„Žalgirio“ jaunimas – tarp keturių pajėgiausių NKL komandų! (VIDEO) 1

Šeštadienį Kauno „Žalgiris-2“ komanda dar kartą pademonstravo nugalėtojų mentalitetą ir iš tolimesnių kovų eliminavo patyrusią „Mažeikių“ ekipą 93:83.

Į Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketvertą Palangoje iškopę žalgiriečiai kol kas nežino savo varžovo pusfinalyje, kadangi Šakių „Vyčio“ ir Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ serijoje lygybė – 2:2.

Pirmas šešias minutes aikštėje tiesiog siautė Paulius Valinskas, kuris iš 15 ekipos taškų surinko net 13, bet ne ką mažiau nuo šeimininkų puolime atsiliko ir užtikrintai krepšį atakavę varžovai – 15:11. Nors Pauliui buvo skiriamas vis didesnis dėmesys, puolimo gijas iš jo rankų perėmę komandos draugai išlaikė įgytą pranašumą – 24:20.

Martynui Echodui pataikius dvitaškį atotrūkis didėjo iki šešių (26:20), tačiau čia pat svečiai galingai truktelėjo į priekį – 26:33. Tylą Žalgiris-2“ žaidime nutraukė kamuolį perėmęs ir dėjimu puolimą budinęs Arnas Velička, penkis taškus pridėjo Laurynas Birutis (37:42), bet pirmą rungtynių pusę užtikrintai baigė rekordinę persvarą susikūrę mažeikiškiai – 37:47.

Vos tik prasidėjus trečiajam kėliniui trenerio Tomo Masiulio kariauna staigiai grįžo į rungtynes, kuomet lyderio vaidmens vėl ėmėsi P.Valinskas – 46:48. Emocijų pagauti kauniečiai sustoti nežadėjo: penkis taškus rinko A.Velička, šešis P.Valinskas, o atkarpą iki (23:3) tęsė įspūdingą tolimą bombą paleidęs Kristupas Žemaitis – 60:50. Tiesa, po septynių Šarūno Vingelio taškų žaliai-baltiems teliko trapi persvara (61:59), kurią kiek padidino su ketvirčio sirena tritaškį iš krašto įsūdęs ir saugesnį atstumą grąžinęs Gytis Masiulis – 64:59.

Lemiame kėlinyje agresyviai žaidė šešiolikmetis A.Velička, tačiau atiduoti pergalės be kovos „Mažeikiai“ nebuvo linkę – 72:69. Vos tik pabandžius svečiams priartėti du skaudžius tolimus dūrius smeigė įsisiautėjęs K.Žemaitis, o po P.Valinsko tritaškio sausakimšas „Žalgirio“ treniruočių centras užuodė pergalės kvapą – 81:72. Dar vieną tolimą bombą įskraidinęs K.Žemaitis galutinai griovė mažeikiškių viltis (88:77) ir šventę pergalę 93:83 bei triumfavę serijoje 3:1 „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai į NKL finalinį ketvertą žengė paneigę visas išankstines prognozes.

„Žalgiris-2“: P.Valinskas 33 (6/8 trit., 5 rez. perd., 3 per. kam.), A.Velička 18 (3/5 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.), K.Žemaitis 16 (4/8 trit., 5 atk. kam.), M.Echodas 10, L.Birutis 7 (5 atk. kam., 2 blk.), G.Masiulis 7, R.Miniotas 2, J.Švambaris 0.

„Mažeikiai“: D.Kumelis 18 (3/6 trit., 5 rez. perd., 3 per. kam.), Š.Vingelis 18 (7/10 dvit., 2 per. kam.), K.Jonuška 8 (4 rez. perd.).

Po laimėtos ketvirtfinalio serijos T.Masiulis paatviravo, ar prasidedant pirmenybėms tikėjosi savo auklėtinius matyti lemiamoje sezono stadijoje bei patikino į Palangą vyksiantys kovoti tik dėl pergalių.

„Šiandien rėmėmės vos 6-7 žaidėjais, bet kalbų apie nuovargį būti negali. Jeigu yra noras ir užsidegimas laimėti, galima kalnus nuversti. Palangoje tikimės toliau semtis patirties, turime į aikštelę žengti taip, kad po rungtynių žinotume padarę viską, nepaisant rezultato“, – ryžtingai kalbėjo treneris.

„Atvirai pasakius buvo sunku įsivaizduoti šią komandą finalo ketverte. Iš kitos pusės, ekipa lipdoma jau treti metai, tad matosi atsiradęs pasitikėjimas savimi, užtikrintumas, susižaidimas. Tobulėjame, kryptingai dirbame ir tai atsispindi rezultate“, – komandos privalumus dėstė specialistas.

Karjeros mačą sužaidusio ir net 33 taškus pergalingose rungtynėse surinkusio P.Valinsko nuomone, svarbiausia buvo bendras komandos užsivedimas ir tikėjimas.

„Rūbinėje treneris liepė žaisti taip, kaip tą darėme kituose serijos laimėtuose mačuose, kuomet panaikinome dviženklius deficitus. Žinojome, kad ir šįkart tai galime padaryti. Šiandien visa komanda buvo užsivedus ir tas krepšys atsirišo“, – netikėto rezultato formule dalinosi snaiperis.

Komentarai

  1. Aiva

    Manu Valinskas Varnas Zemaitis turi teise pries sezona prasimust i pagrinda