Reguliariajame sezone nustebinę jaunieji žalgiriečiai NKL atkrintamąsias pasitinka susikaupę (VIDEO) 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantiems Kauno „Žalgiris-2“ krepšininkams išaušo lemiamų sezono kovų metas. Penktąją vietą reguliariajame sezone užėmusių jaunųjų žalgiriečių ekipa kelionę NKL atkrintamųjų varžybų aštuntfinalio etape pradės šiandien dvikova namuose.

Serijoje iki trijų pergalių „Žalgirio“ dubleriai kovos su kita Kauno ekipa – KTU. Prieš laukiantį labiausiai intriguojantį sezono etapą mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi vyriausiasis „Žalgirio“ dublerių treneris Tomas Masiulis ir ekipos žaidėjai.

„Kalbėjome su treneriais, kad taip aukštai su dublerių ekipa reguliariajame sezone dar neteko būti, – teigė Tomas Masiulis. – Kaip bebūtų, sezonas yra vertinamas pagal tai, kaip jį užbaigei. Prasideda pats įdomumas – atkrintamosios varžybos. Pavyko iškovoti daugiau pergalių nei pralaimėjimų. Prieš sezoną buvo neramu – galvojome, kaip atrodysime sezono metu, todėl džiaugiuosi, kad vaikinai tobulėja ir gerai pasirodė reguliariajame sezone.“

Tomui Masiuliui antrino ir Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėjai – Grantas Vasiliauskas ir Marius Valinskas. Jaunieji krepšininkai džiaugėsi komandos rezultatais ir tai, jog pavyko paneigti išankstines prognozes prieš šį sezoną.

„Žinoma, tikriausiai tokios pozicijos daug kas nesitikėjo iš mūsų. Po praėjusio sezono mūsų komanda tapo dar jaunesnė. Mus buvo nurašę, bet mes puikiai žaidžiame ir užėmėme aukštą vietą“, –  aiškino G.Vasiliauskas.

„Manau, pateisinome lūkesčius. Penktoji vieta – geras pasiekimas. Laukia visiškai naujas iššūkis, viskas prasideda nuo nulio ir kovosime iš visų jėgų. Ruošimės kaip visada – žiūrime video, analizuojame žaidėjus, stengsimės laimėti“, – pridūrė M.Valinskas.

Serijoje iki trijų pergalių lygos aštuntfinalyje žalgiriečiai kovos su Kauno KTU ekipa. KTU krepšininkai tik paskutinėmis akimirkomis įšoko į lygos atkrintamųjų traukinį, tačiau lengvo pasivaikščiojimo T.Masiulis savo komandai nemato. Trenerio teigimu, sunkių kovų reguliariajame sezone su KTU ekipa buvo ne viena, o jaunieji žalgiriečiai bus priversti demonstruoti geriausią savo žaidimą, norėdami žygiuoti toliau sezone.

„Žaisime su stipria ir ambicinga KTU komanda. Laukia Kauno miesto derbis. Galbūt varžovai daug talento neturi, bet noro ir energijos jiems tikrai netrūksta. Nors ir trijose žaistose rungtynėse iškovojome pergales, bet dvejuose susitikimuose viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Mūsų jaunai komandai reikia ruoštis maksimaliai ir rungtynių dieną parodyti geriausią įmanomą krepšinį, norint iškovoti pergalę“, – kalbėjo treneris.

Komentarai