Special uniforms in Zalgiris’ face-off against FC Barcelona 8

With the celebrations of Lithuania’s Independence Day nearing, Zalgiris invites fans to mark the 11th of March in Zalgirio Arena, as the green-and-whites take on FC Barcelona.

This time the Lithuanian champions and the team’s fans not only look to celebrate their own independence, but also express solidarity with the Ukrainians currently fighting for their freedom.

Fans are invited to bring Lithuanian and Ukrainian flags, which will be held up during the Lithuanian national anthem.

Having expressed their support throughout the past week, Zalgiris will show another sign of solidarity, losing the traditional green-and-white jerseys for a blue-and-yellow representation of Ukraine’s flag. The new jerseys were designs and created by TŪTA.

“Ukraine’s fight for freedom cannot become a norm, something that is naturally understandable. We can’t simply get used to it. That’s why we’ve decided to show solidarity with Ukrainians and send a message about their heroic stance against Russia’s aggression,” – said Zalgiris captain Paulius Jankunas

There will be more Lithuanian accents in this game than usual, as a rather large delegation of FC Barcelona hails from Lithuania. Rokas Jokubaitis, Sarunas Jasikevicius, Darius Maskoliunas, Tomas Masiulis, Justas Grainys and Mindaugas Gudelis will all be heading home for this one, and they will be joined by former Zalgiris players Brandon Davies and Nigel Hayes.

The Zalgiris organization invites the fans to continue supporting Ukraine and its’ people in any ways possible. Some of the most active organizations coordinating support are https://www.blue-yellow.lt and https://stipruskartu.lt.

There are other ways to help as well, as people are invited to volunteer for the Lithuanian Red Cross and other organizations, take in war refugees in their homes, or help by donating clothes, food or medication.

Comments

  1. Darius

    patekusiiu i kara ukrainieciu labai gaila, zusta nekalti zmones, bet rusu karo masinai dzin tos veliavos arenoje. O ir bombarduojamiems ukrainieciams nuo to kaxin ar silta

  2. Jurate

    Šaunuoliai. Moralinis palaikymas yra labai svarbus.

  3. Darius

    bet nepastebejau isvis jokio moralinio palaikymo , kai buvo bombarduojamas Irakas, Sirija, Libija. O kuo tie zmones blogesni uz ukrainiecius ? Bet ju niekam nebuvo gaila. O dabar ukrainieciai tapo musu broliais, nors per 50 m nei karto negirdejau, kad jie butu buve musu broliai. Galiu pasakyti, kaip tarnaves kariuomeneje, jokie jie mums nebuvo broliai. Esu uz sveika moralini palaikyma, bet geriau butu realus, o ne ant tilto prikabineti isniekintu Ukrainos veliavu su rusiskais keiksmais.

  4. Dariui,

    Gerbiamasis, nusiraminkite, pakvėpuokite. Daugybė žmonių prisideda įvairiausiais būdais, kokiais tik gali – ar tai vėliavos arenoje, ar finansinė parama. Kviečiu prisidėti ir Jus, nes, patikėkit, jei reikėtų išrinkti atvejį, kas yra labiausiai dzin visiems žmonėms, tai vienareikšmiškai – jūsų komentarai.

  5. Darius

    gerbiamas oponente, prašau susilaikyti nuo panašaus pobūdžio siūlymų kažką daryti, tūpčioti, kvėpuoti ar dar ką, aš gi nesiūlau Jums pvz nueiti ir pakakoti. Jeigu Jūs manote, kad mojavimas Ukrainos vėliavomis kažkaip padės kariaujančiai šaliai, mojuokite nors kiaurą parą, o jeigu manote, kad galite padėti pinigais, skirkite. Tačiau karas vis tiek vyks ir kuo ilgiau, tuo blogiau bus mums visiems. Kol kas aš matau tik vieną sąlygą, kad jis baigtųsi, o būtent jei paprasti žmonės rusai atsisakytų kariauti. Teko girdėti gandų, kad Baltarusijoje niekaip nesiseka suformuoti nei vieno bataliono, kurį būtų galima mesti į frontą, nes gudai atsisako kovoti prieš ukrainiečius. Aš niekaip nesuprantu, kaip rusas gali šauti į ukrainietį. Kas jo galvoje dedasi, kad su ginklu eina į tikrai buvusią brolišką šalį. Na jei jau privertė paimti ginklą ir šauti, pliek dievui į langus, nenaikink turto ir nežudyk žmonių, o dar geriau progai pasitaikius pasiduok.

  6. Hyper

    Ukraina buvo Lietuvos sudetyje – viena valstybe nuo xiv a. Tas mus ir sieja. O kas mus sieja su Iraku, Sirija ar Libija, tai tegul Darius papsakoja :-)

  7. Darius

    visur gyvena zmones, stai kas mus sieja, Ukrainoje ir Sirijoje. Visam pasauliui buvo nusisikt ant milijono siru, kurie glaudesi palapinese Turkijoje, vaikai, seneliai, suauge. Visiems buvo nusisikt ziurint kaip dauzomi graziausi Sirijos miestai, kurie pavirto i griuvesius. Kas iskelet Sirijos veliava, paaukojote nors eura ? Niekas nesieja, sako ? Del Ukrainos is proto kraustosi, kas skudurus kisa, kas koncerva. Bet sirams lygiai taip pat skaudejo. Irakieciams irgi. Ir visiems kitiems, kuriuos zude ir kurie ubagais tape nuo karo bego.

  8. Darius

    ps
    karui uzsitesus po 3 men is daugelio darbo vietu bus likes tik atsiminimas, o bankui paskola tai reikes moketi. Ir tada as paziuresiu, kiek bus likusio susirupinimo Ukrainos reikalais. Veliavu mojuotojai isvers skura i kita puse.