NKL varžovų apžvalga: jaunųjų žalgiriečių laukia lygos naujokų ir čempionų egzaminas 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) laukia kontrastingas savaitgalis, kuriame žalgiriečiai sutiks NKL naujokus ir jau keletą metų NKL dominuojančius marijampoliečius.

Artėjantį penktadienį Tomo Masiulio kariauna leisis į kelionę Tauragėje, kur kauniečius priims po septynių metų pertraukos į NKL čempionatą sugrįžęs Tauragės krepšinio klubas.

Praėjusiais metais Regionų krepšinio lygoje (RKL) triumfavusių tauragiškių gretose aptinkami net 9 metų patirtį NKL pirmenybėse sukaupę Tadas Sebežiovas, Rokas Čepanonis ir Tomas Milinskas bei keturis sezonus lygoje praleidęs Rytis Pipiras.

Lyginant su praėjusiu sezonu RKL čempionai savo sudėtyje išsaugojo svarbius žaidėjus Tautvydą Žiobą, Aivarą Kvederavičių ir Liudą Radavičių. Taip pat Tauragės krepšinio komandoje svarbų vaidmenį atlieka patyrę Paulius Parachomikas, Liudas Valantinas bei Paulius Morkeliūnas.

Po šešerių sužaistų rungtynių būsimų varžovų komandoje pagrindinį tandemą sudaro T.Sebežiovas (16,3 taško) ir P.Morkeliūnas (16,5 taško), o naudingumu išsiskiria A.Kvederavičius (vid. 18 naudingumo balų) ir R.Pipiras (16 naud. bal.).

Jau sezono starte tauragiškiai pateikė rimtą pareiškimą parklupdydami praėjusio sezono NKL finalininkes Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ bei Marijampolės „Sūduvos-Mantingos komandas (atitinkamai 78:74 ir 84:79). NKL naujokai taip pat nesunkiai susitvarkė su Vilniaus „Perlu“ – 80:71, Kauno KTU – 90:78 ir Molėtų „Ežerūnu“ – 86:76. Kol kas vienintelį pralaimėjimą Tauragės krepšinio klubas patyrė 77:92 nusileisdamas Šakių „Vyčio“ krepšininkams.

Tuo tarpu šeštadienį į Kauną atvyks atsinaujinusi NKL čempionė „Sūduvos-Mantingos“ komanda.

Po sėkmingo praėjusio sezono iš Suvalkijos komandos į LKL sparnus pakėlė net penki svarbūs žaidėjai ir taip iš čempioniškos gvardijos teliko Ernestas Ežerskis, Marius Valukonis, Aurimas Kieža, Antanas Udras ir devyniolikmetis Lukas Vabalevičius.

Šią kompaniją papildė Ignas Labutis, Rokas Stankevičius, Žygimantas Šimonis, Andrius Aleksandrovas, Ernestas Serkevičius bei Mantas Kadzevičius.

Permainų ir trenerių štabe neišvengę marijampoliečiai nepaisant visko išliko viena pagrindinių pretendenčių į titulą, o tai byloja ir sėkmingas sezono startas: pergalės 91:78 prieš „Jonavą“, 84:82 prieš „Vytį“, 88:66 prieš „Neptūną-Akvaservį“, 89:60 prieš Joniškio „Delikatesą“ ir 87:71 prieš KTU.

Pagrindiniu smuiku Marijampolės komandoje griežia rezultatyviausias lygos krepšininkas A.Udras – vidutiniškai 21,8 taško ir 6,8 atkovoti kamuoliai. Puikiai jam talkina 14,8 taškų vidurkį turintis G.Stankevičius bei po 13,2 taško pridedantis I.Labutis.

Iš Marijampolės kilęs „Žalgirio“ dublerių snaiperis Lukas Uleckas teigė papildomo spaudimo žaisdamas prieš savo miesto komandą nejaučiantis ir tiki komandos galimybėmis pasikandžioti prieš vieną stipriausių lygos komandų.

„Marijampolės komanda išliko viena stipriausių NKL čempionate, tad šeštadienį mūsų lauks turbūt sunkiausias sezono išbandymas, kurį galime perlipti tik su stipriu žiūrovų palaikymu. Varžovai išsiskiria savo fizinėmis galimybėmis, naudoja dažną rotaciją ir individualiu meistriškumu pranoksta daugelį komandų. Pats esu iš Marijampolės, bet papildomo spaudimo nejausiu, tai bus eilinės rungtynės, kuriose stengsiuosi atiduoti visas jėgas kovoje dėl pergalės. Tikiu, kad išnaudodami savo stipriąsias puses bei jaunatvišką entuziazmą galime duoti rimtą kovą NKL čempionams“, – optimizmu tryško žalgirietis L.Uleckas.

Paskutines NKL rungtynes Lukas praleido dėl smulkios kirkšnies traumos ir nėra tiksliai aišku, ar žalgirietis išbėgs į aikštelę artimiausiose rungtynėse. Sprendimas dėl žaidimo bus priimtas tik rungtynių dienomis, atsižvelgiant į krepšininko būklę.

Tiesioginis vaizdas iš rungtynių Tauragėje bus pasiekiamas internetu, o NKL čempionų egzaminą jaunieji žalgiriečiai laikys savo namų arenoje – Naglio g. 4A, Petrašiūnuose, kur kviečiami visi krepšinio gerbėjai! Mačo pradžia – 16.00 val., įėjimas su „Žalgirio“ sezono abonementu visiškai nemokamas.

Komentarai