Pirmosiose KMT rungtynėse „Žalgiris-2“ iki paskutinių akimirkų kovojo su LKL klubu 0

Kauno „Žalgirio-2“ komanda startavo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre. Pirmosiose pirmojo etapo rungtynėse Arvydo Gronskio auklėtiniai Kaune rezultatu 84:87 (25:16, 13:26, 29:19, 17:26) nusileido Prienų „Cbet“ komandai. Atsakomosios rungtynės Prienuose bus žaidžiamos spalio 27 dieną.

Rungtynes jaunieji žalgiriečiai pradėjo taikliais Vitalijaus Kozio ir Manto Rubštavičiaus tritaškiais bei taikliu Giedriaus Bergaudo metimu iš po krepšio, o po M.Rubštavičiaus dvitaškio greitoje atakoje Prienų komanda buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės – 10:3. Dar vieną aštrų reidą surengė M.Rubštavičius, du taškus pelnė G.Bergaudas, bet varžovai šiek tiek priartėjo – 14:9. Vieną baudos metimą pataikė Ugnius Jaruševičius, du taškus su varžovo pražanga pelnė Karolis Babušis, o po taiklių Pauliaus Murausko baudų metimų skirtumas išaugo iki dviženklio – 20:9. Netaiklų komandos draugo metimą pataisė U.Jaruševičius, iš toli pataikė K.Babušis ir po pirmojo ketvirčio kauniečiai buvo priekyje rezultatu 25:16.

Antrojo kėlinio pradžioje penkiais taškais iš eilės pasižymėjo P.Murauskas,  tačiau varžovai surengė įspūdingą atkarpą ir rezultatą persvėrė savo naudai – 30:37. Aikštės šeimininkų taškų badą nutraukė taiklus Gyčio Nemeikšos baudos metimas, du taškus, o vėliau ir baudos metimą pridėjo Dominykas Stenionis, o po tolimo K.Babušio metimo komandas skyrė vėl tik taškas – 37:38. Kėlinio pabaigą geriau sužaidė Prienų krepšininkai, o po vieno taiklaus D.Stenionio baudos metimo komandas skyrė keturi taškai – 38:42.

Išradingu metimu po pertraukos pasižymėjo Justinas Ramanauskas, iš vidutinio nuotolio pataikė G.Bergaudas ir D.Stenionis, bet agresyviai žaidę varžovai taškus sėkmingai rinko baudų metimais – 44:49. Dešimt taškų iš eilės surinko P.Murauskas ir aikštės šeimininkai vėl buvo priekyje – 54:53.  Tolimus metimus smeigė J.Ramanauskas, V.Kozys ir K.Babušis, baudų metimus realizavo G.Nemeikša ir U.Jaruševičius, o tai žalgiriečiams po trijų kėlinių leido pirmauti rezultatu 67:61.

Ketvirtojo ketvirčio pradžioje „Cbet“ spurtavo ir persvėrė rezultatą – 67:72. Taškus iš po krepšio antruoju bandymu įmetė G.Bergaudas, dvitaškiu pasižymėjo K.Babušis, o rezultatą vėl persvėrė G.Nemeikša – 73:72. Varžovai sužaidė kiek geresnę atkarpą, tačiau devynis taškus iš eilės surinkęs K.Babušis leido išlaikyti vieno taško pranašumą – 82:81. Per likusį susitikimo laiką taškus pelnė V.Kozys, tačiau aikštės šeimininkams teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 84:87.

„Žalgiris-2“: K.Babušis 23, P.Murauskas 17 (8 atk. kam.), G.Bergaudas 8 (7 atk. kam.), V.Kozys 8 (7 atk. kam.), M.Rubštavičius 7, D.Stenionis 6, G.Nemeikša 5 (6 atk. kam.), J.Ramanauskas 5 (5 rez. perd.), U.Jaruševičius 5, G.Mačionis 0.

„Cbet“: M.Wrightas 18 (5 rez. perd.), R.Miniotas 16 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Sušinskas 12, J.Jogminas 10 (5 atk. kam.)

Komentarai