Neptunas forces Zalgiris to defeat 34

BasketNews.com

Neptunas Klaipeda delivered a surprise in the Lithuanian Basketball League playoffs. The hosts edged out Zalgiris Kaunas, 70-68 (15-19, 23-19, 11-10, 21-20), and tied the best-of-five series, 1-1.

Zalgiris suffered their first defeat in LKL quarterfinals history (since 1993).

As in Game 1, everything came down to the last seconds. After Tyler Cavanaugh’s two-pointer, Zalgiris had plus one (64-63) with 1:30 to go in the game. Though, Deividas Gailius responded with a triple on the other end (66-64).

Tyler Cavanaugh turned the ball over, while Neptunas answered with the same. Niels Giffey missed an open three and Zalgiris were forced to foul Deividas Gailius, who drained one free throw and Neptunas were up by 3 (67-64) with 18 seconds to play.

Lukas Lekavicius cut Zalgiris’ deficit to 1 point (66-67) on the other side, while Gailius expanded Neptunas’ lead to 2 points (68-66) with 11 seconds on the clock. However, Karolis Lukosiunas came up big, nailing a tough jumper and tying the game at 68 with 3 seconds to go.

3 seconds were enough for Neptunas to create a scoring opportunity. Deividas Gailius was fouled, while shooting a triple. He missed the first two of his free throws but sank the last one (69-68). Zalgiris turned the ball over and Gailius sealed the deal for Neptunas (70-68).

Zygimantas Janavicius had 21 points (6/6 2PT, 3/6 3PT), 2 rebounds, 6 assists, 5 turnovers, 2 steals, and 23 PIR for the winners.

Lukas Lekavicius led the route for the EuroLeague squad, posting 17 points (5/7 2PT, 0/2 3PT, 7/9 FT), 2 rebounds, 4 assists, 1 turnover, 2 steals, and 28 PIR.

Zalgiris lost Edgaras Ulanovas due to injury at the end of the second quarter. Stepping back, he suddenly lifted his leg and fell on the floor.

At first, the Lithuanian forward tried to walk off the setback, but eventually limped towards the bench and later returned on it without sportswear.

Ulanovas scored 6 points (3/6 2PT), grabbed 3 rebounds, and collected 6 PIR over 17 minutes.

Neptunas: Zygimantas Janavicius 21 (6 AST), Deividas Gailius 17 (6 AST), Benas Griciunas 16 (9 REB, 24 PIR), Edgaras Zelionis 9 (5 REB).

Zalgiris: Lukas Lekavicius 17, Joffrey Lauvergne 14, Tyler Cavanaugh 6, Edgaras Ulanovas 6.

Comments

  1. Saulius

    Pasižiūri į atsarginių suolelį, o ten tik Krapikas…

  2. Linas

    Šita komanda tiesiog beviltiška ir joks treneris nieko nepakeis…šiais metais lkl turės naujus čempionus,o žalgiriukas nepateks net ir finalą…

  3. Jo

    Sakiau kad bronzą bent paimti, bet galim ir be medalių šiemet likti…Net ir Neptūną kaip nors praėję…Kaži kas Ulanovui parsšykit.

  4. d

    turbut jau galima sveikinti su pirmais istorijoje lkl bronzos medaliais? panasu bus pramusti visi dugnai siemet..

  5. Motiejūnai,

    ką tu pridirbai šiais metais tao baisu,imk ką nors rimto į pagalbą.Prieš sezoną visi podcastai tyčiojosi iš šitos komplektacijos,net pikta buvo

  6. Šančiai

    Beviltiška komanda. Tiesiog pikta ir graudu žiūrėti . Kodėl netaikomos piniginės nuobaudos??

  7. Fanas

    Tuoj visus šūdarankius išvaikyt načiort, bl.. komanda mirus juodai, niekas žaisti nenori, o visa kita daryt (pulti, gintis, pagaliau bent kažkiek galvoti) jau nebemoka. Galvojau Kazys prikels šiuos lavonus, nifiga, jie jau visai neatgaivinami. Ir Kazys, kaip bebūtų gaila, panašu, kad labai užhaipintas, mol čia super treneris – ne, visai ne, Kazys tokio pat lygio kaip slidininkas ir antakio krapštytojas, penkios ar šešios rungtynės, bet taktika nesikeičia, kelis taškus šaip ne taip išbezda ir tada garantija, gauna didelę atkarpą ir jau žiūrėk minuse. Gynybos nerasta visai, puolimas kažkoks idiotiškas, minties nerasta, laksto visi kaip begalvos, o Kazys nieko nedaro. Bl.. dar tokio lavoniškumo ir tokioj stadijoj (atkrintamos !!!!!!) aš per visą ilgą sirgaliaus istoriją nepamenu, net prie Romkos idiotizmų ir tai žaidimas geresnis buvo, bent jau buvo noras žaisti ir draskytis. O dabar kas – bardakas totalus.
    Labai nusivyliau Kaziu, o dar labiau nusivyliau tokiais lavonais komandoj :-(

  8. Fanas

    Kalnietis 0 tsk

  9. Parma

    Juokdariai

  10. 709

    Liudna. Bet tokia sio sezono realybe.

  11. Nesuprantu

    kam tas psichologas visur iš paskos tasosi,jei visą sezoną žaidėjų minos kaip š…o prisvalgę.7 mljn. žaidėjų atlyginimams,baisu … .

  12. Nežinau

    ar kas matėt tiesiogiai bet absuriškesnio žaidimo niekada nemačiau kiek sergu už šita kluba, reikia sugebėjimu neeilinių kad susirinkt tolius paliegelius ir žemo intelekto subjektus

  13. Darius

    kokia komanda, kosmosas, ane, moliomotiejunai ? Eurolygos top 8 lygio. Pala, parasiau komanda, bet cia ne komanda, cia ne Zalgiris. Bedvase, nemotyvuota, nutreniruota, nesukomplektuota, sena, pervertintu atgrubnagiu gauja. Palikt max 4 -5, kurie dar pabega ir noro turi, o visus kitus lauk su isverstakiu debilu vadybininku. Po tokio iszaginimo i sekancias rungtynes arenoje rinksis tik sadomazohistiniu polinkiu turintys atsilupe sirgaliai, visi kiti privalo boikotuot sita meslo kruva.

  14. ....

    Jokių emocijų.Tikiuosi neišeis net į finalą.Nes šitie slunkiai sezoną savo galvose jau senai pabaigę. Pataupykit visų nervus ir skirstykitės. Šita komanda yra Kauno gėda. Tik man gaila, kad Pauliukas sėdi sau ramus be jokios atsakomybės, sušikęs žalgirį labiausiai per visą jo istoriją. O fanai sėdi toliau, rankytėm ploja, gerų laikų laukia. Kol nebus spaudimo iš fanų grupuočių, tokie sezonai bus mūsų kasdienybė, nes nei žaidėjai, nei vadovai už nieką neatsako.

  15. Aha

    Visi tik rašo, komentuoja, o būtų geriausi, kad nuomonę viešai apie šį sezoną ir GWB kaip nors išreikštų. Užtenka tik sėdėt ir žiūrėt kaip komanda yra žlugdoma. Ir dar vadybininkėlis kitą sezoną vėl vienas ruošiasi komandą rink. Žiauru.

  16. Sigis

    Kalnas,strielnikas jankis,kazys leidzia tik pavardes pensininkus,o graju padaro jaunimas,uzuoiauta sirgaliams

  17. Fanas nuo mažens

    Blogiausia kad tikrieji šitos tragikomedijos kūrėjai (Motiejūnas ir Schilleris) nusiplaus rankas, o atpirkimo ožiu ir kaltininku to kad Žalgiris pirmą kartą LKL istorijoje nepateks į finalą taps vargšas Maksvyčių Kaziukas 😥, Zdovcas tikras laimės kūdikis kad buvo išvarytas, nes su tokia zombiu armija net NKL būtų troškiai, nuo 1985 žiūriu Žalgirį ir šiandien pirmą kartą džiaugiausi kad negalėjau matyti varžybų. TRAGEDIJA.

  18. Jonas

    Geriausiu atveju-bronza

  19. Jonas

    Prisišikot vaikinai

  20. Adomaitis

    Labiausiai gaila kad serija yra ne 2-0 musu naudai

  21. Be motyvacijos

    Maksvytis Turime gauti didesni indeli is kitu zaideju pralaimejo kova del kamuoliu ir mete akmeni i zaideju darza

  22. :(

    Zalgiris is vienos geriausiu Eurolygos organizaciju tiesiog sunkiai isivaizduojamu greiciu virsta i pacia blogiausia. Arba teisingiausia turbut sakyt, kad ta mistine “Zalgirio organizacija” buvo vienas Saras. Dar keli tokie sezonai ir einant i pabaiga tai ilgalaikei Eurolygos licencijai, gali iskilt gresme garantuotai Zalgirio vietai. Ypac jei Ziemelio klubui pavyks gerai pasirodyt, rinkt gera biudzeta, pritraukt fanus, Eurolyga cia tures pasirinkima. O kad Zalgiris jau prarado Eurolygos pagarba puikiai parode tas sprendimas del baudos ir jaunimo komandos nepakvietimas i finalini Eurolygos jaunimo turnyra, ta kvietima atiduodant kazkokiai serbu komandai, kuri net savo atrankoj i finala nepapuole.

  23. Tiskevicius

    Zalgiris man sitose akrintamosiose yra Mega pazeidziamas bet ne pries Neptuna as Nuo Pusfinalio tada jau pradesiu tiketi bet kurios kitos Komandos Sansais pries Zalgiri Kai atejo Maksvytis neatrodo kad viskas taip Lengvai ir sekasi sudelioti sita Komanda klausimas ar Laimes LKL

  24. Jo

    Gėda gėda nėra kam žaisti

  25. Pasigenda

    Is Zaideju noro Kautis Zalgirio vargai nera uzsidegimo agresivumo

  26. Pasigenda

    Cavanaugh 6 Milas 5 Nybo 5 Giffey 3 Strielniekas 2 Kalnietis 0 😂 Jau nuo Panevezio sunkumai kyla Galima Palygint Kaip zalgiris atrodo kaip LietkabelIs

  27. Be titulo

    Zalgiris sede be Energyjos

  28. Laivas

    Green White Boys tenka konstatuoti karcia tiesa TaI sunkiausias sezonas Suduzo laivas neatlaike bortai

  29. Titas

    Daržovės ne žaidėjai

  30. L

    Bauda duoti už tokį darbą

  31. R 65

    tai dabar Strelniaką reiks iki galo kentėt,nes moka jam 400 000 ?

  32. Darius

    kažin ar jam tiek moka, bepročiu reikia būti, kad tokį kontraktą su lavonu pasirašyti. Ar nebus aš tau tiek, bet tu man tada tiek atgal.

  33. Molio motiejus chmo

    Laba diena

  34. ūkininkas

    Matomai Kazys nesulausk kitų metų Kaziuko mugės…