NKL varžovų apžvalga: „Žalgirio“ jaunimo laukia dvigubas „Šilutės“ išbandymas 0

Ši savaitė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) neįprasta, kadangi tos pačios komandos tarpusavyje sužais dvejas rungtynes per dvi dienas. Toks įvykis trimituoja apie pirmojo rato pabaigą ir antro rato startą, kurį jaunieji žalgiriečiai pradės su Šilutės „Šilutės“ komanda.

Užtikrintai trečioje NKL vietoje žengiantys būsimi varžovai šį sezoną pradėjo kaip niekad griausmingai ir per 12 turų patyrė vos tris nesėkmes.

Atsinaujinusi „Šilutė“ jau sudavė antausius praėjusio sezono lygos finalininkams – 100:79 susidorojo su čempionais iš Marijampolės ir 83:81 palaužė Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komanda. Šilutiškiai atkakliai priešinosi sezono lyderiams, kuomet 81:90 nusileido Šakių „Vyčiui“, bet gavo du skaudžius smūgius nuo žemiau esančių „Telšių“ – 66:100 ir Jonavos sporto klubo krepšininkų – 79:88.

Kardinaliai pasikeitę ir atjaunėję šilutiškiai vasara atsisveikino su komandos treneriu, persikėlė į naują areną ir iš senbuvių išlaikė tik Modestą Žaunieriūną, Justą Nausėdą ir Eriką Mikužį.

Neišvengiamą pokyčių dėlionę „Šilutė“ pradėjo surengusi atvirą stovyklą jauniesiems krepšininkams bei pasikviesdama į komanda du amerikiečius Jefferį Perkinsą ir Calebą Oetjeną.

Prie jų taip pat prisijungė NKL patirties sukaupę Taurantas Tamošiūnas, Tomas Urbonas ir Evaldas Džiaugys, jaunieji Rimantas Daunys, Andrius Gaidys bei Andrius Globys. Spragas komplektacijoje treneris Laimonas Eglinskas užkamšė jauniausiais lygos žaidėjais – Robertu Mikalausku (15 metų) ir metais vyresniu Jevgenijumi Miniotu.

Statistika atskleidžia, kad pagrindinę naštą ant savo pečių tempia šeši „Šilutės“ vedliai: po 14,3 taško renkantis M.Žaunieriūnas, po 13,5 taško įmetantis J.Nausėda, ne daug atsiliekantys T.Tamošiūnas – 13,3 taško ir O.Brownas – vidutiniškai 13 taškų bei panašią statistiką fiksuojantys J.Perkinsas – 10,7 taško bei po 10,3 pridedantis E.Džiaugys.

Prieš laukiantį dvigubą „Šilutės“ išbandymą naudingiausias „Žalgirio“ dublerių žaidėjas Rokas Jokubaitis svarbiausia varžovų jėga įvardijo greitą jų puolimą.

„Šį savaitgalį mūsų laukia išties stiprus varžovas, su gerai sustyguotu žaidimu. Visoms komandoms sunku prieš juos rungtyniauti, kadangi jie gerai pataiko tritaškius ir sėkmingai bėga į greitą puolimą. Tiek išvykoje, tiek namuose bus labai sunku, tad turime tinkamai nusiteikti bei nedaryti nedovanotinų klaidų abejose aikštės pusėse“, – savo nuomone pasidalino žalgirietis.

Įžaidėjo teigimu, trijų ratų sistema vykstantis NKL sezonas, komandai klostosi visai sėkmingai, tačiau iškovoti daugiau pergalių neleidžia patirties stygius.

„Sezonas kol kas klostosi gerai, nors pergalių savo sąskaitoje galėjome turėti ir daugiau. Keletą rungtynių apmaudžiai paleidome paskutinėmis akimirkomis, kartais pritrūksta patirties. Esame jauniausia čempionato komanda, todėl turime į aikštelę žengti su dvigubu susikaupimu“, – apie įsibėgėjusį NKL sezoną kalbėjo R.Jokubaitis.

Debiutinį sezoną NKL pirmenybėse žaidžiantis 16-metis vidutiniškai meta po 10,6 taško, atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir su 11,8 naudingumo vidurkiu yra geriausias komandos žaidėjas.

Po trijų ratų keturios geriausios reguliaraus sezono komandos užsitikrins vietą ketvirtfinaliuose, o dėl likusių keturių vietų kovos 5-12 pozicijose likusios komandos.

„Žalgirio“ jaunimas atsakomąjį mačą su „Šilute“ namuose žais artėjantį šeštadienį ir laukia krepšinio gerbėjų palaikymo Naglio g. 4A, Petrašiūnuose.

Su „Žalgirio“ sezono abonementu įėjimas į 16.00 val. prasidedančias rungtynes nemokamas!

Komentarai