„Žalgiris-2“ NKL sezoną pasitiks dar labiau atjaunėjęs 0

NKL.lt inf.

Puikiai praėjusio sezono pabaigoje rungtyniavusi ir antrąją vietą Nacionalinėje krepšinio lygoje užėmusi Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda kitą sezoną pasitinka dar labiau atjaunėjusi.

Komandoje tikrai nebus dvidešimtmečių Martyno Sajaus, Regimanto Minioto, Modesto Paulausko ir Pauliaus Valinsko, kurie buvo vyriausi komandos krepšininkai. Ekipoje taip pat neliko Arno Veličkos, kuris išvyko į Ispaniją.

Ekipa gali prarasti ir daugiau krepšininkų, kadangi perspektyviausi žaidėjai dalyvauja pagrindinės „Žalgirio“ komandos treniruočių stovykloje.

„Kas galutinai liks komandoje, paaiškės po pasiruošimo sezonui stadijos. Šiuo metu „Žalgirio“ jaunimo komandos krepšininkai ruošiasi sezonui kartu su pagrindinės komandos vyrais, – tinklalapiui „nklyga.lt“ sakė klubo treneris Tomas Masiulis, kuris kartu su Vidu Ginevičiumi ir toliau vadovaus ekipai. – Po treniruočių stovyklos taps aišku, kurie iš jaunųjų krepšininkų prisijungs prie pagrindinės ekipos, o kurie toliau rungtyniaus NKL čempionate.

Komanda darbuojasi jau porą savaičių. Šiuo metu daugiau dirbame ties fiziniu pasirengimu, tačiau dauguma krepšininkų vasaros neleido veltui. Dalis tapo Europos U-20 vicečempionais, kiti – pasaulio čempionato bronzos prizininkais, o likę dirbo individualiai.“

Treniruočių stovykloje dalyvauja P.Valinskas, Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Kristupas Žemaitis, Gytis Masiulis ir Jokūbas Švambaris.

„Žalgiris-2“ jau praėjusį sezoną buvo pati jauniausia NKL komanda, tačiau kitą sezoną greičiausiai dar labiau atjaunės.

Prie dublerių komandos prisijungė „Žalgirio“ marškinėlius praėjusį sezoną Eurolygos jaunimo turnyre jau vilkėję Lukas Uleckas (17 m.), Ignas Sargiūnas (16 m.) ir 15-os metų 211 cm ūgio ukrainietis Vladimiras Markovetskis bei aštuoniolikmetis Matas Jogėla.

Sudėtį atnaujinę kauniečiai ir toliau sieks ne tik komandinių rezultatų, bet ir krepšininkų tobulėjimo. Visgi T.Masiulis džiaugėsi, kad komanda sezono metu įsibėgėja ir žaidžia vis geriau.

„Visų pirma, esame ne vien į komandinius rezultatus orientuota komanda. Mums svarbu išugdyti aukšto lygio krepšininkus, todėl akcentuojame ir darbą su individualiais kiekvieno žaidėjo įgūdžiais. Žinoma, kiekvienose rungtynėse žaidžiame dėl pergalių ir stengiamės tobulėti. Konkretaus tikslo turnyrinėje lentelėje nėra.

Tačiau, kaip ir parodė praėjęs sezonas, mūsų jaunai komandai reikia laiko įsibėgėti. Sezono pradžia dažnai būna sunkesnė, o palaipsniui jauni krepšininkai grūdinasi ir sezono antroje pusėje jau žaidžia tvirčiau“, – mintimis dalinosi treneris.

Komentarai