomu stebėti, kaip jam pavyks prisitaikyti prie europietiško krepšinio. Pradžia gali būti sunki, nes krepšinio sezonas PAR baigėsi rugsėjo mėnesį. Be to, tai viena pirmųjų Thabo kelionių į užsienį, tad adaptacijos procesas gali ir užtrukti.“

Į Kauną atvykęs T.Sithole‘as šeštadienį stebės savo komandos draugų rungtynes namuose su Panevėžio „Lietkabelis-2“ ekipa Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Pirmadienį jam bus atliktas medicininis patikrinimas ir jis galės prisijungti prie „Žalgiris-2“ treniruočių.

Interviu su T.Sithole‘u skaitykite portale www.24sek.lt.

Komentarai