NKL varžovų apžvalga: principinis derbis su „Perlu“ ir lyderių išbandymas Kaune 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantys Kauno „Žalgirio“ dubleriai kol kas savo kraityje turi dvi pergales iš keturių ir artėjantį savaitgalį leisis į dar vieną taškų medžioklę.

Jau penktadienį Tomo Masiulio auklėtinių lauks tikras nervų išbandymas principiniame mūšyje sostinėje, kur žalgiriečius priims jaunieji Vilniaus „Perlo“ krepšininkai.

Antra pagal jaunumą komanda NKL (jaunesni tik „Žalgiris-2“) šį sezoną pradėjo nukraujavusi, kadangi neteko trijų svarbių praėjusio sezono žaidėjų – Margiris Normantas įsitvirtino Vilniaus „Lietuvos ryto“ kolektyve, o kitu keliu žengė Tautvydas Pipiras bei Jevgenijus Massalskis.

Juos pakeitė jaunesni krepšininkai: Vilniaus krepšinio mokyklos aukštaūgiai Marekas Blaževičius ir Jonas Paukštė bei iš RKL komandos Vilniaus VKC persikėlęs Einaras Tubutis.

Tiesa, kol kas rezultatai trenerio Alvydo Gronskio neturėtų labai džiuginti, kadangi po sezono starte išvargtos pergalės 96:92 prieš Kauno KTU komandą, sekė trys nesėkmės – 81:88 pralaimėta Joniškio „Delikatesui“, 71:80 nusileista lygos debiutantei iš Tauragės, o paskutiniame mače 79:84 patirtas pralaimėjimas prieš Molėtų „Ežerūną“.

Vilniaus komandą sezono pradžioje į priekį tempia vidutiniškai po 17,3 taško renkantis Arnas Beručka, sėkmingai jam talkina dviženklį taškų vidurkį turintys Lukas Kvederavičius (13,3), Martynas Maskolaitis (11,5), Deividas Sirvydis (11,3) ir Aistis Pilauskas (10,5).

„Žalgirio“ jaunimo komandos snaiperis Marius Valinskas supranta rungtynių svarbą ir teigė, jog triumfuos didesnę širdį parodžiusi komanda.

„Vilniuje laukiantis mūšis išties ypatingas, tad jam ruošiamės atsakingai ir galime pažadėti, jog jame paliksime visą savo širdį. Žinome, kad tai bus labai sunkios ir įtemptos rungtynės, treneris akcentuoja kibią gynybą, visišką atsidavimą, nes tokiame derbyje nugalėtoją gali nulemti mažos detalės“, – mintimis dalinosi M.Valinskas.

Šeštadienį „Žalgirio“ dubleriai grįš į namų salę, kurioje iššūkį kauniečiams mes „Telšių“ krepšininkai.

Būsimi varžovai vasarą taip pat turėjo pasukti galvą komplektuodami sudėtį, mat sparnus pakėlė Gintautas Kybartas, Ignas Razutis ir Laurynas Kaveckis.

Į jų vietą žemaičiai prisiviliojo NKL patirties sukaupusius Mantvydą Stašelį, Kajų Okmaną, Osvaldą Mačernį bei Eriką Kubilių.

Būtent naujokai griežia pagrindiniais smuikais „Telšių“ komandoje: rezultatyviausiai rungtyniauja po 13,5 taškų renkantis O.Mačernis, nedaug nuo jo atsilieka po 12 įmetantis E.Kubilius ir kiti du komandos naujokai M.Stašelis (10,8) ir K.Okmanas (10,7).

Šiuo metu telšiškiai yra vieni iš lygos lyderių, kadangi 57:68 nusileido „Ežerūnui“, bet savo sąskaitoje jau turi tris pergales – 74:53 prieš „Delikatesą“, 73:63 prieš Mažeikių „Erelius“ ir 78:63 nugalėta KTU.

Kaip seksis žalgiriečiams mače su žemaičiais, galite gyvai išvysti apsilankę jaunimo komandos namų rungtynėse šį šeštadienį (spalio 21d.) Naglio g. 4A, Petrašiūnuose nuo 16.00 val.

Su „Žalgirio“ komandos sezono abonementu – įėjimas nemokamas!

Komentarai