NKL varžovų apžvalga: šeštadienį į Kauną atvyksta revanšo ištroškusi „Jonavos“ komanda 0

Šį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniauja keturiolika komandų iš trylikos skirtingų miestų. Su dvylika Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos varžovų jau supažindinome, tad nepristatyti teliko šį šeštadienį į Kauną atvykstantys „Jonavos“ krepšininkai.

Būtent Jonavoje žalgiriečiai sugadino naujai pastatytos Jonavos sporto arenos šventės atidarymą, kuomet po pergalingo Roko Jokubaičio metimo išsivežė pergalę rezultatu 64:63.

Prieš beveik du mėnesius vykusiose tarpusavio rungtynėse kauniečiams pergalę nutiesė komandinis žaidimas – nepasižymėjo tik tris minutes žaidęs Laurynas Vaištaras, o rezultatyviausias buvo tik 10 taškų įmetęs Lukas Uleckas.

Varžovai savo ruožtu turėjo kelis išreikštus lyderius, mat net 17 taškų sumetė Martynas Pacevičius, 12 pelnė Ebuka Anyaorah, o 11 pridėjo Vytautas Kamarūnas.

Tiesa, rimtai vertinti pirmosios kaktomušos neverta, kadangi permainos įvyko abejose komandose.

Pernelyg didelių pokyčių vasara nesukrėstą Jonavą jau sezono eigoje papildė amerikietis Johnas Robertas Brisco, tačiau paliko ilgamečiai komandos žaidėjai Raimundas Žuklevičius ir pirmose tarpusavio rungtynėse svarbų vaidmenį vaidinęs V.Kamarūnas.

Permainų paliesti būsimi varžovai, vedami naujoko, iškart pagerino savo situaciją turinėje lentelėje, po paskutiniu metu pasiektų pergalių prieš Mažeikių „Erelius“, Tauragės krepšinio komandą ir „Palangos“ krepšininkus.

Būtent J.Bricso tempia jonaviečių puolimą į priekį – naujokas iškart įsiliejo į kolektyvą fiksuodamas 14,3 taškų vidurkį, prie viso to pridėdamas po 3 atkovotus, 5 rezultatyvius ir 4 perimtus kamuolius. Kitas legionierius E.Anyaorah įmeta po 14,4 taško, nemažo indėlio „Jonava“ sulaukia ir iš jaunųjų M.Pacevičiaus – 11,3 taško ir 8 atkovoti kamuoliai bei Luko Grabausko, kuris vidutiniškai prideda 10,4 taško ir yra antras pagal naudingumą komandoje.

Savų vidinių pokyčių neišvengė ir jaunieji žalgiriečiai, kuriems paskutiniu metu vis dažniau padeda pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje prakaitą liejantys Gytis Masiulis ir Martynas Sajus.

Vos tik prisijungę prie jaunimo komandos aukštaūgiai tapo pagrindiniais ginklais Tomo Masiulio schemose. 21-erių M.Sajus renka po 12 taškų, o 19-metis G.Masiulis jau spėjo pademonstruoti 40 naudingumo balų vertą pasirodymą rungtynėse prieš Joniškio „Delikatesą“.

„Pirmąsias rungtynes šį sezoną man žaidžiant pralaimėjome Šilutėje, tad labai norėjau reabilituotis ir kuo sėkmingesniu pasirodymu prisidėti prie komandos žaidimo“, – apie įspūdingai sužaistą mačą prieš „Delikatesą“ kalbėjo G.Masiulis.

G.Masiulis šią savaitę į Eurolygos rungtynes Tel Avive neišskrido ir liko Kaune, tad tikrai padės jauniesiems žalgiriečiams kovoje penktadienį prieš „Palangą“, o žaidimas antrose savaitgalio rungtynėse kol kas kabo ant plauko.

„Visada smagu sugrįžti į dublerių komandą, joje daug pažįstamų veidų, puiki atmosfera. Tikiuosi kuo daugiau padėti komandai NKL kovose. Šį savaitgalį tikrai prisijungsiu rungtynėms penktadienį Palangoje, o, ar žaisiu ir šeštadienio namų rungtynėse kol kas lieka neaišku“, – tikino jaunasis talentas.

Mačas prieš pasistiprinusią ir revanšo ištroškusią „Jonavos“ komandą Kaune bus žaidžiamas šeštadienį (gruodžio 2d.) „Žalgiris-2“ namų arenoje – Naglio g. 4A, Petrašiūnuose nuo 16.00 val. Pateikus „Žalgirio“ sezono abonementą – įėjimas nemokamas!

Komentarai