NKL: K.Žemaičio karjeros rungtynės paženklintos pergale Palangoje 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių krepšininkai šeštadienį susitiko su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) turnyrinės lentelės kaimynais. Mūšis Palangoje prieš vietos „Palangą“ tarsi iš natų klostėsi du kėlinius, tačiau vėliau žaidimas išsibalansavo ir žalgiriečiai vos skaudžiai nenudegė. Visgi, Tomo Masiulio auklėtiniai atlaikė varžovų šturmą – 84:79 ir pasiekę devynioliktąją pergalę tapo nebepajudinami žemiau esančių komandų.

Šiame susitikime savo karjeros rungtynes sužaidė arti trigubo dublio buvęs Kristupas Žemaitis, kurio kraityje iš viso net 37 naudingumo balai. Palangoje komanda vertėsi be susirgusio Igno Sargiūno ir vis dar žaisti negalinčio Jokūbo Švambario.

Mačo pradžioje tiesiog siautė pirmus aštuonis kauniečių taškų rinkęs Laurynas Birutis, bet ryškesnį pranašumą svečiai susikrovė tik į puolimą įsijungus kitiems krepšininkams, o pirmojo kėlinio sirena skelbė gana apčiuopiamą jaunųjų žalgiriečių persvarą – 20:14.

Antrąjį ketvirtį puikiai pradėjo Martynas Arlauskas, o du tolimus šūvius vieną po kito paleidus K.Žemaičiui, „Žalgirio“ jauniai galingai truktelėjo į priekį – 33:19. Prieš pat didžiąją pertrauką svečių puolimo arsenalą praplėtė Grantas Vasiliauskas, pasižymėjo Elvis Juozaitis, tad ilsėtis žalgiriečiai keliavo susikrovę rimtus pamatus antrai rungtynių pusei – 43:23.

Po didžiosios pertraukos palangiškiai pamažu stengėsi artėti, tačiau visus jų planus jaukė tritaškius įskraidinę K.Žemaitis ir Lukas Uleckas – 53:32. Naujas aukštumas atotrūkis pasiekė po krepšiu dominavus L.Biručiui ir Gyčiui Masiuliui (61:38), bet galingai ketvirtį užbaigė atsilikimą iki 63:48 nurėžę „Palangos“  krepšininkai.

Ketvirtajame kėlinyje deficitas dar labiau tirpo ir saugų atstumą išlaikė tik iniciatyvos ėmęsi L.Birutis ir K.Žemaitis – 68:55. Žaidimo skonį itin svarbiu metu pajuto L.Uleckas, kurio du tolimi šūviai slopino šeimininkų bangą – 74:61. Visgi, netrukus iš kauniečių turėto milžiniško pranašumo teliko penki taškai ir visa rungtynių intriga persikėlė į likusias tris minutes (74:69). Tuomet šaltus nervus demonstravo tolimais dūriais varžovus baudę K.Žemaitis ir L.Uleckas – 80:73. Per likusį laiką baudų metimų karuselę atlaikė K.Žemaitis, įtvirtinęs pergalę laikinosios sostinės komandai rezultatu 84:79.

„Žalgiris-2”: L.Birutis 24 (11/13 dvit., 10 atk. kam.), K.Žemaitis 24 (4/5 trit., 8 atk. kam., 8 rez. perd., 3 per. kam.), L.Uleckas 13 (4/8 trit., 2 per. kam.), G.Masiulis 8 (10 atk. kam.), G.Vasiliauskas 5, M.Arlauskas 4 (5 rez. perd.), E.Juozaitis 2, M.Arlauskas 2, G.Bergaudas 2, M.Valinskas 0.

„Palanga“: A.Bertašius 28 (8/13 dvit., 6 atk. kam.), A.Urbonas 17, M.Stašelis 12.

Artėjantį savaitgalį žalgiriečiai dar truputį pakeliaus – penktadienį į Jonavą, šeštadienį į Mažeikius, o vasario 24-25 dienomis mačais namuose su Joniškio „Delikateso“ ir Kauno KTU krepšininkais bus užbaigtas NKL reguliarusis sezonas. Jau dabar aišku, kad „Žalgirio“ dubleriai liks dabartinėje aštuntoje pozicijoje ir atkrintamosiose susitiks su žemiau esančia komanda. Į šią vietą vis dar pretenduoja keturios ekipos, tačiau realiausiais pretendentais išlieka ką tik įveikti „Palangos“ krepšininkai.

Komentarai