Lukosiunas-led Zalgiris wins Game 1 over Neptunas 19

BasketNews.com

Zalgiris Kaunas opened up the Lithuanian Basketball League playoffs victoriously, despite wasting a huge lead. The Greens prevailed over the visiting Neptunas Klaipeda 92-88 (22-17, 26-23, 28-14, 16-34).

The reigning Lithuanian champions took a lead against their opponents in the best-of-five series.

Karolis Lukosiunas made 5 three-pointers for 17 points and Zalgiris were leading 48-40 over Neptunas at halftime.

Tyler Cavanaugh took over the flag from Lukosiunas, scoring 9 points in the third quarter. EuroLeague’s squad began the second half, organizing a 7-0 run and running away by 15 (55-40).

Eventually, Zalgiris’ advantage marked 20 points margin. Kazys Maksvytis’ men were up by 22 points (76-54) before the last 10 minutes of the game.

However, Neptunas showed their character, cutting their deficit to 7 points (71-78), after a 17-2 push. Josh Nebo and Karolis Lukosiunas seemed to get the job done for Zalgiris (85-71) but Neptunas rose up once more. They arranged a 12-0 spurt and were down by only 2 points (83-85) with 1:20 to go.

Lukas Lekavicius scored a duo on another end (87-83) and let the team’s fans breathe easier. Both clubs exchanged with efficient attacks, Lekavicius poured in a free throw and Zalgiris got a 3-point lead (90-87) with 9 seconds to play.

Deividas Gailius responded with a one-point bucket on the other side (88-90), while Edgaras Ulanovas fortified the W (92-88).

Lukosiunas led the scoring race for the winners. He had his career night, finishing the duel with 23 points (0/2 2PT, 7/10 3PT, 2/2 FT), 4 rebounds, 1 assist, and 21 PIR.

Zalgiris: Karolis Lukosiunas 23, Tyler Cavanaugh 14 (7 REB), Edgaras Ulanovas 14 (9 REB), Josh Nebo 12, Lukas Lekavicius 10 (6 AST), Arturas Milaknis 10.

Neptunas: Deividas Gailius 23, Julius Jucikas 14, Zygimantas Janavicius 12 (11 AST), Nojus Mineikis 12.

Comments

  1. 709

    Su pergale! Nebutu ketvirto kelinio sakyciau solidzios rungtynes. Tikiuosi kitose rungtynese susikaupimas ir energija bus visas 40min.

  2. Jo

    Išėjo seniai ir prasidejo nesamones

  3. Nera

    To susikaupimo energyjos

  4. Kosmaras

    Taip zaidziant Titulo nematyt po Eurolygos zalgiris Pazeidziamas 4 kelini ikrenta I duobe Neptunas turejo sansa

  5. 4 kelinis

    Per 4 kelini Neptunas laimejo 34-16 😁😂

  6. Alio

    O tai 1 ir 2 kelinys jums geras buvo?cia daunai ar vaikai komentuoja.? Nes zaidimas namuose pries komanda kurios biudzetas visas kaip ulanovo alga..cia tikrai daunai komentuoja..nes pagal tokia logika ka cia sneka 709 komentaras…jei ne trecias kelinys tai cia zalgiris suvarytas i vienus vartus butu…sita komanda ant tiek indvidualiai tragiska ,kad baisu..nulis indvidualaus meistriskumo..

  7. Alio

    Esme tame,kad cia butu shilleris ar zdovsas..visi su sudais maisytu..nes cia geda butu namuose…o maskvytis kuris isvis nieko nepasiekes..bdt kazkodel visi jam pasirengia nudrocinti jam ir dsr praryti jo vaikus…is kir tas maskvytis tapo auksto lygio specialistu…kosmosas..net parmoje gedingai pasirode,pries visokius svedus,olandus gavinejo

  8. Aha

    WTF? Kas cia buvo 4 keliny? Kai jau atrodo belieka tik ramiai uzbaigt rungtynes, vis tiek sugebama krist veidu i purva…

  9. Darius

    rungtynes gedingos, turint tokia persvara virs ,20 tasku viska praknisti per viena kelini Neptunui yra baisu ir truksta zodziu. Jie visa sezona taip ir nepadare isvadu, o atejes Maksvytis absoliuciai nei per zingsni nepastume zaidimo kokybes link.

  10. Signalas

    Nenaujiena kad zalgiris isvaisto pranasuma banguoja zaidimas Lauvergne kazkoks iskrites Giffey be motyvacijos

  11. Darius

    bet rimtai, jeigu Lauvergne nenori žaisti, tai kodėl jis registruojamas rungtynėms ? leiskit Mareką. Giffey pirmą kartą į aikštelę išbėgo 4 kėlinuke, kas žaidė, tai supras, kad nėra lengva kilti nuo suolo paskutinėmis minutėmis ir dar kai varžovas ant bangos. Negaliu prisiminti, kada LKL e Žalgiris per vieną lemiamą kėlinį yra praleidęs 34 taškus. Ar Maksvytis valdo komandą ?

  12. A G

    viskas cia gerai, bet, ka ten veikia krapikas?

  13. sitos

    komandos perimetras yra toks kad LKL visi vienas ant vieno apzaidzia , net ir NKL daugumas komandu apžaistu , jeigu kitam sezonui lieka lukas su mantu , manau vel bus panasus sezonas. Lukas puolime tikrai geras , bet gynyboj buna nustumtas. apie latvi ir kalna net nera ka kalbeti. Del vakaruksiu , tai buvo momentas kai isleido manta latvi gifi janki ir lovergna ir gavo minus 20, net maskvekas nespejo minutes paimti . Taigi toks ir pajegumas.

  14. Vycka to sitos

    nei Lukas, nei Mantas neturėjo būti pagrindiniais įžaidėjais, taip kad bus ieškoma vasarą pagrindinio, čia net nėra ką kalbėt, ką ras – čia jau kita kalba

  15. to Vycka

    aš suprantu Eurolygoje,bet LKL taip žaisti tai išsidirbinėjimas.Jei tai būtu kažkokia duobė supraščiau,bet visą sezoną? Kas,kad keturi pralaimėjimai,o kuk realiai galėjo būti apie dešimt.Sako ne pinigai žaidžia,na bet biudžetų skirtumai tai žiaurūs.Dabat gi žaidžiant tik LKL ir taip žaist.Besarmačiai ie ne kitaip.

  16. Zalgiris

    Giffey Lauvergne Durniu padeje be pasitikejimo Strielniekas tik pralaksto Kalnietis daug nezaidzia Na zalgirio z

  17. Zalgiris

    Na zalgirio zaidime uztikrintumo nematome Ar Ule Cavanaugh Lekavicius Nybo butu lyderiai bet kiti Pagadina situacija

  18. K.Tiskevicius

    Zalgiris man sitose akrintamosiose yra Mega pazeidziamas bet ne pries Neptuna as Nuo Pusfinalio tada jau pradesio tiketi bet kurios kitos komandos sansais pries Zalgiri Kai atejo Maksvytis neatrodo kad viskas taip lengvai ir sekasi sudelioti sita Komanda Klausimas ar laimes LKL

  19. Vycka feikiniam Tikeviciui

    sakai, pažeidžiamas, na jo, sutinku, ti matai, jei Žalgiris nelaimės LKL, ją vis tiek kažkas turi laimėti, tai gal ne paskutiniame kėlinyje, o visas rungtynes grybavęs, bei jei ne Gusčio išvarymas, tai ir be šansų pergalei buvęs Lietkabelis? gal nuo nuo to paties Neptūno sutriuškinimo išvengęs ir tik šiaip pralaimėję, o tuomet dar ir Alytuje gavęs Rytas? šitie solidžiau už Žalgirį atrodo?