Dalia
Karpovaitė Šokėja

Ūgis
cm
178
Amžius
m.
34

Esu linksma ir besišypsanti mergina, tačiau kartu rimta, siekianti savo tikslo, pastovi ir dažnai santūri. Truputėlį intravertiška, tačiau dažniausiai orientuota į žmones ir santykius su jais. Galbūt dėl to ir pasirinkau psichologės specialybę. Myliu šokį ir judesį, kuriuo galiu išreikšti savo emocijas, „išsikrauti“, pakeisti veiklos pobūdį ir aplinką.

Faktai:

• Mėgstamiausias visų laikų „Žalgirietis“. „Žalgiris“ išaugino tiek nuostabių ir pagarbos vertų krepšininkų, kad net sunku įvardinti vieną. Žinoma nuo vaikystės žavėjausi Arvydu Saboniu – didžiausia Lietuvos krepšinio legenda. Taip pat visada jaučiau pagarbą Pauliui Jankūnui, kuris su Žalgiriu yra jau daugiau nei 10 metų. Neveltui turiu 13 numerį ant savo aprangos!

• Įsimintiniausios rungtynės. Tokių buvo daug per šešerius metus! Labiausiai įsimena rungtynių metu įvykę nutikimai, pavyzdžiui, vienų rungtynių metu, dar prieš kokius penkerius metus Kauno sporto halėje, stovint prie aikštelės iš jos atlėkė kamuolys ir pataikė man tiesiai į galvą! Visoms merginoms buvo daug juoko, o man dar kurį laiką galvą paskaudeno… :)

• Įsimintiniausias nutikimas per rungtynes. Be kamuolio nutikimo, geriausiai atsimenu incidentą su Žalgiriniu. Šokant per minutės pertraukėlę Žalgirinis kartu su mumis aikštelėje linksmino žiūrovus ir visaip kaip maišėsi mums šokio metu. Kai turėjau daryti persivertimą, Žalgiris atsirado būtent toje vietoje, kur buvau aš. Galima jau numatyti, kaip tas persivertimas baigėsi – susidūrimas su Žalgiriniu buvo neišviangiamas ir aš likau gulėti ant aikštelės parketo. Žinoma, Žalgirinis padėjo iššisukti iš padėties, ištiesė savo galingą ranką ir šokis buvo sėkmingai pabaigtas!

• Per vienerias rungtynes daugiausiai pakeista aprangų. Tokios tikslios statistikos nevedame, tačiau manau, jog per vienerias rungtynes pakeitėme beveik tiek pat aprangų, kiek buvo minutės pertraukėlių, o jų buvo maksimumas – apie 14!

• Geriausias dalykas būnant „Žalgirio“ šokėja. Tai gaunama patirtis, emocijos ir nepamirštami įspūdžiai tiek varžybų, tiek įvairių renginių ir čempionatų metu, kuriuose turiu galimybę sudalyvauti būdama „Žalgirio“ šokėja. Ir tas sunkiai apsakomas jausmas, lyg pakylėjimas, kuomet pasirodai prieš dešimtūkstantinę minią ir mėgaujiesi šokiu – nerealus!

• Kodėl „Žalgiris“? Nes tai mano gimtojo miesto komanda ir geriausia komanda Lietuvoje!

• „Žalgiris“ asocijuojasi su… Įspūdžiais, besiliejančiomis emocijomis rungtynių metu, skanduotėmis, šokiais, jauduliu, pergalėmis…

• Jei nešokčiau „Žalgiryje“, būčiau… kitokia nei esu dabar, nes šokdama šiam klubui jau šešerius metus, gavau tiek daug patirties, susidraugavau su nuostabiomis merginomis, įgavau daugiau pasitikėjimo. Dabar jau neįsivaizduoju, kas jį galėtų pakeisti…

Kitos veiklos/pasiekimai:

Meninė gimnastika – 11 metų
Europos meninės gimnastikos čempionato dalyvė (2006 m.)
Pasirodymas su šokėjomis Europos vyrų krepšinio čempionate ir jo finale (2011 m.)
Psichologijos bakalauro (2013 m.) ir sveikatos psichologijos magistro laipsnis (2015 m.)