NKL varžovų apžvalga: savaitgalį Kaune užvirs talentingų jaunųjų krepšininkų grumtynės 0

Kauno „Žalgiris-2“ krepšininkų tvarkaraštyje – atslūgstanti įtampa ir savaitgalis be tolimų išvykų, kadangi penktadienį žalgiriečiai namuose priims jaunimu pasitikinčią Molėtų „Ežerūno“ komandą, o šeštadienį KTU tvirtovėje įvyks visuomet įnirtingas Kauno miesto derbis.

Pirmasis savaitgalio varžovas iš Molėtų kol kas turnyrinėje lentelėje turi viena pergale daugiau ir žygiuoja 7 vietoje.

Patirties ir jaunatviško entuziazmo lydinį klijuojantis „Ežerūno“ treneris Gintautas Vileita sezoną pradėjo beviltišku pralaimėjimu Šakių „Vyčiui“ – 62:100 ir nesėkme prieš Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komandą – 73:81, tačiau netrukus nukovė „Telšius“ (68:57) bei Vilniaus „Perlą“ (84:79), o paskutiniame savaitgalio išbandyme palaužė KTU – 99:90, bet po atkaklios kovos 65:70 krito prieš Joniškio „Delikatesą“.

Iš praėjusių metų komandos molėtiškiai išsaugojo svarbius krepšininkus Marių Pociukonį, Eimantą Narušį, Lauryną Kirlį ir Raimundą Ambrulaitį.

Iš stažuotės Utenos „Juventus“ klube patobulėjęs grįžo 16,9 taško vidurkį fiksuojantis Jonas Zakas, tačiau didžiausiais atradimais tapo po 12,7 taško ir 6,1 atkovoto kamuolio renkantis 17-metis Arnas Adomavičius bei su 17,1 taškų vidurkiu rezultatyviausiu komandos žaidėju tapęs 20-metis Karolis Lukošiūnas.

Šeštadienį jaunieji žalgiriečiai svečių teisėmis liks Kaune ir miesto derbyje bandys patiesti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybių autsaiderius KTU krepšininkus.

Lyginant su praėjusiu sezonu būsimų varžovų gretose nebeliko pagrindiniu smuiku griežusių Igno Labučio ir Deivido Pogužinskio, tačiau ryškiausiomis spalvomis sužibėjo 16,9 taškų ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkį turintis Martynas Zigmantavičius, kuriam puikiai talkina Matas Sapiega – po 13 taškų, Ignas Daukšys – po 12,5 taško ir po 9,4 taško pridedantis Medas Kuprijanovas.

Po itin nesėkmingo sezono starto, kuriame buvo patirti 7 pralaimėjimai iš eilės, kauniečiai paskutiniu metu atsitiesė ir iš kovojo pirmąsias pergales 100:87 prieš „Jonavą“ bei 80:68 prieš „Delikatesą“.

Į „Žalgirio“ dublerių komandą reabilituotis po traumos pasiųstas pagrindinės komandos aukštaūgis Martynas Sajus turėtų išbėgti į aikštelę jau šį savaitgalį.

„Jaunimo komandoje teturėjau dar tik tris rimtas treniruotes, ypatingų skausmų nėra, tad tai geras ženklas, jog viskas klostosi pagal planą. Be abejonės, dar trūksta ištvermės, pėda nėra tokia stipri, kaip norėtųsi, tačiau esu pasiruošęs pagaliau rungtyniauti“, – kalbėjo M.Sajus.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje vasarą save išbandęs aukštaūgis pamena dar ne taip seniai varstytas „Žalgirio“ treniruočių centro duris bei įvertino laukiantį Kauno miesto derbį.

„Dublerių komandoje man puiki galimybė sustiprėti, įgauti žaidybinės patirties bei įsivažiuoti į ritmą, kurio dabar labiausiai trūksta. Taip pat išties smagu sugrįžti ten, kur prasidėjo mano profesionalo kelias, vėl iš arti patirti tas visas emocijas, matyti „degančius“ jaunus vaikinukus. Pernelyg daug informacijos apie KTU komandą neturiu, bet treneris pabrėžė jų intensyvumą gynyboje, gana silpną priekinę liniją, tad bandysime naudotis savo privalumais būtent baudos aikštelėje“, – nostalgiškai mintis dėstė žalgirietis.

Akistata su „Ežerūno“ krepšininkais įvyks penktadienį jaunųjų žalgiriečių namų salėje – Naglio g. 4A, Petrašiūnuose nuo 18.00 val., o lygiai tuo pačiu laiku šeštadienį Kauno miesto derbis bus žaidžiamas KTU salėje (Radvilėnų pl. 19, Kaunas).

Į namų rungtynes su „Žalgirio“ sezono abonementu įėjimas nemokamas!

Komentarai