Zalgiris juniors come short in ANGT final 15

U18 Zalgiris Kaunas had a fierce battle with two-time reigning continental champion U18 Real Madrid, but lost 60-61 in a thrilling Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Ljubljana first-place game.

Real wasted a 14-point first-quarter lead and could never shake off Zalgiris, which made just 1 of 3 free throws with 1.7 seconds left, missing a chance to win or at least send the game to overtime.

Eli Ndiaye collected 14 points and 11 rebounds and Urban Klavzar and Sediq Garuba both scored 11 points as Real finished first in its ANGT qualifying tournament for the ninth straight season.

Paulius Murauskas drained 6 three-pointers in scoring 22 points with 11 rebounds and Motiejus Krivas had 18 points, 8 rebounds, 5 assists and 5 blocks in a losing effort.

Krivas hit a jumper on the game’s first possession and Klavzar matched him at the other end. Zalgiris committed 2 turnovers before Kajus Kublickas’s free throws made it 4-6. Kaya Shona Mutambirwa scored 4 points as Real surged ahead 4-13 thanks to forcing 5 more turnovers. Ndiaye joined the scoring with 6 straight points and Klavzar’s three-pointer pushed the advantage to 10-24. Rokas Civilis answered with a triple but Zalgiris was still down 13-25 after 10 minutes.

Real failed to score on its first five possessions of the second quarter and Murauskas drained 3 three-pointers and the score was 24-25. Garuba scored inside to finally give Real its first points of the quarter after nearly 4 minutes, but Murauskas scored a fastbreak layup and Joshua Bonga’s three-pointer had Zalgirs up 31-29. The lead switched hands three times and Henri Veesaar’s basket gave Real a 33-34 edge at halftime.

Bonga hit a jumper to start the second half and Murauskas drained another triple as Zalgiris went up 38-34. Ismaila Diagne’s free throw finally got Real on the board after more than 2 minutes only to see Civilis also hit from deep and the lead was 41-35. Ndiaye scored the next 3 points but Kublickas drained a triple to put Zalgiris up 44-38. Garuba stepped up with a triple to pull within 44-42 but Murauskas was there again and answered from deep. Garuba punched back with another three-pointer and the game was tied, 47-47, after 30 minutes.

Both teams struggled to execute on offense in the final frame with Krivas opening the quarter and Ndiaye scoring Real’s first points after more than 2 minutes. Krivas converted a three-point play for a 52-49 lead, but Real continued to fight and reclaimed the lead, 52-53, on Nikolas Cebrian’s layup with under 6 minutes to play. Zalgiris came up empty on its next three possessions and Jan Vide’s three-point play increased the lead to 52-56. Zalgiris fought on defense and Krivas scored 4 points to tie the game again 56-56. Ndiaye hit a tough fade-away jumper with 56 seconds left and then Vide stole the ball from Bonga and threw down a dunk for a 56-60 lead with 38 seconds remaining. Zalgiris was not done yet with Murauskas knocking down his sixth three-pointer to pull within 59-60. The drama would not stop with Garuba missing 2 free throws only for Vide to steal the ball from Murauskas and then draw an unsportsmanlike foul on Bonga with 9.2 seconds to play. Vide split his free throws and then Ndiaye missed twice from the foul line, giving Zalgiris a lifeline. Krivas was fouled shooting a three-pointer with 1.7 seconds left but only made the middle free throw and Real was left celebrating.

Ndiaye was selected as MVP of the tournament as was joined on the All-Tournament Team by teammate Klavzar, Murauskas and Krivas from U18 Zalgiris Kaunas and Jakub Necas of U18 Basket Brno.

Comments

  1. 709

    Gail kad neisnaudojo dvieju sansu laimeti paskutinemis sekundemis. Is kitos puses gal ir gerai, kad nevaziuos i Beldrada.

  2. Darius

    as buvau Serbijoje ir Belgrade daug kartu ir visada be problemu. O dabar labai reikejo su serbais tapti priesais ? Kai juos bombardavo jankiai, Zalgirio sirgaliams buvo dzin. O kai pirma syk nuvaziavau i Belgrada 2009 m, maciau zmones be galuniu. Vienas vyrukas vaiksciojo be abieju ranku, prasinejo pinigu. Tiems avigalviams, kur edesi su serbais tribunose, reikejo pamatyti tuos zmones. Serbams nato yra keiksmazodis, juos tada palaike rusai ir serbai iki siol jiems dekingi. Paskutini syk Serbijoje buvau pries 3 metus. Tai va, turguose nustebino tai, kad buvo pardavinejami marskineliai su uzrasais Serbija ir Rusija broliai. Ten tiesiog taip yra. O dabar po Zalgirio rungtyniu su Zvezda su lietuviskais numeriais jau butu baisu masina nakciai aiksteleje palikti. Deka pizduku, rekusiu fakju Serbija.

  3. R 65

    Tu Dariau,gal eik kartą iš Žalgirio puslapio su savo glušais komentarais tiek apie komandą,tiek apie politiką.Vaikščiojantis negatyvas,o dar ir vatnikas.

  4. Žinutė vadovams

    1, Buvau final4 ir atidaviau visą balsą/gerklą, je tikrai moka svečius priimti. Jokio blogo žodžio .
    2, Nu nepirkit visokiu vebsteriu pleez. Ir šiaip serbai labiau draugai, negu priesai. Jeigu iki galo juos itikinsim, taip utleriui liks dar maziau draugu – suprantat?

  5. Darius

    o.as buvau visoje Jbuvusioje ugoslavijoje. Maziausiai patiko Makedonijoje. O geriausius zmones sutikau Serbijoje. Noriu pasakyti, kad nera ko mums smerkti serbu, ju pozicija yra ju reikalas ir ne avinams del to baubti.

  6. R 65

    Kada buvai tu toj eks Jugoslavijoje?Turbūt dar su vinim ir plaktukais? O kas joje nebivo tada iš dabat vyresnių žmonių? Tada dar nebuvo nei kroatų,nei bosnių,nei kitų byrančios šalies tautų žudynių.Nors ant kroatų jau tada dantį griežė-vadino fašistais.Kaip panašu į kažką ar ne?
    Tada ir rusai dar bandė keistis.Priminsiu,jog per 1991 m įvykius Lietuvoje,protestuoti Maskvoje į mitingą atėjo apie 300 000 žmonių.Taigi,per tuo virš trisdešimt metų daug kas pasikeitė ir į blogą pusę.Vien Rusijoj ką Putino gauja iš žmonių,ir taip daug metų psichologiškai žalotų,padarė.Taip pat ir serbai per tą laiką daug niekšybių pridarė,už ką jų vadai ir buvo nuteisti.O tu čia kažką dar pilstai.

  7. Darius

    taigi parasiau kada buvau, o apie kroatus galiu pasakyti tik gerus zodzius. Bet kalbam ne apie juos, o apie serbus, kuriuos visa arena iskeike. O as is savo patirties sakau, kad serbai yra labai geri zmones. Ir tai, kad jie nelaksto su Ukrainos veliavomis, yra ju teise tureti savo pasirinkima.

  8. to R65

    o tau skaityt reiktų išmokti, Darius aiškiai parašė pirmiausia, kad buvo Serbijoje po NATO teroro Belgrade, tuomet, kad prieš 3 metus, vis tiek apie plaktukus ir vinis sivietmečiu skiedi

  9. R 65

    Dariau,jeigu jie turi nuoskaudų JAV,NATO ar aplamai vakarams,nors mes žinome dėl ko jie buvo tramdomi ir baudžiami (pripažinta tarptautinio teismo),nesuteikia teisės viešai šlovint šalį,jos diktatorių ir jų veiksmus.O tie veiksmai:sugriauti ištisi miestai,civilių žmonių žudynės surištom rankom ir maišais ant galvų,moterų ir net vaikų prievartavimai ( kartais ne panašūs kaltinimai buvo per serbų vadeivos Miloševičiaus teismą).Kaip tu reaguotum likęs gyvas ir grįžęs į namus ir.radęs juos išplėštus,išvogtus nuo buitinės tachnikos iki apatinio trikotažo,sienos sušaudytos automatu,o ant lovos prišikta.Patiktu tokia savo nuomonė – russia,putin ir pnš.O jei ten pasiseks,žiūrėk geografiškai kieno eilė po to … .

  10. Darius

    nieko as neslovinu. Sakai nato tramde serbus ? Bet nato lektuvai bombardavo civilinius Serbijos objektus, tai yra lygiai toks pat nusikaltimas, kokiu pridare serbu kariai Bosnijoje. Paskui parasysiu apie serbus daugiau.

  11. Darius

    tai siek tiek istorijos. Serbija simtus metu buvo uzimta Turkijos ir tie simtai metu serbams nebuvo lengvi. Turkai varydavo serbus i darbus, rinkdavo duokle, laikas nuo laiko atimdavo visus serbu berniukus nuo 7 iki 15 m amziaus. Todel tevai perrenginedavo berniukus mergaitemis ir kitaip slepe. Dalis serbu neatlaike ir prieme musulmonu tikejima, ty isdave savo tauta tikedamiesi lengvesnio gyvenimo. Po poros trejetos kartu isdaviku palikuonys jau nebezinodavo, kad ju proseneliai buvo krikscionys gryni serbai. O neparsidavusieji nemego isdaviku ir 20 a pabaigoje atkersijo. Bet pries tai turkus buvo isvije austrai, kurie po 1 pasaulinio karo buvo isvaryti lauk is Balkanu.
    Is savo patirties pasakysiu, kad niekur nebuvau sutikes tokiu geru zmoniu, kaip Serbijoje. Serbai visada pagarbiai elgdavosi su manim, kaip lietuviu, nes lietuvius matyt gerbe, zinojo musu visus krepsininkus. Ten visada buvo saugu. Karta palikau masinoje visus daiktus ir isejau. Pareidamas matau nera vairuotojo dureliu stiklo, net kojos sulinko. Prieinu, o stikla pats buvau nuleides ir pamirsau pakelti. Taciau per kelias valandas niekas nieko neparme is mano madinos, o tikrai turejo matyti ir ne vienas, kad stiklo nera ir pilna daiktu. Irr nieks nesusihgunde. O dabar mes tapome su serbais priesais ? Bent as priesiskumo jiems nejauciu ir toliau. Gerbiu sita tauta ir toliau.

  12. prie

    ko cia dabar tie serbai? nezinau tiksliai bet yra turbut internete kur tokios diskusijos tiktu , bet gal ne po situo straipsniu? Ljubliana visgi slovenu sostine. Gerbkime slovenus , kurie nuo serbu yra smarkiai nukenteje. Visus su praejusiomis sventemis.

  13. Darius

    709 džiaugiasi, kad kažkas nevažiuos į Belgradą, prie to ir serbai. O kaip ten su slovėnais, kada jie nuo serbų nukentėjo ? Nieko nemaišai ?

  14. ka

    cia sumaisyti , pries skelbiant nepriklausomybe JNA pastoviai puldinejo slovenija , bet krepsinyje 2017 euročempe tavo mylimus serbus slovenai nuskriaude.

  15. Darius

    Slovenija nuo Jugoslavijos atsiskyre palyginus taikiai, savaite pasisaude ir baigesi. Jei paziuresi i zemelapi, Slovenija neturi bendros sienos su Serbija.